SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarının Sırrı Sır Değil!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:25:41
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesinin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2014 Kış Kampı" başladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Amfi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Düzenlenen kampın öğrencileriin geleceklerini planlamaları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “İnönü Çocuk Üniversitesinin düzenlediği kış etkinliklerine katılmaya hak kazandınız. Bunun anlamını iyi kavramanız gerekmektedir. Ülkemizin parlayan yıldızı olan İnönü Üniversitesinde bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bulunacaksınız. Çok ileriki bir yaşta bulunmanız gereken üniversite ortamıyla bu yaştan itibaren tanışmış ve birçok imkânlarıyla buluşma fırsatını yakalamış olacaksınız. Kendinize olan öz güveninizin daha da artacağı bu fırsatı iyi değerlendirerek başarılı bir kamp geçirmenizi diliyorum” dedi. 

Geleceğimin teminatı olan çocukları İnönü Üniversitesinde ağırlamaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirterek öğrencilere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, “Bir ülkenin en önemli varlığı çok iyi yetişmiş nitelikli genç nesillerdir. Bugün bizler buradaysak yarın sizler bizim yerimizi alacaksınız. Sizlere ne kadar nitelikli bir eğitim verebilirsek aslında ülkemizi daha o kadar ileriye götürmüş oluruz. Teknolojide, sanayide, sanatta ve sporda gelişmiş ülkelere baktığımızda ortak noktaların olduğunu görmekteyiz. O ülkeler gençlerini çok iyi yetiştirmektedirler. Nitelikli nesillerin yetişmesi için gayret sarf etmektedirler. Bu noktada ülkemizde de artık gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. İnönü Üniversitesi de ülkemizin bu çabasına katkı sağlamak amacıyla ilklere imza atarak İnönü Çocuk Üniversitesini kurdu. Adı çocuk olabilir ama yaptığı işler çok büyüktür. İnönü Çocuk Üniversitesi ortaöğretim öğrencilerine yönelik her yıl düzenlediği kış ve yaz kampı etkinleriyle çocuklarımıza hem üniversitenin değişik birimlerini tanıtmakta hem de konunun uzmanı olan bilim insanlarıyla bir araya getirerek karşılıklı bir etkileşim oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgiler veren Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu ise şunları söyledi: 

“2014 kış etkinliğimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen başarılı öğrenciler katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz, bilimden sanata birçok farklı konuda teorik derslere, laboratuvar uygulamalarına ve çeşitli etkinliklere katılacaktır. Amacımız, ilimizin başarılı öğrencilerini üniversitemizle tanıştırmak, onarlın bilim ve sanat alanlarında motivasyonlarını artırmak ve geleceklerini şimdiden planlamalarına yardımcı olacaktır.”     

Daha sonra açılış dersi vermek üzere kürsüye davet edilen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır öğrencilere, Malatya’nın Arapgir ilçesinde başladığı ilkokuldan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine uzanan yıllarından bahsederek sağlık ve enfeksiyon konusunda bilgiler verdi. “Başarının sırrı sır değildir.” diyen Prof. Dr. Yaşar Bayındır, “Çalışmak, sorumluluk almak ve her noktada kriz yönetimini iyi yapabilmek başarının temel taşlarındandır.” dedi ve sağlıklı yaşamak için enfeksiyonlara karşı hijyene dikkat edilmesi konusunda öğrencileri uyardı.

5-29 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrencilerin, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı etkinliklere katılacakları öğrenildi. Etkinliğe Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 20 farklı okuldan 71 öğrenci katılıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız