SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbağlar'da Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:39:11
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve bir grup CHP milletvekiliyle birlikte 22 yıl önce Başbağlar’da katledilen 33 masum vatandaş için yarın düzenlenecek anma törenine katılacak. 

Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şu ifadelerde bulundu: “Bizler CHP olarak Sivas’ta, Başbağlar’da ve Roboski’de yaşanan acıların ortaklığını fark eden bir partiyiz. 2 Temmuz’da Madımak Katliamı’nı anmak için Sivas’taydık. Bugün Başbağlar Katliamı’nı anmak üzere Erzincan’a gidiyoruz. Acıların yaşandığı 3 yeri de yıldönümlerinde hatırlayan ve her yıl ziyaret eden tek siyasi partinin CHP olduğunu belirtmek istiyorum.”

AĞBABA: MADIMAK KATLİAMI GİBİ BAŞBAĞLAR’DA YAPILAN KATLİAMIN DA FAİLLERİ HALA MEÇHUL

Ağbaba, “Maalesef 1993 yılı ülkemizde birçok kanlı olayın, katliamların, faili meçhul cinayetlerin, yaşandığı, kaosun hız kesmediği bir yıldı. Her kesimden insanımızı bu karanlık yılda kurban verdik. Bunda her şeyden önce siyaset kurumunun büyük sorumluluğu vardır. Maalesef kamplaşmalar, siyasi ayrışmalar, ülkeyi yönetenlerin kutuplaştırıcı ifadeleri toplumda bu tür acıların önünü açıyor, tetikliyor. Bunu tarihte Başbağlar’da, Sivas’ta, 12 Eylül öncesinde çok yaşadık. Birileri ‘senin acın’, ‘benim acım’ diye acıları ayırdılar. Ölü insanların üzerinden dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yaptılar. Unutmayalım ki, acıları karşılaştırmak ve insanları inancı üzerinden kamplaştırmak da bir insanlık suçudur. Bu acı hepimizin acısıdır.” dedi.

Başbağlar Katliamı, Sivas Katliamı ve Uludere Katliamı gibi toplumu derinden sarsan olayların açıklığa kavuşturulmadan toplumsal vicdanın ve adalet anlayışının yerine gelmeyeceğini ifade eden Ağbaba, 22 yıldır failleri bulunup yargı önüne çıkarılamayan Başbağlar Katliamı'nın aydınlatılması için TBMM'ye Araştırma Önergesi verdi. "Başbağların acısını bir nebze olsun dindirmek için TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partileri bu önergeye destek vermeye davet ediyorum" dedi.

AĞBABA: HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN VE ŞİDDETİN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Ağbaba, “Oy avcılığı uğruna nefret söylemleri kullananlar kendinden olmayan herkesi ötekileştirdi. Bizim mücadele etmemiz gereken zihniyet, bize bu acılari çektiren, topluma nifak tohumu eken, kendi çıkarı için halk arasında kutuplaşma yaratıp kaos oluşturmaya çalışanlar ayrımcı  zihniyettir. Bundan sonra böyle acıların yaşanmaması için atılacak ilk adım, her şeyden önce, geçmişte yaşadığımız acılarımızı sahiplenmekten, birbirimizi anlamaktan geçiyor. Toplumumuzda, acılar üzerinden ayrışma kültürü değil, acılarımız vesilesiyle birleşme ve birbirimizin acılarını sahiplenme kültürünün hakim olduğunu çok net biçimde görmeliyiz. Biz CHP olarak, yaşadığımız acıları unutmadan, yurttaşımızdan, ülkeyi yöneten en üst makama kadar herkese demokrasiyi, hoşgörüyü, barışı yayacak, kardeşliği pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu anlamda her türlü ayrımcılığın, kutuplaştırıcı mantığın ve şiddetin karşısında olacağız.” dedi.

Başbağlar Anma Programına Katılıcak Milletvekili Heyeti:

1.Veli Ağbaba (Genel Başkan Yardımcısı)

2. Selin Sayek Böke (Genel Başkan Yardımcısı)

3.Erdoğan Özyalçın

4.Ali Şeker

5.Eren Erdem

6.Nurettin Demir

7.Kemal Zeybek

8.Orhan Sarıbel

9.Cemal Okan Yüksel

10.Şenal Sarıhan

11.Aylin Nazlıaka

12.Elif Doğan Türkmen

13.Zülfikar İnönü Tümer

14.Mehmet Gökdağ

15. Ali Akyıldız

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız