SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Aradı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:11
A- A+ PAYLAŞ
Kiltepe Mahallesi’nde bulunan Ermeni Mezarlığı içinde Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği’nin (HAYDER) Valilik ve Belediyeden izin alarak yaptırdığı gasilhane, son dua yeri ve bekçi konutunun ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle Malatya Belediyesi tarafından yıkılmasının yankıları sürerken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı telefonla arayarak uyardığı ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi talimatını verdiği öğrenildi.
Geçtiğimiz yıllarda 0-6 yaş çocuk yuvasında yaşanan dayak olayı, ishal salgını ve Zirve Yayınevi cinayeti ile uzun süre Türkiye ve dünya gündeminden düşmeyen Malatya, bu kez Ermeni Mezarlığı’ndaki yıkımla yine Türkiye’nin gündeminde. Yıkım haberleri birkaç gündür yaygın medyada haber olmaya devam ederken Pazartesi günü de CNN Türk Televizyonu, öğle bülteninde yıkımın yapıldığı mezarlıktan canlı yayın yaptı.
 
BAŞBAKAN ARADI..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak yıkım olayı ile ilgili bilgi istediğini ve gerekenin yapılması talimatı verdiğini söyledi.
 
Çakır, "Sayın Başbakanımız da bu konuyla yakından ilgileniyor. Aradı ve bilgi istedi. Biz de olayın nasıl olduğunu kendisine anlattık. Sayın başbakanımız da ‘Bizim inançlara yaklaşımımızı biliyorsunuz. Bu konuda yapılması gereken ne ise yapın ve yardımcı olun’ şeklinde talimat verdi" dedi.
 
Bu arada Erdoğan’ın Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşmesinde yıkım olayını sert ifadelerle eleştirdiği, Çakır’a Malatya Belediyesi’nin bu tutumu ile AKP ve hükümeti Türkiye ve dünya kamuoyu önünde zor duruma düşürdüğünü söylediği, benzer tutumların tekrarlanmaması için de uyardığı ileri sürülüyor.  
 
“RUHSATLANDIRAMIYORUZ”
Sadece bekçi kulübesini yıkmayı planladıklarını ancak yıkım ekibi ile İmar Müdürlüğü arasındaki iletişim kopukluğundan dolayı bütün yapıların yıkıldığı yönündeki açıklamasını yineleyen Ahmet Çakır, yapıların neden ruhsatlandırılmadığı yönündeki soruya karşılık ‘Biz orayı ruhsatlandıramıyoruz. Üç yapı, tek parça halinde yapılınca ortaya kaba bir görüntü çıkmış. Mahalle halkının bu yönde şikayetleri var. Ama bizim amacımız bekçi kulübesini yıkmaktı. Dediğimiz gibi bir yanlış anlaşılma yüzünden bunlar yaşandı ve biz ilk gün itibariyle telafi edeceğimizi söyledik’ diye konuştu.
 
“GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
İmar müdürlüğü ile yıkım ekipleri arasında yaşandığı öne sürülen iletişim kopukluğunun Malatya’yı yine olumsuz bir olayla gündeme getirdiğini ve imar müdürünün görevden alınıp alınmayacağı yönündeki soruya ise Ahmet Çakır şu yanıtı verdi: 
 
‘Hayır. Açık söylüyorum, İmar Müdürünü görevden almayı düşünmüyorum. Ortada abartılacak bir durum yok. Elbette ki onların da inançlarını ve dini vecibelerini yerine getirecek yapıların olması gerekiyor. Bu onlar içinde bir ihtiyaç. Buna saygılıyız. Yapılan sadece bir hatadır ve biz bu hatayı telefi edeceğiz.’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız