SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarılı Oldular, Ödüllendirildiler

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda barınan öğrencilerden 3’ünün 4 yıllık, 7’sinin 2 yıllık yükseköğretim kurumlarına, 2 öğrencini de OKS’de başarılı olup Beydağı Anadolu Lisesi’ni kazanması dolayısıyla bu öğrencilerin ödüllendirilmesi için tören düzenlendi. Öte yandan Darende'de de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca dershanelere gönderilen 10 öğrenciden 6'sının üniversiteyi kazandığı bildirildi.

MALATYA'DAKİ YURTLARDA..
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ödül törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ile yurtlarda barınanlar katıldılar.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz,” Bizlere bu mutluluğu yaşatan arkadaşlara teşekkür ederim. Bu yurt ve yuvalardaki çocuklarımız diyebilirim ki bütün Türkiye'ye örnek olabilecek bir başarı elde ettiler.Başarı aslında bir sonuç.Bu başarıyı yaratan etkenler bizim için önemli. Ben tüm Malatya halkı adına, Devletimiz adına öğrencilerimize yürükten teşekkürlerimi sunuyorum, onları tebrik ediyorum” dedi.

“ Bu yolda bunlar Malatya adını en iyi şekilde duyuruyorlar, en iyi şekilde temsil ediyorlar” diyen Vali Daşöz daha sonra konuşmasında şunları ifade etti:

“ Bundan belki çok daha önemli olarak ta kendilerinden sonra gelecek kardeşlerine, başka illerdeki yuva arkadaşlarına da çok iyi bir umut kaynağı, çok iyi bir motivasyon kaynağı oldular, yürekten tebrik ediyorum. Hele hele bizim ilimiz gibi geçmişte hiç arzu etmediğimiz talihsiz olaylardan dolayı, yurt ve yuva konusunda bazı negatif duyguların olduğu ortamda böyle bir çalışma olması ve böyle bir sonuç alınmasının müthiş bir güzel bir olaydır diye düşünüyorum.

Güzel şeylerin duyurulması, tanıtılması taktir edilmesi o insanlar için ilave bir enerji kaynağıdır, ilave motivasyondur. Sevgi evlerin devreye girmesiyle burada atıl kapasite ortaya çıkacak. Burası Kadınlara yönelik hizmetler için, ilimizde gençlere yönelik bazı hizmetler için değerlendirmemiz gereken çalışmalar olacak. Ayrıca bu kampusun içi geliştirilecek. Bu gidişle şuna inanıyorum. Belki 1 yıl içerisinde Malatya gerçekten Türkiye'ye örnek bir il haline gelecektir. Zaten kurumlarımız, kuruluşlarımız, özverili arkadaşlarımız sayesinde şu an birçok dalda biz Türkiye'ye örnek konumdayız. Ama bir kaç eksiğimiz var. Onlarda tamamlandığında gerçekten Malatya örnek gösterilecek il haline gelecek.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’ta törende yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizi de doğrudan ilgilendiren güzel bir çalışma, güzel bir başarı. Biz bu başarının devamı noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze sürekli desteğimizi sağladık. Adeta paydaş kurumlar niteliği taşıyoruz. Bu öğrencilerimizin üstün başarıları yurt ortamının ne kadar güzel olduğu, eğitim adına verdiğimiz desteklerin ne kadar güzel değerlendirildiği noktasında en güzel örneklerden biri.

Öğrencilerimizin ÖSS'de başarılı elde etmeleri, OKS sonucu Anadolu Liselerine girmemiş olması gerçekten manidar bir şey. Ayrıca ilimizin eğitim göstergelerinin olumlu yönde gelişmesi noktasında güzel bir destek. Ben Kurum Müdür ve diğer personellere teşekkür ederim.”
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan’da yaptığı konuşmada, kurum olarak sadece barınma ve beslenme konularının değil aynı zamanda yurtlarda kalanların topluma faydalı bireyler olması için diğer bazı kurumlarında destekleriyle çalışma yaptıklarını belirtti. Konan geride kalan eğitim dönemi içerisinde yürütülen yoğun çalışma sonrasında kurumlarına bağlı yurtlarda barınan öğrencilerden 3’ünün 4 yıllık yüksekokul , 7’sinin 2 yıllık yüksekokulda okuma hakkını kazandığını bunun yanı sıra 2 öğrencinin de OKS’de başarılı olarak Beydağı Anadolu Lisesi’nde okuyacağını ifade etti.

Törende yükseköğretim kurumunda okuma hakkı kazanan öğrencilerden Perihan Demir’de öğrenciler adına yaptığı konuşmada, "Bizler yurt çocuğu değil, yurtta kalan öğrencileriz" dedi. Demir, kendilerinin başarısında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğrencilere 4 yıllık yükseköğretim kurumunu kazananlara 250’şer, 2 yıllık yükseköğretim ile Anadolu Lisesi’ni kazananlara da 150’şer YTL para ödülleri Vali Daşöz ve diğer törene katılan yetkililer tarafından verildi. Törende ayrıca öğrencilerin başarısında katkıları bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile diğer yurt müdürleri ile sorumlu öğretmenlere de teşekkür belgesi verildi.

Törende ayrıca öğrencilere 91 Bin Dev Öğrenci Kitap Seti de hediye edildi.

DARENDE'DE..
Öte yandan Malatya’nın Darende ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 2006-2007 öğretim yılında, dershaneye gönderilen öğrencilerden 6 tanesi üniversitelerin çeşitli bölümlerini kazandılar. Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı'nca dershane ücretleri karşılanan 10 öğrenciden üniversiteyi kazan 6 öğrenciyi makamında kabul ederek, kutladı.

Kaymakam Karagül, "2006-2007 eğitim öğretim yılı başında Kaymakamlığımıza başvurarak öğrencilerinin dershane giderlerini karşılayacak güçte olmayanlardan tespit edilen 10 öğrencinin dershane gideri vakıf tarafından karşılandı. Söz konusu öğrencilerden 6’sı ÖSS’de başarı göstererek Atatürk, Cumhuriyet, Pamukkale, Kafkas, Anadolu ve Dicle Üniversitesinin çeşitli fakültelerine yerleşti" dedi.

Maddi sıkıntı içerisinde bulunan öğrencileri imkanlar dahilinde desteklemeye devam edeceklerini belirten Kaymakam Vural Karagül, "Eğitim öncelikli konularımızdandır. Her eğitim yılı başında olduğu gibi bu yılda okullarımızdan belirleyeceğimiz öğrencilere vakfımızca destek sağlamaya devam edeceğiz. İlk etapta 100 bin YTL ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtacağız. 2006 - 2007 öğretim yılında eğitime 120 bin YTL harcamada bulunduk" diye konuştu. (Son fotoğraf Darende'den)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız