SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarıya Katkısı Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:16
A- A+ PAYLAŞ

Görev yaptığı okullarda öğrencilerinin başarısı dikkat çekici seviyede ardan ve 2012'de Malatya'da ''yılın öğretmeni'' seçilen Erol Kurban, öğrencilerinin başarısının ardında yatan çalışma programını AA'ya anlattı. 

Yazıhan İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Erol Kurban, ders saatlerinde ve sonrasında yakından ilgilendiği öğrencilerine uyguladığı eğitim programı ve özverili çalışmasının karşılığını kısa sürede aldı. 

Muş'ta görev yaptığı 8 yılda başarılı çalışmalara imza atan Kurban, 2008 yılından beri görev yaptığı Malatya'da da başarılarıyla konuşulan bir öğretmen oldu. Malatya'da ''yılın öğretmeni'' seçilerek, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine katılan Erol Kurban, öğrencilerinin başarısının arkasında yatan çalışma programını AA muhabirine anlattı. 
Sınıf öğretmeni olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce dışındaki tüm derslere girdiğini belirten Kurban, dersleri ezberden uzak, pratik yaparak işlediklerini söyledi.      

Tüm derslerde kendisinin ve öğrencilerinin geliştirdiği materyallerin kullanıldığını dile getiren Kurban, şöyle konuştu: 

"Muş'ta görev yaptığım sürede 5 yıl okuttuğum bir sınıfım vardı. O sınıftan 12 öğrencimiz bursluluk kazandı. Bu 12'den 8'i ilde ilk 8 dereceyi aldı. 8 yıl bir köyde görev yaptıktan sonra Malatya'ya geldim ve 2008 yılından bu yana Yazıhan İlköğretim Okulu'nda görev yapıyorum. Son 3 yıl içinde 34 öğrencim bursluluk sınavını kazandı. 2012 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda taban puan 450'ydi, 14 öğrencimiz 450'nin üzerinde puan aldı. İki öğrencimiz 99 doğru, 1 yanlış yaptı.''      

-Kentteki 8'i özel tüm okulları geride bıraktılar- 
     
Son üç yılda 34 öğrencisine burs kazandırarak, Yazıhan İlköğretim Okulu'nun üst üste üç kez birinci sıraya yerleşmesine katkıda bulunan Kurban, etüt programları ve aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, öğrencilerini mezun olduktan sonra da takip ettiğini belirtti.

Erol Kurban, ''Okulların açıldığı ilk haftadan, sınavın olduğu Haziran ayına kadar hafta sonu sabah erkenden gelerek kurslara başlıyoruz. Akşam saatlerine kadar disiplinli ve ara vermeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Gece saatlerinde bile öğrencilerimizin evlerine giderek ev ziyaretleri yapıyorum. Bu durum çocuklarımızın da velilerimizin de çok hoşuna gidiyor. Ben inanıyorum ki, bunun da ciddi anlamda başarımıza katkısı oluyor. Öğrencilerimiz bizden mezun olsalar bile peşlerini bırakmayıp onları takip etmeyi sürdürüyoruz. Son 3 yıl üst üste Malatya'da birinci olduk. Malatya'da toplamda 8 kolej bulunuyor. Biz, başarımızla bu kolejleri de gerimizde bıraktık'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız