SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarıyla Döndüler

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:54
Başarıyla Döndüler
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu, İskenderun’da gerçekleştirilen Kış Dönemi Doğu Grubu Turnuvası’ndan başarılı döndü. 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Kış Dönemi Doğu Grubu Turnuvasına Antrenörler Erol Akdeniz ve Bayram Acar nezaretinde katılan Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu Takımı başarılı maçlar çıkarırken, takımdan 4 sporcu, 4 Haziran’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda Malatya bölgesini temsil etmek üzere Doğu Karmasına seçildi.

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu Antrenörü Erol Akdeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Malatya’da 2012-2013 sezonunda altyapılarda 940 resmi basketbol müsabakası oynanmıştır. Bu satı Türkiye ortalamasının bir hayli üzerindedir. Malatya, en çok müsabaka oynanan 15 il arasında yer alarak, büyük bir başarı göstermiştir. Ancak bu kadar basketbol müsabakasının oynanması ve antrenörlerimizin başarılı olmasına karşın üst liglerde takımlarımız olmadığı için sporcularımız hedefsiz kalmaktadır” dedi.

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu Antrenörü Bayram Acar ise, Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu olarak özverili çalışmalarda bulunduklarını dile getirdi.

Acar, 12 Dev Adam Basketbol Okulu olarak kulüplerle iş birliği içinde çalıştıklarını ve Malatya Basketboluna yetenekli sporcular kazandırdıklarını kaydederek, “İlimizde çeşitli yaş guruplarında şampiyon olan kulüp ve okul takımlarımız, ilimizi temsilen oynadıkları bölge şampiyonalarında en az final oynamış olup, birçoğu da birinci olarak bir üst tura geçerek, Anadolu Şampiyonası finallerine ve yarı finallere katılma başarısını göstermiştir. Tamamı 12 Dev Adam Basketbol okullarından yetişen sporculardan oluşan Malatya Basketbol Spor Kulübü Yıldız Erkekler Basketbol Takımımız ise bölge şampiyonasında birinci olarak 76 il arasında ilk 8 il arasına Malatya’nın adını yazdırarak, Anadolu Şampiyonasına katılmış, büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca ilimiz alt yapı takımlarımızdan yetişen birçok sporcu Beko Basketbol ligi takımlarına transfer olmuştur. Halen kulüplerimizin alt yapılarından yetişen çok kaliteli elit sporcularımız mevcuttur” diye konuştu.

Malatya’nın iyi bir basketbol potansiyelinin olmasına rağmen üst liglerde takımların olmayışının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Acar, “Elazığ, Batman, Tunceli, Siirt, Tokat, Amasya, Hakkari, Yozgat, Giresun, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Zonguldak, Düzce, Çorlu, Bilecik, Kastamonu, Bolu nüfus olarak ilimizden çok daha az nüfusa sahip illerin takımları deplasmanlı liglerde birer ikişer takımla yer alırken büyük şehir statüsüne kavuşmuş ilimizin Türkiye’de futboldan sonra en yaygın spor dalı olan basketbol da deplasmanlı liglerde takımımız olmayışı oldukça düşündürücüdür. Bu üzücü tablodan herkesin üstüne düşeni almasını istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarını, iş adamlarımızı ilimizde yetişen bu elit basketbolcularımıza deplasmanlı lig takımı kurarak sahip çıkmalarını dileriz” şekline konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız