SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan da Destek Veriyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mehmet Şahin, Malatya merkezli olarak Dünya Kayısı Konseyi'nin kurulması çalışmalarını başlattığını, bu konuya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ile Tarım ve Köyişleri Bakanının da destek verdiğini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Şahin'in TBMM'deki sekreteryası aracılığıyla yayınladığı basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili TBMM Dışişleri Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Grubu (PAB) üyesi, Mehmet ŞAHİN’İN Beyin Basın açıklaması

Son yıllarda bütün dünyada Malatya Kayısısını tanıtma gayretleriyle öne çıkan Ak Parti Malatya Milletvekili Mehmet SAHIN simdi de bir ilke daha imza atıyor.

Malatya merkezli olarak Dünya Kayısı Konseyinin kurulması için çalışmalar başlatan Şahin bu konunun yurtdışı seyahatlerinde dikkatini çektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

”Kayısının ürün değerini artırmak zorundayız. Ve yılda en az bir milyar dolar döviz girdisinin Malatya’mız başta olmak üzere çevre illere sağlanması için kesinlikle uluslararası kurumlarla tanıtım yapmak zorundayız. Yoksa kendimiz çalıp kendimiz dinliyoruz. Ve kaysımız 20 dolara satılırken 2 veya 3 dolara satılıyor. Bu bizim için bir namus meselesi gibidir. Yani dünya çapında kurumsallaşma çok önemlidir.

Maalesef çok önemli olan bu konular nedense özellikle eski siyasiler tarafından hep ihmal edilmiş. Hâlbuki zeytin, fındık gibi birçok stratejik ürünün dünyada KONSEYİ var. Bu sayede bu ürünlerin hem üreticileri hem ihracatçıları dünya çapında organize olup sorunlarını tartışma ve çözme fırsatı buluyorlar. Bizim Malatya’da yaşayan ve geçimini kaysıdan sağlayan 300.000 insanımıza yapacağımız en büyük iyilik onların tek geçim kaynağı olan kaysının ürün değerini artırmaktır.

Bu ise alternatif pazarlar aramadan tanıtıma tanıtımdan kurumsallaşmaya oradan markalaşmaya ve ürün standartlarını yükselterek kaliteyi artırmaya bağlıdır. Ne olacak bunlar olunca? Benim köylüm elindeki ürünü bedava denecek kadar ucuza satmayacak. Adeta masrafını bile kurtaramayan kaysı üreticisi bin bir zahmetle elde ettiği ürünü layık olduğu değerden satacak. İhracatçımız da daha çok kar elde edecek.

Bu nedenle ABD’deki görüşmelerimizden sonra Akreditasyon Kurumu kurmaya karar verdik. Su anda standartları oluşturuyoruz. Bu konuyu her platformda dile getirerek gayretli çalışmalar yapan Sayın Malatya Valimize teşekkür ediyorum.

Simdi de bir başka kurum olarak Dünya Kaysı Konseyini kurmak için yurt içinde ve yurt dışında bazı çalışmalara başladık. Tabii ki bu çok kolay bir şey değil. Ama biz de zaten Ak Parti hükümetleri olarak hep zor olan islere talip olduk bugüne kadar İnşallah bunu da kısa zamanda tamamlayacağız.

Geçenlerde Tarım Komisyonu Başkanımız Prof Dr Vahit KİRİŞCİ Beyle Amerika’ya gitmiştik. Orada bazı görüşmeler yaptıktan sonra bu kurumun bir an önce kurulması gerektiğine karar verdik.

Ümit ediyorum ki ilgili ülkeler ve taraflar bu konuda bize destek verir. Bir an önce Dünya Kaysı Konseyinin Malatya’da kurularak hem üreticilerimizin hem de ihracatçılarımızın sorunlarına çözümler getireceğine inanıyorum.

Şimdiden bu hayati derecede önemli olduğu halde gecikmiş konuyu ele almamızda bize destek veren basta Sayın Başbakanımız ve hükümetimize, Tarım Bakanımız ve Değerli Tarım Komisyonu Başkanımız olmak üzere tüm kamu ve sivil kurumlardaki saygıdeğer yetkililere ve uluslararası camiada bize yardımcı olan tüm ilgili ülkelerin taraftarlarına şükranlarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız