SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarısızlık Sorgulanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:25
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen'in kuruluşunun 21’inci yıldönümü dolayısıyla, basın açıklaması yapıldı. 

Akkoza Otel’de düzenlenen kahvaltı sonrasında konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Basın Yayın Sekreteri Ahmet Yıldızhan, “Sivil anayasa çalıştayı, kılık kıyafet, özgürlük eylemleri ile ülkemiz ve milletimizin hayrına olan konularda yer alıp, milletimize ve ülkemize karşı görevlerimizi yerine getirmekteyiz. Bu ve bunun gibi sorumluluk bilinciyle 21’inci yaşımızın hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise, 21 yıl önce Mehmet Akif İnan'ın genel başkanlığı ile kurulan sendikalarının faaliyetlerinden bahsedip, "Eğitim-Bir-Sen Türkiye'nin en büyük sendikası olmanın onur ve gururunu yaşamaktadır. Sendikacılığın ideolojik kavgadan çıkıp hizmete dönüşmesine vesile olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim, fişlemeler ve can yakan birçok sorunun çözümüne sebep olmuştur. Kurumsal alan yalanının kaldırılması için çaba göstermekteyiz" diyerek, konuşmasının sonunda Mehmet Akif İnan'ın şiirini okudu. Daha sonra sinevizyon gösterisiyle, Eğitim-Bir-Sen anlatıldı.

"HERKES KENDİNİ SORGULAMALI.."

Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya’nın eğitimde bulunduğu noktayı hak etmediğini söyleyerek ‘Önemli olan Malatya’nın menfaatidir ve Malatya’nın menfaati kişilerin menfaatinden daha önemlidir. Bu başarısızlıkta herkesin kendisini sorgulaması gerekiyor’ dedi.

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Malatya’nın YGS ve LYS sınavlarındaki başarısızlığının nedenleri olarak ‘Kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğu’ gösteren ve ‘Milli Eğitim Müdürlüğü’nden başlayarak revizyona gidilmeli’ diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nü eleştiren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, sendikanın 21. kuruluş yıl dönümünde de bu eleştirilerini yineledi.

 Bir basın mensubunun, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında ‘Milli Eğitim Müdürlüğü’nde revizyona gidilmeli’ şeklindeki sözlerinin kuruma yönelik bir eleştiri olup olmadığı sorusuna yanıt veren Kerem Yıldırım ‘Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iyi niyetle çalıştığına inanıyoruz ama elbette ki eleştirimiz de var. Biz Eğitim Bir sen olarak, eğitim sendikası olarak bunu söylerken Malatya’nın bulunduğu yeri hak etmeyen bir il olduğunu düşündüğümüz için söyledik. Başarıyı belki sadece sınava dayalı olarak ölçmek doğru bir kriter olmayabilir. Kaldı ki bu sınavlarda özellikle LYS ve YGS sınavlarda Malatya’nın başarısını düşüren bazı etkenler var. İl dışından özellikle Şırnak gibi Mardin gibi toplu kopyaların yapıldığı yerlerden öğrencilerin buraya yönlendirilmesinden dolayı, bunların da çok düşük puan almaları Malatya’nın YGS’deki puan ortalamasını düşürüyor. Ama her şeye rağmen Malatya’nın  başarı sıralamasındaki yeri, eğitim başarısı bulunduğu nokta olmamalı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz mutlaka iyi niyetle çalışıyor.  Ama bizim de bir eleştirimiz var. Çünkü önemli olan Malatya’nın menfaatidir. Malatya’nın menfaati kişilerin menfaatinden daha önemlidir. Ben böyle düşünüyorum ki zaten böyle de düşünmek zorundayız. Kendimizi bir sorgulamamız gerekiyor. Herkesin kendisini sorgulaması gerekiyor nerede yanlış yaptık Sorgulamak bir erdemdir. Herkes bu erdemi göstermeli’ diye yanıt vererek kuruma yönelik eleştirilerini tekrarladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız