SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan AKP Kongresinde de Konuştu..

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hükümetlerinin eğitim ve sağlık alanlarında önemli adımlar attığını söyledi. Türkiye'nin itibarının yurt içi ve yurt dışında arttığını ifade eden Erdoğan, sağlık alanında yapılan suistimallerin önüne geçeceklerini kaydetti. Başbakan, AKP il kongresine katıldıktan sonra, programının Orduzu Pınarbaşı Mişmişpark'taki fuar açılış bölümünü iptal edip, saat 16.00'da Malatya'dan ayrıldı.

Sıtmapınarı'ndaki toplu temel atma ve açılış töreninin ardından AKP İl Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na geçen Başbakan, burada da 1 saati aşkın bir süre kaldı.

Erdoğan, Sıtmapınarı konuşmasındaki bazı sözlerini tekrarladıktan sonra, hükümet olarak eğitim ve sağlıkta önemli adımlar attıklarına değindi ve "3 yıldır öğrenciler kitaplarını sıraların üstünde buluyor. Şimdi liselerden talep geldi. 2006-2007'den itibaren liseli öğrenciler de kitaplarını sıraların üzerinde bulacak. Göreve geldiğimizde üniversiteli gençlere 45 YTL burs veriliyordu. Şimdi, bu burslar 130 YTL'ye ulaştı. Haydi kızlar okula dedik. Anadolu'daki anneler yoksuluz dedi. Biz de çocuklarını okutanlara para desteğinde bulunduk. Okulları bilgisayar ağıyla donattık. Milli eğitim bütçesini birincisi sıraya aldık. Bu Cumhuriyet tarihinde ilk defa oldu. Bu milli eğitime ne kadar önem verdiğimizin ifadesidir" dedi.

'İLAÇ YAZIMINDA SUİSTİMALLER VAR, ARTIK BUNLAR OLMAYACAK'
Hastaneleri tek çatı altında topladıklarını, artık insanların istedikleri hastanede muayene olma imkanına kavuştuğunu aktaran Erdoğan, her doğan çocuğun sosyal güvencesi olacağını söyledi. Sağlıkta son zamanlarda yaşanan uygulamalar hakkında bilgiler veren Erdoğan, ilaç konusunda yaşanan suistimallerin önüne geçtiklerini kaydetti.

Başbakan, "Sağlıkta bazı konularda suistimaller oluyor. İlaç yazımında ve bazı alanlarla sıkıntılar yaşanıyor. İlaçların şuurlu kullanılması lazım. Bazı evlerde vaktinde gereğinden fazla ilaç yazdırıldığı için, ilaçlar birikmiş. Artık bu istimaller olmayacak, bilinçli bir toplumun gereğini yerine getireceğiz. Sağlıkta attığımız adımları daha çağdaş bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Devlet hastanelerinde koğuş sisteminden oda sistemine geçeceğiz" diye konuştu.

Hükümet olarak belirledikleri 15 bin kilometre duble yol hedefinde 6 bin 800 kilometreye ulaştıklarını aktaran Erdoğan, bu konuda çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti. 2005 yılı doğrudan gelir desteği ödemelerinin önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklanacağını ifade eden Başbakan, 2006 yılına ait DGD ve mazot desteğini ise 2007 yılının Nisan ve Haziran başında ödeyeceklerini bildirdi.

Malatyalılar'ın kayısıda yaşadıkları mağduriyetin önlenmesi için belirlenen 35 trilyon liranın ödenmesi için Tarım Bakanlığı'na kararın gönderildiğini vurgulayan Erdoğan, Sıtmapınarı'ndaki konuşmasında bahsettiği bu konunun ayrıntılarını anlattı. Erdoğan, yapılan saptamalarda zararın 50 trilyon dolayında olduğunun ortaya çıktığını, yasal olarak bunun yüzde 70'ini karşılayabileceklerini, bu miktara tekabül eden 35 trilyonun ise ödeme planını tekrarladı.

Başbakan, konuşmasından sonra salonun idari bürosunda bir süre dinlendi, daha sonra havaalanına hareket etti. Başbakanla birlikte, 3 bakan da saat 16.00 sıralarında Malatya'dan ayrıldılar.

AKP İL KONGRESİ..
AKP İl Kongresinde konuşan İhsan Koca, 3.5 yılda partilerince ülkede önemli yatırımlar yapıldığını anlattı.

2 binin üzerinde partilinin tribünlerde ve saha ortasına konulan sandalyelerde izlediği kongrede, kalabalığın önemli bir bölümü kadınlardan oluştu.

Kongre konuşmasının sonunda Başbakan "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söylerken, salondaki partililer de tekrarladılar. Kadınlardan daha fazla tezahürat olduğunu ifade eden Başbakan, erkeklerden ve protokoldan ses gelmediğini belirtince, buralardan da yoğun bir tezahürat geldi.

Erdoğan'a konuşmasının sonunda, AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, "sarı-lacivert" renk ağırlıklı bir eşarbı Fenerbahçeli olduğu bilinen Başbakanın boynuna taktı. Akkurt'un başbakanın boynuna astığının başörtüsü olduğu ve mesaj niteliği taşıdığı iddiaları da konuşuldu. Bu arada, il başkanı Koca da, Başbakana bakır işlemeli Malatya haritasından oluşan bir tablo hediye etti.

Başbakan ayrıldıktan sonra, İhsan Koca başkanlığındaki tek listenin seçimlere katıldığı kongrede, oylamaya geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız