SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbağlar Dosyası İstendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:34
Başbağlar Dosyası İstendi
A- A+ PAYLAŞ

Sivas olaylarıyla ilgili Malatya'da yürütülen soruşturma kapsamında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden Başbağlar dosyası istendi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli savcı İsmail Aksoy, Sivas olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yazı yazarak Başbağlar olayına ilişkin soruşturma dosyasını talep etti. Dosyayı inceleyecek olan savcı Aksoy, iki olay arasında bağlantı olup olmadığını araştıracak. 

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin Ankara'da açılan ana davanın dışında, olayın aydınlatılmasına yönelik Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekilliği'nce de soruşturma başlatılmıştı. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararıyla Sivas'ın ''CMK 250. madde'' yönünden Malatya'ya bağlanmasının ardından soruşturma dosyası, Erzurum'dan Malatya Adliyesi'ne gönderilmişti. Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, örgüt bağlantısı da dahil olmak üzere, Sivas olaylarına adı karışan kişileri araştırmak amacıyla geçen yıl Mart ayında yeni soruşturma başlatmıştı. 

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, Sivas olaylarından 3 gün sonra teröristler tarafından 33 kişi katledilmişti. Başbağlar olayına ilişkin soruşturma, Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülüyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız