SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Müsteşar Rektörü Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2016-09-24 03:17:32
Eski Müsteşar Rektörü Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanlığı müsteşarı iken 17- 25 Aralık sonrası bu görevden alınan, halen Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri ve Başbakan Başdanışmanlarından biri olan Birol Erdem, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti.

Ziyaret, Rektörlük makamında gerçekleşti. Başdanışman Erdem, Rektörlük görevinden dolayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı tebrik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri ve Başbakan Başdanışmanı Birol Erdem'e İnönü Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI..

Adalet Bakanlığı eski müsteşarı olan Birol Erdem'in, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili operasyonların ardından Adalet Bakanlığı müsteşarlığından alınmasıyla ilgili olarak Aralık 2013'de malatyahaber.com'da yayınlanan haber şöyleydi:

"Hükümet ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) arasındaki gerilim devam ederken, Adalet Bakanlığı’nın Malatyalı Müsteşarı ve HSYK Üyesi Birol Erdem’in görevinden alındığı, yerine atama yapıldığı yolundaki haberler, saat 17.00’den itibaren birçok gazetenin internet sitesinde yeralaldı. Ancak, haberlerin ardından, akşam saatlerinde sona eren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Başbakan Bülent Arınç’ın bu konudaki soruya verdiği, “Bildiğim kadarıyla Bakanın Müsteşarı görevinin başındadır. Ancak 26 bakanlığımız var. Bakanlar özellikle yeni göreve başlayan bakanlar, bürokratlarıyla ilgili tasarrufta bulunabilirler. Bunu cemaatle, bir gazeteyle bir düşünceyle, son yaşanan olayların bir parçası olarak göstermek fevkalade yanlış olur.” yanıtı kafaları karıştırırken, daha sonra hurriyet.com.tr’de saat 22.20’de yayına giren “son dakika” haberinde, Erdem’in görevden alınması ve yerine yapılacak atamayla ilgili kararnamenin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına gönderildiği duyuruldu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, 17 Aralık’ta başlayan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialı operasyonu sonrasında AK Parti Hükümeti’nin değiştirdiği Adli Kolluk Yönetmeliği’nin Anayasa’ya aykırı olduğuna dair bir bildiri yayınlayan ve 2. Dalga operasyonu gerçekleştireceği belirtilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın elinden soruşturma dosyasının alınmasını eleştiren bir bildiri yayınlayan HSYK ile AK Parti Hükümeti arasında gerilim doğmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert eleştirilerine ve ‘Yetkim olsa HSYK’yı yargılarım’ şeklindeki sözlerine muhatap olan HSYK’nın, Malatyalı Üyesi ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem bu gerilimli süreç devam ederken yeni Adalet Bakanı Bozdağ tarafından görevden alındığı haberleri, bazı gazetelerin internet sitelerinde yeraldı.

Haberlere göre, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSYK Üyesi Birol Erdem, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un ‘Korsan toplantı, korsan bildiri’ sözleri ile eleştirdiği HSYK toplantısında alınan karara muhalefet şerhi koymasına rağmen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hışmından kurtulamadı ve görevden alındı. Erdem’in yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’na, eski Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek’in getirildiği öğrenildi.

Gece hurriyet.com.tr’nin internet sitesinde “son dakika” duyurusuyla yeralan haberde ise, Bakan Bekir Bozdağ’ın, Erdem’in görevden alınması ve yerine İpek’in atanmasına ilişkin “kritik kararname”yi onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu bildirildi.

Müsteşarlıktan alınan ve hakim sıfatında olan Birol Erdem’i ise HSYK’nın, 30 gün içerisinde uygun gördüğü bir göreve ataması bekleniyor.

Birol Erdem kimdir?

1966 yılında Malatya- Doğanşehir’de doğan Birol Erdem ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya Doğanşehir’de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 tarihinde mezun oldu.

1990 yılında İdarî Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Erdem; sırasıyla Edirne İdare Mahkemesi, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tetkik hâkimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlüğü görevlerinde bulundu. Erdem, 25.10.2010 tarihi itibaren Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Erdem, 21.11.2011 tarihinden itibaren de Adalet Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapıyordu."

DANIŞTAY HAKİMİNİN İDDİASI..

Bu arada, 15 Şubat darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY örgütü suçlamasıyla gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan Danıştay Hakimi E. adlı kişinin, Habertürk'te 24 Temmuz'da yayınlanan, örgütün yargıdaki kadrolaşmasıyla ilgili bilgiler verdiği ifadesinde, Birol Erdem'in adı da geçmişti.

Habere göre Danıştay Hakimi E. 20 sayfalık ifadısinde, FETÖ'ye yakın isimlerin HSYK'ya seçildiği 2010'da, S.R.'nin talimatıyla aralarında Birol Erdem'in de bulunduğu 3 isme oy blok oy kullandıklarına ilişkin şu iddiada bulunmuştu:

"BLOK OY KULLANDIK: 2010 HSYK seçimlerinde S.R. benim bağlı bulunduğum T4 grubundan Ahmet Berberoğlu (HSYK üyesi/ tutuklandı), Birol Erdem (Eski Adalet Bakanlığı müsteşarı) ve Resul Yıldırım’a (eski HSYK üyesi) blok oy verilmesini istedi. Tüm hizmet hareketi mensupları Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resul Yıldırım’a blok şeklinde oy verdi."

rektör

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız