SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarının Sırrı Doğru Meslek Seçimi"

0
Güncellendi - 2017-11-20 20:49:54
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yusuf Kenan Anadolu Lisesinde düzenlenen ‘Gelecek Hepimizin’ söyleşisinde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bütün alanlarda güçlenmesi ve kalkınması için kitap okuyan, yeteneklerine göre doğru meslek seçimi yapan, teknolojik gelişmeleri yakından takip edip kendisini her alanda geliştiren gençlere çok büyük ihtiyacı var” dedi.

“PLAN VE PROGRAMLI ÇALIŞIRSANIZ İSTEDİĞİNİZ NOKTAYA ULAŞABİLİRSİNİZ”

Okulun toplantı salonunda düzenlenen söyleşiye yoğun ilgi gösteren öğrencilerle soru-cevap formatıyla sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Lise yıllarınızda meslek hayatınızla ilgili doğru kararlar vermeniz için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için buradayız. Bilgilerimizi, tecrübelerimizi ve deneyimlerimizi bu tür faaliyetlerle sizlere aktarma fırsatı buluyoruz, fikir alış verişi yaparak çözüm odaklı yaklaşımlarda bulunuyoruz. Gelecekte kamu veya özel sektörde farklı meslek dallarında iş hayatına atılmak isteyeceksiniz, doğru kararlar vermek için öncelikle kendi yeteneklerinizi keşfedin ve ona göre bir yol haritası belirleyin. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı ulaşılamayacak makamlar değildir, içinizden her hangi biriniz böylesine değerli ve millete hizmet makamları olan bu görevleri üstlenip ülkeye hizmet edebilir. Okul yıllarından itibaren eğer çok çalışırsanız, kitap okursanız, ortaya koyduğunuz hedeflere ulaşmak için disiplini, planlı ve programlı bir hayat şekline sahip olursanız gelecekte bu makamlara gelebilirsiniz, yeter ki hayalini kurduğunuz hedefe ulaşmak için doğru bir hayat şekli belirleyin, çok çalışın, yeteneklerinizi geliştirin” şeklinde konuştu.

“OKUYAN BİR İNSAN HAYALLERİNE KAVUŞUR”

Öğrencilere eğitim ve meslek hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlarda tavsiyelerde bulunan Polat, okuyan ve araştıran bir zihin dünyasına sahip bireylerin hayal ettikleri hedeflere daha kolay ulaşabileceklerinden bahsederken şunları söyledi; “Okul yıllarından başlayarak matematik, tarih, sosyoloji, edebiyat, şiir, roman, fizik, kimya, teknoloji gibi alanlarında kendinizi geliştirin, bunun faydalarını gelecek meslek hayatınızda mutlaka görürsünüz, bu öğrendikleriniz sizin ufkunuzu açacaktır. Özellikle tarih bilincine sahip olun, çünkü o bilinç hayatınıza doğru yön vermenize katkı sunacak. Dünyadaki teknolojik ve uzay bilimleri noktasındaki tüm gelişmeleri yakından takip edip bu alanlarda kendinizi geliştirmeniz üretkenliğinizi artırmasının yanında ülkemizin de geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Sizlerin farklı düşünceleri, tespitleri ve yaklaşımlarınız Türkiye’nin 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında ciddi katkı sağlayacaktır. Dünyaya açılmanız ve bulunduğunuz noktadan daha iyi seviyelere ulaşmanız içinde en az üç farklı dil öğrenmeniz gerekecek. Devletimizin sunduğu imkânlardan yararlanarak yurt dışına gitmeyi, farklı yerlerinde incelemelerde bulunmayı kendinize hedef seçin. Kesinlikle ‘ben yapamam, olmaz, imkânım yok’ diye düşünmeyin yeter ki belirlediğiniz hedefe ulaşmak için kararlı ve istekli olun işte o zaman hayallerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bizlerde gençlik yıllarımızdan itibaren ülkemizin daha da güçlenmesi, dünyayla rekabet edebilecek seviyeye ulaşması için hedefler belirledik ve bu uğurda hâlâ mücadele ediyoruz. Mücadeleyi bırakan, kitap okumaktan uzaklaşan, kendisini yenilemeyen insanlar hayatın her evresinde kaybeder, bizler sizlerin kazanan tarafta olmanız için belirleyeceğiniz yol haritasında elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Sizlerden tek isteğimiz; okul yıllarınızı faydalı geçirin, okuyun, araştırın, kendinizi sürekli geliştirmekten yana mücadele edin. Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak bu millete hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşıyorsam bunu kitap okumaya borçluyum. Çocukluğumdan beri okumaktan ve araştırmaktan asla vazgeçmedim, son nefesime kadarda kitap okuyacağım. Çünkü şehit kanlarıyla sulanmış Anadolu topraklarını bize miras bırakan atalarımızın emanetine doğru bir şekilde sahip çıkmak için üzerimize düşen sorumlukları yerine getirmek için ciddi görevlerimiz var, bunları unutmayalım” şeklinde konuştu.

Kendi aile ve meslek hayatında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Başkan Polat, 45 dakika süren söyleşinin sonunda öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız