SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan "Ağır" Konuştu...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:59
Başbakan
A- A+ PAYLAŞ
 
Hükümetin TL'ye simge projesine tepki gösteren CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem Bahçeli'yi hem de Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak benzetmelerde bulundu.
 
Konuşmasına Suriye'de yaşananlara değinerek başlayan Erdoğan, ekonomideki son rakamları da değerlendirdi. 
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
 
ZULMÜN HESABI OĞUL ESED'E SORULACAK
 
Buradan tüm dünyaya sesleniyorum.. Suriye'de katledilen bir masum çocuğunun kanı sizin vicdanınıza yapışır ve oradan hiç çıkmaz. BAbasının yaptıklarının hesabı bu dünyada sorulmadı ama bu zulmün hesabı oğul Esed'den sorulacak. Bu kez Suriye şehirlerinde akan kan yerde kalmayacaktır. Yardım koridorları derhal açılmalıdır. Suriye yönetimi üzerinde baskı oluşturulmalıdır. Artık Arap Ligi planı hayata geçirilmelidir.. Bilsinler ki Türk halkı her zaman yanlarında olacak acıyı hüznü paylaşmaya devam edecektir. Suriye halkı asla yanlız değildir ve yanlız kalmayacaktır.
 
İŞSİZLİK VE İHRACAT RAKAMLARI
İşsizlikte son 10 yılın en düşük rakamına ulaşıldı. Şubat ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre 10.4 oranında arttı. 2011 yılında 135 milyar dolarla tüm zamanların rekoru kırıldı. 
 
İki önemli göstergeyi buradan hatırlatmak istiyorum; Biz geldiğimizde rezerv 27 milyar dolardı. Şu anda döviz rezervimiz altın dahil 89 milyar dolar. O zaman IMF'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardı. Son rakam 2.8 milyar dolar.. Onlar borçlandı biz ödedik. Olay bu kadar açık ve net ortada.. Ben MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, bakın ben belgelerle konuşuyorum.. Bunların bu ülkeye kazandıracak hiç bir şeyi yok.. 
 
Biz bu milletin şanını yüceltme gayretindeyiz. Eğer sizin merkez bankanız nal toplarsa bitersiniz. Şu anda biz stand by anlaşması yapmıyoruz.. Ve biz artık IMF'e ortağız. 
 
DÖRT AYAKLI GİBİ ANIRIRIM DEMİŞLETDİ
Dünyada bir çok para biriminin simgeleri var.. Artık TL'nin de var. Biz 6 sıfır attığımızda birileri ben taksimde dört ayaklı gibi anırırım demişti. Şimdi artık o işi köşesinden yapıyor. 
 
CHP VE MHP'YE TL TEPKİSİ
Birinci olan tasarımın üzerinde Merkez Bankası çalışanları da hafif rötuşlar yapıldı. Simge açıklanınca Türkiye'de çok sayıda sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Başlattılar alttan bakınca iuna benziyor, aynaya tutunca şu oluyor diye son derece zorlama analizler yapılıyor. CHP'yi tebrik ediyorum. Hayal güçlerini zorlayarak simgede RTE harflerinin olduğunu iddia ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi değil Cumhuriyet Hayal Partisi. Bahçeli'nin hayal dünyası daha genişti. 2009'un rakamlarını toplayıp hesap yapıp MHP'yi iktidara taşıyacaktı.. 
 
Şu ülkede nerede bir eseriniz var? Bunu bir söyleyin.. Bir de bize yol gösterin, şunu şunu yap diye.. Nerede üst üste koyduğunuz tuğlalar.. Ve biz bugüne kadar bu sorulara bir cevap alamadık. 9 yıldır muhalefettesiniz 9 yıldır muhalefet olarak ne yaptınız ortaya ne koydunuz. 
 
YALAN MAKİNASI YALANI ORTAYA ÇIKARIR
Şimdi bi tanesi övünüyor; komisyonda 12 saat konuşmuş. 'Benim oğlum bina okur döner döner gene okur'.. 9 yıla şöyle bir bakın; yapılanı eleştirmenin dışında bir şey yapamadılar. Bunlar aka kara karaya da ak demek. Bunların siyaseti yalan söylemek üzerine kurulmuş. Ben şunu söylemiştim, hesap uzmanı olarak işe başladın ama yalan uzmanı oldun. Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP Genel BAşkanı'na bakın demiştim. Çok alınmış geçtiğimiz toplantıda bana yalan makinası demiş. Yalan makinası yalanı ortaya çıkartan bir makinedir. 
 
Nefi'nin şöyle bir sözü var, manidardır;
 
Tahir Efendi bana kelp demiş, 
İltifatı bu sözde zâhirdir,
Malikî mezhebim benim zira, 
İtikadımca kelp tahirdi
 
İşte CHP lideri de farkında olmadan beni eleştirirken övüyor. 
 
CHP'YE YAPILAN YÜZ NAKLİ TUTMAMIŞTIR
 
Kaset operasyonuyla CHP'nin yüzünü değiştirdiler. Ama CHP'nin toplumsal dokuya uyması lazım. CHP'nin DNA'sı değişmeli. CHP'nin bu millete ödettiği ağır faturalarla ödeşmesi gerekiyor. İstiklal mahlemeleriyle, Dersim'le yüzleşmeden CHP'nin genleri değişmez. Geçtiğimiz hafta çıktı 287 Şubat'ın ürünü olduğumuzu söylediler. Peki siz 28 Şubat'ta niye ses çıkartmadınız? Neden alkışladınız? Neden çanak tuttunuz? İkna odalarının mucitlerini neden milletvekili yaptınız? 12 Haziran seçimlerinde 28 Şubat'ın şefiyle işbirliği yaptınız.. 27 Nisan bildirisini alkışlayan siz değil miydiniz? Bu iftiralarını eski Genel BAşkanı'nın gözlerinin içine baka baka kuruluyor. Biz Ak Parti'yi kapatılan bir partinin ardından kurduk. Eğer Bürütüs arıyorsan ayna bak aynaya. Ziyarete gidip Genel Başkan olmayacam deyip bir gün sonra adayım deyip çark edeceksin. CHP'ye yüz nakli yapıldı ama genler, refleksler aynı. 28 Şubat değil mi İmam Hatipler'in orta kısımlarını kapatan. Kızlarımızın üniversiteye rahatlıkla gitmesini sağlayan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine giden sen değil misin..
 
BEN İMAM HATİP MEZUNU BİR BAŞBAKANIM
 
8 yıllık kesintisiz eğitim ekonomiye ve topluma ağır bir darbe vurmuştur. bilimsel bir düzenlemeyi harekete geçiriyoruz. Gelişmiş ülkelerdeki modellerin ışığında yeni bir plan hazırlıyoruz. Biz milletin talepleri doğrultusunda bir adım atıyoruz. Ben TÜSİAD'a hafif yollu yollama yaptım alınmışlar. Zekai Baloğlu'na hazırlatılan raporu kim hazırlattı iyi baksınlar. Ben İmam Hatip mezunu bir başbakanım. Ama beni üniversiteye almadılar. İsteseniz de istemesiniz de bu millet Anadolu sahip çıkıyor ve bunu bile bile oylarını veriyor. 23.5 milyon oy böyle geldi. Ama biz halkımız arasında herhangi bir ayrım yapmadık ki. Biz efendi olmak için gelmediğimizi hizmetkar olmak için geldiğimizi söylüyoruz. TÜSİAD'ı yine tebrik ediyorum; 15 yıl önce nerede duruyorsa bugün de orada duruyor. CHP de eğilmeden bükülmeden çark etmeden manevra yapma.. Omurgalı davran. 
 
TBMM 4+4+4'Ü YASALLAŞTIRACAK
 
Ben inanıyorum ki TBMM yasayla bu işe nokta koyacaktır. Son iki hafta içinde iki konunun istismar edildiğine şahit olduk. Daha önce de ifade ettim. Hocalı Katliamı'nda açılan pankartlar gözü dönmüş ırkçıların pankartıdır dedik. 10 binlerce kişinin katıldığı mitingde böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor.. Gereken işlemler yapılıyor zaten. Marjinal bazı kesimlerin ırkçı kesimlerin fotoğrafları üzerinden hareketle Türkiye'yi küçük düşürme çabalarının boşa bir çaba olduğunu söylüyorum. Oradakiler sizin kardeşiniz oluyor ee Hocalı'daki de bizim kardeşimiz. Adıyaman'daki mesele de kışkırtma meselesi olarak kullanılıyor.  Alevi vatandaşlarımızın evleri işaretlenmiş. Alevi olmayan evlere de işaret yapılmış. Emniyet olayın üzerine gidiyor. Bir CHP'li vekil olayın boyutları belli olmadan adeta buradan bir kışkırtma üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Meseleyi alıp Maraş ve Çorum olaylarına kadar götürdüler. Medya bilerek yada bilmeyerek hassasiyetleri kaşıyor. Bu sorumlu bir davranış değildir. Olay daha netleşmeden tüm Alevi vatandaşları galeyana getirmek sorumsuzluktur. Böyle olayların karşısına ilk biz çıkacağız. Mesele kısa sürede tüm boyutlarıyla aydınlanacaktır. 
 
EŞİM VE BAKANLARIM ULUDERE'DE
 
SSK emekli maaşını yüzde 217 oranında arttırdık. Bakın geri gidiş yok artış var. SSK tarım emeklilerinin maaşı yüzde 239 oranında arttı. Reel artış yüzde 49. Bağ-Kur esnaf emeklisinin aylığı yüzde 344 arttı. Reel artış yüzde 94. Bakın hiç eksiden konuşmuyoruz. 
 
Bugün aynı zamanda Beşiir Atalay Bey, eşim ve kızım, Aileden sorumlu bakanım bir heyetle Uludere'ye gittiler. İnşallah oralardaki sıkıntıların giderilmesine bir vesile sağlar. İnşallah bu tür hatalar ve yanlışlar olmaz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız