SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarının Yolu 'Güvenilir' Olmak.."

0
Güncellendi - 2016-04-20 17:08:05
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleşide öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Polat,  “Hayalperest olmadan korkmayın, hedefleriniz ve isteklerinizi hayata geçirmek içinde kendinizi sürekli geliştirin. Her biriniz bu ülke ve toplum olarak çok değerli ve kıymetlisiniz. Tuttuğunu koparan, kararlı ve sağlam duruş sergileyen bir gençlikle aşamayacağımız engel yoktur. Sizin hayalleriniz bizim geleceğimizdir” dedi.

 “KİŞİLİĞİNİZLE UYUŞMAYAN MESLEK SEÇİMİ BAŞARIYA ENGEL”

Gençlerden kendilerini sürekli geliştirmeleri, farklı diller öğrenmeleri ve sürekli mücadele etmeleri konusunda telkinlerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  “Öncelikle gelecekte hayatınızı idame ettirmek ve topluma faydalı olmak için meslek sahibi olmanız gerekecek. Meslek seçiminde öncelikle kendi yeteneklerinizi bilerek, kendinizi tanıyarak, hangi alanda daha fazla yararlı olacağınıza inanıyorsanız o istikamette ilerlemeniz gelecekte mutlu olmanızı sağlayacağı gibi ülkeye de yararlı hizmetlerde bulunmanıza imkân tanıyacaktır. Çünkü sizin mizacınız ile yapmak istediğiniz meslek alanı uyumlu olmayabilir. Uyumsuzlukta doğal olarak başarıya engel teşkil eder” dedi.

“İSTİŞAREYE AÇIN OLUN”

Gençlerin istişareye açık olması gerektiğini ifade eden Polat “Gençlik yıllarında herkes kendi bildiğini ve yaptığını doğru zanneder, nasihatten hoşlanmaz. Ancak hayatınızın her anında istişareye açık olmanızda yarar var. Eğitim hayatınız ve meslek seçiminizle ilgili güvendiğiniz insanların tecrübelerinden muhakkak yararlanın. Öğretmenleriniz, anne ve babanız başta olmak üzere saygı duyduğunuz kişilerle fikir alış verişi yapın,  bu sizin geleceğinize daha güzel şekil vermenizi sağlayacaktır” dedi.

“MEMLEKETİMİZE FAYDALI FİKİR VE DÜŞÜNCE ÜRETEN BİREYLER OLALIM”

Öğrencilerden kendilerini sürekli geliştirmelerini isteyen Başkan Polat, “Hayal kurmaktan, büyük hedefler belirlemekten kendinizi asla alıkoymayın. Kendinizi sürekli geliştirmek için kitap okumaya, araştırmaya,  kendinizi ve dünyayı tanımaya azami önem verin. İngilizcenin yanında artık iki veya üç dil öğrenmemiz sizin ufkunuzu açacağı gibi hedeflerinizi hayata geçirme ümitlerinizi de artıracaktır. Hepimizin üzerinde ciddi görevler ve sorumluluklar var, bunları asla unutmayacağız. Kendimizi geliştirip ülkeye faydalı olmaya çalışırken, Türkiye’nin iç ve dış meselelerine duyarsız kalmadan memleketimize faydalı olacak işlerde fikir ve düşünce üreten bireyler olmakta yarar var. Bunu başarmanın tek yolu da; okumak, zamanı iyi değerlendirmek ve çalışmaktan geçer. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanın, bayrağın ve bu ülkeyi ayakta tutan birlikte yaşama inancımızı sağlamlaştıracak olan gençlerimizin gelecekle ilgili idealleridir. Ülkemiz son yıllarda her alanda önemli sıçramalar gerçekleştirdi. Bilin ki; bugün yaşadıklarımız dünün hayalleriydi. Millet olarak artık kabuğumuza sığmıyoruz. Dünyayı yöneten beş ülkeden biri olmak bizim en doğal hakkımız çünkü okumayı sürekli teşvik eden bir dinin mensuplarıyız ve geçmişimizde üç kıtaya adaletle hükmetmiş bir neslin torunlarıyız. Bu gerçekleri sürekli hafızamızda tutarak buna göre çalışmalı ve kafa yormalıyız. Kendinizi asla hafife almayın, özgüveni yüksek, kararlı, ülkesine sevdalı gençlikle biz her alanda büyük hedeflere ulaşacağız” dedi.

“SİZİN HAYALLERİNİZ BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

a4Toplumun gelişmesi ve ilerlemesine katkı sunan bir anlayışta hizmet veren Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra önemli makamlara gelenlerin olduğunu hatırlatan Başkan Polat,”Bu okulumuzdan yetişen isimlere baktığımızda alanlarında uzman doktorlar, genetik mühendisleri, müsteşarlar ve NASA’da mühendis olarak görev yapanlar var. Okulumuzun YGS’de %100 başarısı, LYS’de her yıl %60 başarı sağlaması ve ilimiz sıralamasında her yıl dördüncü ve beşinci sırada yer almanızdan gurur duyuyoruz. Bununla yetinmeyip hedefleri daha da büyütmeniz lazım. Hayalleriniz ve hedefleriniz olsun, bunlara ulaşmak için tabii ki fedakârlık ve çok çalışmak gerekir. Zamanınızın her anını faydalı geçirmelisiniz, bu yaşlar sizin için çok değerli ve kıymetlidir. Günübirlik olaylara kendinizi çok fazla kaptırmayın, internetin hayatınızı kontrol altına almasına müsaade etmeyin. İnternet aracılığıyla yaratılan algı operasyonlarına karşı uyanık olurken,  sizi boşluğa bırakmasına izin vermeyin. Her biriniz bu ülke ve toplum olarak çok değerli ve kıymetlisiniz. Tuttuğunu koparan, kararlı duran, davasında inatçı bir gençlikle her türlü engeli aşarız. Unutmayın; Sizin hayalleriniz bizim geleceğimizdir” dedi.

“OKUL, AİLE VE İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMANIN YOLU “GÜVENİLİR” OLMAK”

Yaşamın her anında “ dürüst ve güvenilir” olmanın faydalarından bahseden Polat” Hayat boyu dürüstlükten yana olun, verdiğiniz sözlerine yerine getirmek için çaba harcayın ve tutamayacağınız hiçbir sözü vermeyin. İlk başta insanız sonra meslek sahibiyiz, ne iş yaparsanız yapın öncelikle etrafınızdaki insanların size güvenmesi ve inanması lazım. Bizler çocukluğumuzdan beri büyüklerimizden bu telkinlerle büyüdük, okul, aile ve iş hayatımda başarılı olmak isterken “güvenilir” olmaya önem verdim. Birlikte hayatı sürdürdüğüm, iş yaptığım insanlara değer vermeye, onların yeteneklerinden yararlanmaya gayret ettim. Sizlerde hayatınızın her anında “insanlara saygılı, güvenilir, sözüne sadık” olmaya önem verin. Yaptığınız işte başarılı veya başarısız olduğunuz zaman öncelikle sebep-sonuç ilişkisini, analiz sürecini çok iyi gözden geçirmeniz gerekecek. Sizi başarıya veya başarısızlığa götüren etkenleri iyi kavradığınız zaman başarınızı büyütmenizin yanı sıra önünüze çıkacak engelleri de rahatlıkla bertaraf etme fırsatı yakalamış olursunuz” dedi.

Karşılıklı diyalog ve sohbet şeklinde geçen söyleşide öğrencilerin merak ettiği konulara açıklık getiren Başkan Polat, programın sonunda öğretmen ve öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Bülten

a

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız