SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan: "Bu Ahlaksızlıktır.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:15:12
Başbakan:
A- A+ PAYLAŞ

AKP? Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için 'Etik Araştırma Merkezi'nin kurulacağını bildirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu öneriye, "Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır" sözleriyle destek verdiği öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ GÜNDEME GETİRDİ..

İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Filiz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda önemli bir konuyu gündeme getirdiğini belirterek, siyasilerin mal varlıklarını takip etmek ve bunların varlıklarının haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için bir komisyon kurulması önerisinde bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuya sıcak baktığını ifade eden Filiz, Davutoğlu'nun "Etik Araştırma Merkezi" kurulması talimatı verdiğini ve hemen harekete geçilmesini istediğini vurguladı.

Filiz, siyasilerin de denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Milletin derdine derman olmak için seçildiysek, milletin işleri ile ilgilenmeliyiz. Kimse kendi işiyle, kendini zengin etmek için uğraşmamalı. Bu anlamda kurulacak komisyon ile siyasilerin mal varlığını inceleme altına almalıyız. Bu kurul bir anlamda siyasetçi için bir chek-up mekanizması olsun. Bir insanın varlığı aileden mi geliyor, yoksa sonradan siyasete girdiğinde mi oluyor? bu kurul bunları araştırsın. Bu anlamda milletimizin bize açtığı kredimizi nasıl kullandığımızı değerlendirmiş oluruz diye düşündüm. Teklifime Sayın Başbakanımız da sıcak baktı ve gerekli talimatları verdi" dedi.

Filiz, alınan bu kararın tarihe geçeceğini sözlerine ekledi.

DAVUTOĞLU'NDAN TAM DESTEK..

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da toplantıda, "Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır" dediği öğrenildi.

Davutoğlu, toplantıda bu konuların çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

''Peygamber efendimize birisi bir hediye getirmiş. Diğeri 'Sen Allah'ın resulü olduğun için bu hediye geliyor' demiş. Peygamber efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Şimdi adam bir yerden imar geçeceğini öğrenip, oradan arsa alıyor ve haksız zenginleşiyor. Bu kişi, imar geçeceğini siyasetçi ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu daha da vahim. Bu, siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız