SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Beğenmedi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:40
Başbakan Beğenmedi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

İşadamı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un kendi adını taşıyacak olan, halen miting meydanı olarak kullanılan Yeni Belediye ile Malatyapark AVM arasına yaptırılması planlanan cami ile ilgili yer tahsisi dahil olmak üzere hiçbir işlem tamamlanmamışken, caminin inşa edilmesi düşünülen alana, yasal zorunluluk olan teknik bilgileri, "hiçbir işlem tamam olmadığı için"  içermeyen tabela bir kez daha dikildi. Bu arada, Malatya'da yerel yönetimlerce her konuda büyük yardım ve destek verilen işadamı- belediye başkanı Kavuk'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beğenmediği cami projesinde ısrarlı olduğu ve bu kez de Erdoğan'ı ikna etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nı araya soktuğu bildiriliyor.

Kendisinin ortağı olduğu şirkete, kendisine ve Malatya Belediyesi'ne ait başka uygun alanlar bulunmasına rağmen Mehmet Kavuk'un ısrarla miting alanına yaptırmak istediği, belediyenin Ahmet Çakır başkanlığındaki yönetiminin de uygun gördüğü caminin yapılacağı belirtilen alana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Eylül'deki Malatya ziyareti öncesinde inşaat için çevrilen emniyet panoları ile inşaat tabelası, Başbakanın bu meydandaki mitingi öncesi kaldırılmıştı. Ayrıca, inşaat nedeniyle asfaltı kazılan bölgeye iki günde acilen asfalt dökülerek mitinge hazır hale getirilmiş, Başbakanın konuştuğu platform da bu alanda yeralmıştı.

Miting alanında yapımı için ısrar edilen cami ile ilgili konu Başbakanın iş adamları ve sivil toplum temsilcileriyle yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan'a da iletilmişti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kendisine gösterilen projeyi beğenmemiş ve Paşabahçe'deki eski Şişecam Fabrikası'na benzetmişti.

Ayrıca, caminin yaptırılacağı alanla ilgili yasal tahsislerin ve devirlerin yapılmadığı, dolayısıyla gerçekte "yasal onay verilmemiş bir alana" inşaat tabelası asıldığı da Başbakanın ziyareti sırasında, yardımcı olunması için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e talimat verince ortaya çıkmıştı.

Selçuklu mimarisini yansıttığı öne sürülen ancak Başbakan tarafından beğenilmeyen projeyi uygulamak için Kavuk'un ısrarlı olmaya devam ettiği, konuyu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüştüğü, Görmez aracılığıyla Başbakanla bir kez daha görüşmek için randevu talebinde bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin İHA'ya açıklama yapan Kavuk, “Mehmet Kavuk Camisi için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüştük ve kendisinin oluru alındı. Şimdi Sayın Görmez aracılığıyla Başbakanımızdan randevu alıp, projeleri hakkında çekincelerini alarak istişarelerde bulunacağız” dedi.

Kavuk'un daha önce kendi kişisel mallarını satıp yaptıracağını kamuoyuna açıkladığı caminin, Kavuk'un de ortağı olduğu aile şirketi tarafından yaptırılacağı, tahsis edilecek bölgeye dikilen tabelayla ortaya çıkarken, henüz yasal devir işlemleri gerçekleşmeyen, ruhsat verilmeyen kamuya ait bir yerin bir bölümünün fiziki engellerle kapatılması, tabela asılması ve yetkililerin buna seyirci kalması ilginç karşılandı.

Bu arada, 6 dönüm alan tahsis girişimine karşın 10 dönümlük alana yapılacağı ve aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceği belirtilen  Mehmet Kavuk Camisi’nin  4 adet minaresinin olacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız