SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Beğenmedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:29
Başbakan Beğenmedi
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye tarafından miting alanında Yeşilyurt Belediye Başkanı ve  AVM ortağı işadamı Mehmet Kavuk'un kendi adına yaptırmayı planladığı caminin mimari projesini beğenmedi.

Anemon Oteli'nde yaptığı toplantı sırasında, bir katılımcı tarafından, daha uygun yerler bulunmasına rağmen işadamı Kavuk'un Belediye ile AVM arasında halen miting alanı olarak kullanılan yere cami yapılmak istendiği, bu yerin uygun olmadığı yolunda yazılı olarak sorulan soruya, " “Şimdi işte bam telime bastınız. Ben o hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim. Konuyu görüşeceğiz. Zaten biraz sonra mitinge gideceğim ve caminin yapılmak istendiği alanı ben de göreceğim. Daha sonra da hem belediye başkanımız hem de hayırsever vatandaşımızla konuşacağız. Malatya’ya 10 bin kişilik cami yakışır.” yanıtını veren Başbakan, mitingden sonra akşam Altın Kayısı Ramada Oteli'ndeki toplantıda bu konuya değindi. Başbakan Erdoğan, Selçuklu mimarisini yansıttığı öne sürülen projenin Selçuklu mimarisi ile alakasının bulunmadığını belirterek, "Ne Selçuklu, ne Osmanlı mimarisine benziyor. Şişecam Fabrikası'na benziyor!" diyerek projeyi beğenmediğini bildirdi.

Bu arada, işadamı Mehmet Kavuk'un kendi şahsına ait malları satarak yaptıracağını söylediği camiyle ilgili olarak, caminin inşa edilmesi planlanan miting alanının Çevreyolu'na cepheli bölümüne asılan tabelada "Yapı sahibi" olarak, Mehmet Kavuk'un yerine aile şirketi olan Kavuklar İnşaat Otomotiv Akaryakıt A.Ş.'nin adının yeralması dikkatlerden kaçmadı. Alelacele dikilen tabelada yapıya ait ruhsat/ onay gibi bilgilerin yeralmaması dikkat çekerken, caminin yaptırılması planlanan bölümdeki şantiye, Başbakanın Cumartesi günkü mitinginden bir gün önce ortadan kaldırılmış, bu alan belediye tarafından yeniden asfaltlanmıştı. Asfaltlanan bu bölüme, başbakanın konuşacağı platform kurulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız