SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Biliyor mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:48
A- A+ PAYLAŞ

Yerel seçimler öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya’nın Hekimhan ilçesine çıkarma yaptı. İlçeye bağlı köyleri ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları ve partililerce karşılandı. Ziyarete İstanbul, Ankara ve Malatya’daki Hekimhan köy derneklerinin başkanları da katılarak, CHP’li başkan adaylarına destek verdiler. 

İlçeye bağlı Salıcık, Başkavak, Ballıkaya, Basak, İğdir, Haydaroğlu, Çanakpınar, Karaköcek, Deveci, Aşağı Saz, Saraylı, Yukarı Saz, Güvenç ve Boğazören köylerini ziyaret eden CHP heyeti, davul zurna ile karşılandı. Köylülerin sorunlarını dinleyen partililer, CHP’li adayların projelerini anlattılar. 

Köy ziyaretlerinde konuşan CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları, Hekimhan’ın hiçbir köyünü ayırmadan, tüm köylere hizmet edeceğini belirterek vatandaşlardan destek istedi. 

“İLÇELER VE KÖYLER İÇİN PROJESİ OLAN TEK ADAYIM”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına diğer partilerden aday olan kişilerin ilçeler ve köylerle ilgili hiçbir projesinin olmadığını belirterek, “Bu seçimlerde öne çıkan dört büyükşehir adayı var. Ama benim dışımda ilçeler ve köylerle ilgili projesi olan aday yok. Ben köyleri çok önemsiyorum, o yüzden seçim çalışmalarıma köylerden başladım. Bugüne kadar 250 civarında köyü gezdim. Ama diğer adaylara bakın, köylere gelemiyorlar” diye konuştu. 

HAKAN İNCİ’NİN PROJELERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

İlçeler ve köyler için hazırladığı projeleri anlatan Hakan İnci’nin, kar yağdığında ulaşım sorunu yaşayan köyler için geliştirdiği “ambulans helikopter” projesi büyük alkış alırken, kayısı konusundaki çalışmaları da ilgiyle karşılandı. İlçelerde yapacakları gençlik ve kadın merkezleri projesi ve işsizlik konusunda hazırladığı “iş garantili sertifikalı eğitim” projesini de anlatan İnci, AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ı da eleştirerek, şunları söyledi: “Sayın Çakır sürekli başbakanı anlatıyor. Ben de kendisine sürekli çağrı yapıyorum, sen başbakanı düşüneceğine Malatya’daki engellileri düşün, Hekimhan’ı düşün, Salıcık köyünü düşün. 30 Martta onun da yetmediğini görecekler. Şu anda Türkiye ve Malatya ciddi bir dönüşüm içinde. Ama Malatya’nın kaybedecek bir şeyi kalmadı. Malatya’nın neyi kaldı? Sürekli başbakanın selamından ve Malatya’ya olan rızasından bahsediyorlar. Ben buradan soruyorum: Halen Kuluncak’ta kanalizasyonun dereye aktığını, Kale’de fosseptik çukurlarının kullanıldığını, 2 buçuk liraya mal olan kayısının 2 liraya bile alıcı bulamadığını başbakan biliyor mu? Hiç zannetmiyorum.”

BASAK’TA CHP’YE BÜYÜK İLGİ 

Basak köyünde büyük bir kalabalık tarafından davul zurna ile karşılanan CHP’liler, 500’ü aşkın köylüyle bir araya geldiler. Burada konuşan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, “Buradan size bir müjde vermek istiyorum. Şafak 26. 26 gün sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi bayraklarıyla şenlenecek. Şu anda Basak’a baktığımda bunu görüyorum. Hekimhan’da, Akçadağ’da, Doğanşehir’de ve Yeşilyurt’ta gördüm. Artık korkuyorlar. Ama ben diyorum ki korkmanıza gerek yok. Çünkü bizim yöneteceğimiz bir belediyede siz de daha iyi şartlarda yaşayacaksınız. Yarınınız bugününüzden daha iyi olacak. Korkmayın, CHP yönetimlerine kendinizi teslim edin” diye konuştu. 

AĞBABA: MÜCAHİTLER MÜTEAHHİT OLDU, ŞİMDİ HIRSIZI SAVUNUYORLAR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına değinerek, AKP hükümetine ve Malatya milletvekillerine sert eleştirilerde bulundu. AKP Malatya milletvekillerinin hırsızları savunduğunu belirten Ağbaba, “Bir dönem mücahitlik yapanlar, müteahhit oldular. Şimdi de hırsızı savunuyorlar. Hırsızı savunmak da hırsızlık yapmaktan farklı değildir” ifadelerini kaydetti. 

Son yayınlanan ses kaydına da değinen Ağbaba, artık hakimlerin de mezheplerinin sorgulandığını belirterek, şunları söyledi: 

“BU HAKİM ALEVİ” DİYORLAR 

“Dün bir kaset yayınlandı. Hırsızlığı anladık, Fenerbahçe’ye müdahale ettiğini anladık, yandaşlarına para akıttığını anladık. Ama şimdi bir şey daha ortaya çıktı, hakimlerin mezheplerini soruyorlar. Başbakanın Adalet Bakanı ile yaptığı konuşmada ‘Hakim Alevi’ deniliyor. Bu memleket Erbakan’ı gördü, Menderes’i, Demirel’i, Özal’ı, Çiller’i gördü, bunun kadar mezhepçi ve ayrımcı bir başbakan görmedi. Bir hakimin mezhebinden sana ne kardeşim! Diyor ki ‘SPK ile ilgili kararı vermedi, çünkü Alevi’ diyor. Şimdi utanmadan da buralara gelip oy istiyorlar. Hekimhan’da ben şimdiye kadar mezhep ayrımcılığı duymadım. Burada Salıcık’ta da duymadım, Kocaözü’nde de duymadım, Girmana’da da duymadım.” 

“BAŞBAKAN MEZHEPÇİLİK YAPIYOR”

Ağbaba, başbakanın mezhepçilik yaptığını ve Türkiye halkının yüzde 50’sinden nefret ettiğini vurgulayarak, “Bir başbakan var karşımızda, bir AKP var. Buna milletvekilleri de dahil, bakın açıkça söylüyorum. Bir milletvekilinin, adaylığının açıklandığı gün partisinin önünde yaptığı açıklamayı hatırlıyorum ben. Bunların köy köy gezip CHP’nin genel başkanı şu mezhepten, adayı da şu mezhepten dediğini hatırlıyorum” şeklinde konuştu. Hekimhan halkının şimdiye kadar hiçbir zaman mezhep ayrımı yapmadığını belirten Ağbaba, “Bugüne kadar mezhep ayrımı yapmayan parti CHP’dir, CHP’nin Hekimhan Adayı Aliseydi Millioğulları’dır, büyükşehir belediye başkan adayı Hakan İnci’dir. Biz mezhepsel körüz, etnik körüz. Kimsenin etnik kökenine ve mezhebine bakmayız” dedi.

“ASIL DARBE, LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETE KARŞI”

“Mecliste de sorduk, burada da soruyoruz” diyerek sözlerini sürdüren CHP’li Ağbaba, şöyle dedi: “Ayakkabı kutusunda Dolarlar var mı? Var. Yok demiyorlar. Evden para kasaları çıkmış mı? Çıkmış, inkar etmiyorlar. Kolunda 700 bin liralık saat var mı? Var. Umreye rüşvetle gitmiş misin? Gitmişsin. Buna kimse yok demiyor. Başbakan ne diyor? Paralel yapı diyor, CHP zihniyeti diyor, darbe diyor. Arkadaşlar, bir darbe girişimi var. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne bir darbe girişimi var. Türkiye Cumhuriyeti yolsuzluk batağına batırılmış, resmen hükümet tarafından içi boşaltılmış bir durumla karşı karşıya. Başbakan ve arkadaşları 11 yıldan beri hep cumhuriyet dönemini, Atatürk dönemini ve İsmet İnönü dönemini kendi dönemleriyle karşılaştırıyorlar. Bugün yapılan yolsuzluk ve hırsızlık cumhuriyet döneminin bin katı. Ama maalesef utanmıyorlar.”

“BU, SADECE BİR YEREL SEÇİM DEĞİL”

Ağbaba, 30 Mart yerel seçimlerinin sadece Aliseydi Millioğulları’nın ve Hakan İnci’nin seçilmesi anlamına gelmediğini ifade ederek, “Bu seçimler; Ağustos ayında, bu memleketin en ayrımcı, en mezhepçi, insanların yüzde 50’sinden nefret eden başbakanın siyaset çöplüğüne gönderilme seçimidir. Bu konuda tüm Hekimhanlıların desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

KÖY DERNEKLERİNDEN CHP’YE TAM DESTEK 

CHP heyetinin Hekimhan köylerine gerçekleştirdiği ziyarete İstanbul, Ankara ve Malatya’daki Hekimhan köy derneklerinin başkanları da katılarak, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ile CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları’na destek verdiler. Ziyarete katılan dernek başkanları şöyle: Ankara; Sazlılar Dernek Başkanları Haydar Bal ve Sadık Özcan, Hekimhanlılar Derneği Başkanı Celal Karadağ, İğdir Derneği Başkanı Ali Özdemir, Basaklılar Derneği Başkanı Memet Akkaya, Davulgu Dernek Başkanı Kemal Ayaz, Köylü Köyü Dernek Başkanı Baki Çelik, Başkınık Derneği Başkanı Bayram Emici, Hacılar ve Dereköy Derneği Başkanı Hamdi Erdoğan. İstanbul; Basaklılar Derneği Veli Doğan, Sazlılar Dernek Başkanı Ali Şahin ve Ali Naki Bal. Malatya; Sazlılar Derneği Başkanı Mustafa Ceylan, Güzelyurtlular Derneği Başkanı Hakkı Türker. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız