SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Böyle mi Dedi?!

A- A+ PAYLAŞ
 
Genel seçimler öncesinde Malatya mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malatya'nın büyükşehir belediye statüsüne kavuşabilmesi için önerdiği "nüfus artışı" yöntemi ile Malatya Belediyesi'nin nüfus artışı konusundaki çalışması birbirinden çok farklı! Başbakan, nüfusun artışı için doğumların artması önerisinde bulunurken, Malatya Belediyesi "eksik nüfus" sorununun kayıtları başka ilde olan Malatyalıların nüfus kayıtlarını Malatya'ya aldırmasıyla çözüleceği düşüncesinde ve bunu bilboardlara taşıdığı afişlerle yansıtıyor.
 
BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimleri nedeniyle 17 Mayıs'ta Malatya'da düzenlenen mitingde, büyükşehir belediye statüsü konusuna değinmiş, bunun doğumla artırılması gerektiğini söylemiş ve bayan dinleyicilerden destek almıştı. Erdoğan, şöyle demişti:
 
"Burada bir sınır var. Nüfusun 750 bin olması. Burada Malatya'mızın 10 bin açığı var. Şimdi bu 10 bin açığı 2013'e kadar Malatya'nın gidermesi lazım. Ne yapacaksınız? Şu anda Malatya'nın nüfus artışı binde beş. Binde beş ile bu olmaz. Bunu binde ona çıkarırsan olur. Üç olursa yeter zaten, yeter değil mi? Buna hazır mıyız? İki yıl içinde burada 10 bin eksiğimizi giderdiğimiz anda mesele bitmiştir. Malatya'nın mülki sınırları, büyükşehir sınırı olacak. Tüm mülki sınırı, yani en ücra köşesine kadar hepsi aynen İstanbul, Kocaeli gibi büyükşehir belediye sınırı olacak. Yani, şu andaki sınır olmayacak, tamamen genişleyecek. Yasal düzenlemeyi böyle yapıyoruz. Zamanlama üzerinde çalışacağız, mümkün olduğunca zamanlamayı daha dikkatli kullanacağız ve Malatya'nın bu 10 bin eksiğini gidermesini istiyoruz. Bu ülkede Malatya gibi bir şehrimiz hem çekim merkezi olsun hem de şu anda marka şehir olma yolunda yürüyor. Bunu bir büyükşehir olarak yürütelim. Şu anda onbir şehir içine girmeyen, yakın iki şehrimiz var. Birisi Malatya, Birisi de Mardin. Bu iki şehrimiz şu andaki bu nüfus artış hızını biraz artırırsa bunu yapabilir -ki Malatya bir zamanlar bin de 14 nüfus artış hızını yakalamış- daha sonra 8'e, 7'ye, en son 5'e düşmüş ve bunu yapabilir. " 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız