SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başarıya Endekslendik'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un Basın Sözcüsü Mehmet Bak, şehrin takıma alışma dönemini aştıklarını artık herkesin başarıya endekslendiğini kaydetti.

Bak, şehirde iyi bir havanın oluştuğunu ve kenetlenmeyi sağladıklarını belirterek, "İsim değişikliği yeni ama Malatya'da futbol tarihi çok eski. Yeni Malatyaspor Kulübü'ne de bu anlamda futbolseverlerin büyük bir teveccühü var. Geçen sezon takım sıkıntılı günler geçirdi ama herkesin beklentisi takımın bu sezon ciddi başarılar elde etmesidir. Bunu gerek vatandaşlarımızla karşılaştığımız da gerekse şehrin ileri gelenleriyle bir araya geldiğimizde görebiliyoruz. Telkinler de bu yönde. Artık takıma olan alışma sürecini aştık, başarının beklentisindeyiz" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Bak, "Takımımız ilk etap kamp çalışmasını Malatya Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gerçekleştirdi. 16 gün süren çalışmalar kondisyon ağırlıklıydı. Bunun yanında takıma yeni katılan futbolcuların, mevcut futbolcularla kısa sürede kaynaşması da sağlandı. İlk etap çalışmalarında takım ruhunu oluşturma adına çalışmalar ön plana çıktı. Şunu söylemeliyim ki, ilk etap kamp çalışmaları istediğimiz gibi çok verimli geçti. İkinci etap kamp çalışmaları da Ankara Kızılcahamam Patalya Tesisleri'nde başladı. İkinci etap çalışmaları ağırlıklı olarak teknik ve taktik bazda olacak. Takımımız kamp çalışmaları esnasında hazırlık maçları da oynayacak" diye konuştu.

Transferde istedikleri futbolcuları kadrolarına kattıklarını da ifade eden Bak sözlerine şu şekilde devam etti:

"İstediğimiz futbolcuları kadromuza kattık. Ankara Kızılcahamam kampına deneme amaçlı üç futbolcu katılacak. Bu futbolcuların performanslarına göre takımda kalıp kalmayacaklarına karar verilecek. Son güne kadar transfer bitti diyemeyiz. Bir şekilde gelecek vaat eden futbolcuları kadromuza katmayı düşünüyoruz. Liglerin ertelenmesi de transferi bir nevi aksattı. Şuanda fikstür konusunda da bir beklenti var. Türkiye Futbol Federasyonu'nu bu anlamda net bir çalışma ortaya koymadı. Federasyona bağlı olarak herkes beklemeye çekildi. Herkesin tedirginlikle beklediği bir sonuç var. Her takım verilecek karara göre çalışmasını şekillendirmeyi düşünüyor. Bizim transfer konusunda ciddi bir sıkıntımız yok. Gerekli oyuncuları kadromuza katmış durumdayız. Federasyonun verdiği kararlardan sonra değerlendirmelerimiz devam edecek. Bize uygun olan futbolcuları tekrardan kadromuza katmayı düşünüyoruz. Sezon başladığında takımımızın hazır olması için bu işi bir an önce tamamlamayı planlıyoruz. Transferi büyük ölçüde tamamladık. Şuanda forvet arayışımız sürüyor. Forvet transferini de gerçekleştirirsek, bütün işi çözmüş olacağız. Takıma yeni katılan futbolcularımız da ortamı beğendiler. Yeni Malatya Spor'un gerek tesis konusunda gerekse içyapı olarak güzel bir ortamı var. Birçok futbolcunun hoşuna gidecek bir ortama sahibiz. Yeni futbolcularımızda bu anlamda kısa sürede takıma alıştılar. İnşallah ileriki günlerde daha iyi olacak."

Bak, şehirde iyi bir birliktelik oluştuğunu da sözlerine ekleyerek, "Şehirde kenetlenmeyi sağlamak istiyorduk. Bunun içinde yoğun bir çalışma içine girdik. Bu anlamda da güzel bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Şehrin ileri gelenlerinin bir arada olması, futbolun geleceğiyle ilgili kararlar verilecek bir ortamın oluşması çok iyi oldu. Şehir takımları, futbolda kenetlenmeyle başarıya ulaşabiliyor. Kulüp olarak yaptığımız istişare toplantısı bir başlangıç gibi görünse de, bunu geleneksel bir hale
getirip istişareyi devam ettireceğiz. Şehrin ileri gelenlerini, takımı, futbolseverleri ve taraftarları bir arada tutup bu işin üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Çünkü manevi destek bizim için büyük önem taşıyor. Herkes bir araya gelip aynı mantıkla hareket ederse sanırım hiçbir sorun kalmayacak. Futbol başarısı da bununla birlikte gelecektir" dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız