SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Ayrıştırıyor'

A- A+ PAYLAŞ

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya programı öncesi kente gelen genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Gülsün Bilgehan, çeşitli programlara katıldılar.

CHP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"TEKİN MAHALLEDE..
Malatya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, CHP iktidarında yoksulluğun kaynağı olan yolsuzluklara son vereceklerini söyledi.

CHP Malatya İl Örgütü’nün düzenlediği mahalle toplantılarının dün akşamki konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’di. Şeyhbayram Mahallesi Baycan Sitesi önündeki meydanda akşam yapılan toplantıya mahalleliler yoğun ilgi gösterdi.

“BAŞBAKAN İNSANLARI AYRIŞTIRIYOR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın insanları ayrıştırdığını belirterek, şöyle dedi: “Bir başbakan insanları ayrıştırabilir mi? Ama ne yazık ki Sayın Başbakan senin gibi faşist kafalar Maraş’ı, Sivas’ı bizlere yaşattılar. Bunlardan vazgeç, sen bu anlayışından vazgeç. Şimdi bütün bu süreci gördüğünüzde Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin geleceği için Cumhuriyet Halk Partisi ihtiyaç.”

“YANDAŞ” KAMUOYU ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNE TEPKİ
“Bir başbakan, Sivas’ın ötesine geçemiyorlar diye övünebilir mi?” diyen Tekin, “Bize meydan okuyordu başbakan, bunlar Sivas’ın ötesine geçemiyor diyordu. Şimdi ben sana söylüyorum başbakan. Hadi bakalım. Batman’a git hadi bakalım. Gidebiliyor musun? Hakkari’ye git, Şırnak’a git. Sen bu ülkenin başbakanısın. Bu ülkede herkesi korumak senin görevindir” ifadelerini kaydetti.

Konuşması sık sık “Başbakan Kemal” sloganları ile kesilen Tekin, Türkiye’de çok önemli gelişmeler olduğunu belirterek, “Siz bu yandaş medyaya ya da yandaş kamuoyu araştırma şirketlerine bakmayın. Cumhuriyet Halk Partisi gümbür gümbür geliyor” dedi.

“YOKSULLUK VE YOLSUZLUK BİTECEK”
Kılıçdaroğlu ve CHP’nin 3 taahhüdü olduğunu anlatan Tekin, şöyle dedi: “Yoksulluğu bitirmek bizim için onur ve namus meselesi olacaktır, bu ülkede yoksulluk bitecektir. En önemlisi yoksulluğu yaratan yolsuzluğu bitirmek bizim en önemli görevimizdir. Türkiye’de yolsuzluk rakamlarının hangi boyutta olduğunu siz biliyor musunuz? Bugün bu ülkede yoksullara verilecek paranın kaynağını soranlara söylüyorum. Sadece İstanbul’da 100 milyon dolar yolsuzluk oluyorsa, Türkiye bütünündeki yolsuzluk rakamlarını sizler düşünün. Bu ülkede yolsuzluğu bitirmek bizim görevimiz olacak. Sayın Kılıçdaroğlu onun için çok önemli.

TEKİN: “CHP BAŞBAKANIN DA TEMİNATI OLACAK”

Yine en önemlisi yasaksız bir Türkiye yaratacağız. Bu ülkede hiç kimse düşüncelerinden dolayı ötekileştirilmeyecek, cezaevine atılmayacak. Şiddet olmadığı sürece sınırsız özgürlük olacak. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde insanların mezhepleri, kimlikleri, siyasi düşünceleri asla ve asla sorgulanmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi herkesin teminatı olacaktır. Sayın başbakan senin de teminatın olacak.”

Tekin, konuşmasının sonunda mahalle sakinlerini bugün yapılacak Kılıçdaroğlu mitingine davet etti.

BİLGEHAN'IN PROGRAMI..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan ve 1. sıra Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, CHP seçim bürosunda kadınlar ile biraraya geldiler. CHP’nin İnönü Caddesi’nde bulunan seçim bürosunu kadınların tıklım tıklım doldurması dikkat çekti.

İlk olarak konuşan CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Sizler olmasanız, biz olamayız. Bunu net ve açık biliyoruz, biz sizin için varız sizler sayesinde varız. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

BİLGEHAN: SİZLER DAHA FAZLA ATATÜRK’ÜN VE İNÖNܒNÜN TORUNLARISINIZ
Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, şunları söyledi: “Ben biliyorum ki sizler benden daha fazla Mustafa Kemal’in ve İsmet Paşa’nın torunlarısınız. Sizler evlerinizde, duvarlarınızda, Mustafa Kemal’in, İsmet Paşa’nın resimleri ile büyüdünüz, aynı bizim gibi. Onun için bizler aynı değerleri taşıyoruz. Hepimiz Cumhuriyetimizin hangi şartlarla kurulduğunu biliyoruz. Ülkemizin nasıl kurulduğunu ve kimlerin fedakarlığı ile kimin canı ile kanı ile kurulduğunu çok iyi biliyoruz, o yüzden ülkemizin değerini de biliyoruz. Ben bugün buraya geldiğimde, sizleri gördüğümde, bu coşkuyu, bu heyecanı gördüğümde, inanın içim rahat etti ve aynı heyacan ile aynı şevk ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçimler öncesinde umutluyuz, güvendiğimiz bir genel başkanımız var, çok çalışıyor. O çok çalıştıkça, biz de ona uymaya çalışıyoruz. Biz de çalışıyoruz, kadın kollarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar, evlere giriyorlar, aile sigortamızı anlatıyoruz. Biz diyoruz ki yoksulluk olsun istemiyoruz, biz yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu yok etmek istiyoruz. Milletvekili adaylarımızı Malatya için bir kazanç olarak görüyorum, inşallah sizlerin desteği ve gayreti ile Mecliste de görürüz.”

“YOKSULLUK EN ÇOK KADINI ETKİLİYOR”
CHP için kadın haklarının çok önemli olduğunu belirten Bilgehan, “Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu yoksulluktan ve işsizlikten en çok kadınlar çekiyorlar. En çok o sıkıntıyı omuzlarında hisseden kadınlar. Onun için bu seçim öncesinde herkese aile sigortasını anlatıyoruz. Biz yoksulluğun devam etmesini istemiyoruz. Şu anda Türkiye’de 3,5 milyon yardıma muhtaç aile var, o ailede kadının doğrudan hesabına yatırılacak bir maaş olarak öngörüyoruz. Bu zaten daha başka ülkelerde de uygulanan, en gelişmiş ülkelerde bile uygulanan bir yöntem” dedi.

Üniversite harçlarını kaldıracaklarını vurgulayan Bilgehan, “Öncelikle üniversitelerdeki kız öğrencilerimizin yurtlara yerleşmesine çalışacağız. Gençlerimizin öncelikle iş bulmasını sağlayacağız. Biz her yıl 800 bin kişiye iş vereceğiz diyoruz” dedi.

MALATYA’NIN FABRİKALARI SATILDI
Bilgehan, Cumhuriyet döneminde Malatya’da yapılan fabrikalara ve sanayi alanlarına dikkat çekerek, “Bugün hiçbirisi yok, hepsi satıldı. O iş alanlarının yerine, sanayi alanlarının yerine parklar yapıldı. Parklara karşı değiliz, ama istihdam yok, iş yok. Bugün hangi eve girsek iş olmadığını söylüyorlar” diye konuştu.

KADINLAR SORUNLARI ANLATTI
Bilgehan, toplantıya katılanlardan Ankara’ya iletmek istedikleri 3 tane sorunu almak istediğini belirtirken, kadınlar öncelikli olarak doktorların mecburi hizmetlerinin kalkmasını, emekli haklarını ve ataması yapılmayan öğretmenlerin atanmasını istediklerini söylediler. Bilgehan da kadınların bu sorularını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız