SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basayev İçin Cenaze Namazı

A- A+ PAYLAŞ

Çeçen direnişi liderlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde öldürülen Şamil Basayev için, Malatya Yeni Cami'de, Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu arada, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması için 19 ülke büyükelçiliğine mesaj gönderdi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI..
Özerk Diyanet Evkaf Sendikası’nın öncülüğünde, Mazlum-Der Malatya Şubesi, Memur-Sen, Anadolu Gençlik Dergisi, İslami Dayanışma Vakfı, Radyo Selam, Taştepe Eğitim Derneği (Taşemder), Nadyo Nida ve Nida Dergisi'nin organizasyonuyla, Malatya Yeni Cami'de, Cuma namazını müteakip Basayev için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Onarım çalışmaları sürdüğü için, musalla bölümü henüz tamamlanmayan Yeni Cami'deki gıyabi cenaze namazı caminin avlusunda kılındı. Namazdan sonra, Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Başkanı Mustafa Altunkaya, tepki mesajını okudu..

TSO'DAN BÜYÜKELÇİLİKLERE..
Öte yandan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının artarak devam etmesi üzerine MTSO Meclisi, saldırıların durdurulması için büyükelçiliklere mesaj yazdı.

"Hepimizin gözleri önünde Filistin'de yarım yüzyılı aşkın bir süredir devam eden mezalim son güderde had safhaya ulaşmıştır. İsrail uyguladığı devlet terörünü fütursuzca, tüm insani değerleri ve bütün dünyayı hiçe sayarak ve her gün şiddetini artırarak sürdürmektedir. Filistin'de bu insanlık suçu bunca yıldır sürerken geri kalan tüm dünya, yani bizler göstermelik birkaç ucuz tepki dışında hiçbir şey yapmayarak işlenmekte olan bu suça sessiz destek vermekteyiz. Devlet eliyle yapılan teröre, insanların canice katledilişine sessiz kalan dünyanın terörden şikayet ederken aslında samimi olmadığını görmekteyiz. Filistinli insanlara uygulanan vahşetin önüne bir an önce geçmek tüm dünyanın borcudur. Toplumlar olarak terörün acısının bize de ulaşmasını beklemeden kararlı bir mücadeleye girişilmesi gerektiği inancındayız" şeklindeki mesaj Türkiye'de bulunan 19 ülkenin büyükelçiliklerine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız