SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Erdoğan Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:36
Başbakan Erdoğan Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de muhaliflere verdiği lojistik desteğin devam edeceğini belirterek, “Temennimiz odur ki burada ABD gibi ülkelerin bu lojistik desteğe sahip çıkması muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bu seyahatimizde bunun da ipuçlarını gördük” dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile mahkemede hesaplaşacağını da belirterek, “Kimse bu ülkenin Başbakanı’na katil sıfatını yakıştıramaz” ifadelerini kullandı. 

ABD ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan ABD temasları sırasında yaptığı “3 seçim olabilir” açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Amerika’da yazılı ve görsel medyanın genel yayın yönetmenleri ile yaptığımız toplantıda sorulan bir soru üzerine önümüzdeki yıl içinde böyle bir şey parlamentoda kabul görürse 3 seçim olabilir noktasında hareketle ortaya çıkan bir şeydi. Bu yeni anayasa ile alakalı olabilir. Bunun yanında cumhurbaşkanlığı konusu gündemde. Yerel seçimin de tarihi belli. Yeni anayasa ile ilgili bir değişiklik söz konusu olması halinde o zaman tabii ki bir referandum açılabilir” dedi.

“REYHANLI’DA TUTUKLULARIN ARASINDA FAİLLERİN OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK”

Reyhanlı soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmalarla ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, “Reyhanlı konusu ile alakalı şu anda malum 18 gözaltının 12’si tutuklu. Bu tutukluların içerisinde şu andaki ilk kanaatler bakılırsa failler olma ihtimali çok yüksek. Biz şu anda yargı kanaatini açıklamadığı sürece bu konuda şu şudur diyemeyiz. Yargı kesin kanaatini açıkladığı zaman ‘fail budur’ deriz. Bunların tabii kendi itiraflarından hareketle bazı kanaatler oluşmuş durumda. Temennim odur ki biran önce bunun diğer bağlantıları da ortaya çıksın. Bu olayın kesin bağlantıları var. Arkadaki uzantıları var. Şu an bilinenler var ama bilinmesi gerekli olanlar da var. Bunu gerek istihbarat gerek yargı süreci ortaya çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA REFERANDUM HALİNDE BEN MİLLETİMDEN EVET OYU ALABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliği çalışmaları konusundaki bir soru üzerine şunları söyledi;

“Bazı değişiklikler öngören adım atılabilir ancak burada da iki yol var. Bu yollardan bir tanesi 330’dur. Bir diğeri ise anayasa değişikliğinde müşterek hareket edilmesi halinde danışmaya girilecek muhalefet partisidir. Şu an muhalefet partileri buna sıcak bakmadığına göre olsa olsa şu olabilir eğer muhalefet partileri kendilerini kilitlemez de yani şunu kastediyorum kendi milletvekillerini serbest bırakırlarsa o zaman biz bir tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Bizim sunduğumuz tasarı gerek kendi milletvekillerimiz gerek muhalefet partilerinin milletvekilleri serbest bırakılması halinde atılacak bir adımla belki bir referandum yolunu açabilir. Referandum halinde ben milletimden evet oyu alabileceğimize inanıyorum. Önümüz açık. Şimdilik biz işimize bakalım diyoruz”

Erdoğan, kendisinin Cumhurbaşkanı, Numan Kurtulmuş’un ise genel başkan olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, “Bunların hepsi hayali şeyler. Sağır duymaz uydurur kabilinden şeyler. Sağır kardeşlerime hakaret olmasın. Bizim burada partimizin yetkili kurulları var. Onlar bu konuda ne karar verirse buna uyulur. Partimizin derdi ile dertlenmeyenlerin bu konuda yapmış olduğu açıklamalar durgun suyu bulandırmaktan başka bir şey değildir. Gündemimizde böyle bir şey yok. Vakti saati geldiğinde kim nereye aday olur, görevlendirilir. Partimiz yaptığı görevlendirme ile bugüne kadar hep başarılı olmuştur” ifadelerini kullandı.

“SURİYE’DE LOJİSTİK DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Başbakan Erdoğan, ABD’nin Suriye konusundaki tutumunun sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Bunları daha çok ağırlıklı olarak uygulamada göreceğiz. Attığımız adımlarda göreceğiz. Bu konu ile ilgili şu anda bir çalışmanın içerisindeyiz. Bizim şu ana kadar yaptığımız çalışma ağırlıklı olarak lojistik destek istikametinde olmuştur. Bu lojistik desteğimizi de bugüne kadar nasıl sürdürdüysek aynı şekilde sürdüreceğiz. Bu kararlılığımız devam ediyor. Ama bu lojistik destekte dahi dünyanın buna seyirci kalması doğru değil. Temennimiz odur ki burada ABD gibi ülkelerin bu lojistik desteğe sahip çıkması muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bu seyahatimizde bunun da ipuçlarını gördük”

Türkiye’nin lojistik desteğinin dış müdahale olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Türkiye’nin muhalif güçlere lojistik destek vermesini dış müdahale olarak yorumlayanlar bizzat Suriye’nin içinde savaşa katılanlar hakkında aynı yorumu yapmıyorlar. Orada sadece Hizbullah yok başka güçler de var. Bizzat Suriye’nin içinde savaşıyorlar. Bunu neyle izah edecekler. Bunu en güzel şekilde yansıtması gereken medyadır. Suriye’nin içinde hangi ülkelerin örgütleri var bunu açıklamaları lazım. Türkiye’nin orada herhangi bir silahlı gücü varsa bunu çıksınlar açıklasınlar. Lojistik destekse bunu veriyoruz. Gerek sınır ötesinde oradaki mağdur insanlara verdiğimiz gıda ilaç yardımları var. Bunun dışında Türkiye Hizbullah’ın üstlendiği görevi daha farklı ülkelerden güçlerin yaptıklarını asla yapmadı, yapmıyor” ifadelerini kullandı.

“NEREDEN GİRDİLERSE ORADAN ÇIKMAYI BİLİRLER”

PKK’nın çekilme süreci ile ilgili sorularını da yanıtlayan Erdoğan, “Şu tarihte çekiliyoruz, şu yoldan çekiliyoruz şeklide açıklamalar tamamiyle bu uygulamanın ne denli yanlış olabileceğinin bir itirafıdır. Nereden girdiyseler bunlar oradan çıkacakların bilirler. Bu aslında güvenlik güçlerimize karşı çok farklı bir spekülasyondur. Yavru muhalefetin yaptığı gibi suç duyurusunda bulunuyoruz gibi onlara zemin hazırlamaktır. Böyle bir tuzağa iktidar düşmez. Biz hukuk devlet çerçevesinde yapılan neyse yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KİMSE BU ÜLKENİN BAŞBAKANINA KATİL SIFATINI YAKIŞTIRAMAZ”

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı eleştirilere yanıt olara ise şunları söyledi:

“Ben Kılıçdaroğlu’na cevap vermeyeceğim. Cevabımı avukatlarım vasıtasıyla yargı ne diyorsa hukuk devlet içinde onunla arıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’nı yürüten bir insana bu ülkedeki bırakın dışarıdakileri bu ülkenin siyaseti içinde yer alan kimse katil sıfatını yakıştıramaz. Bizim bu noktada abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun. Bu ülkede kimin katil olduğunu, katillerle işbirliği içinde olduğunu yargı ortaya çıkaracaktır. Adeta PKK yandaşlarını, DHKP-C örgütü içinde olanları savunan, onlarla ilgili açık net ben de gider oraya gider üye olurum diyen kişi kimdi, ben değildim, Kılıçdaroğlu’nun kendisidir. Şimdi bu adam kalkmış bu tür hakaretlerle bulunuyor. Tamamiyle şirazesinden çıkmış vaziyette”.

Kılıçdaroğlu’nun AP Sosyalist Grup Başkanı Swoba'da ile yaşadığı polemiğe göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, “Swoba kendisine verdiği randevuyu iptal ediyor. Gelip buradaki tablonun önünde ‘bir ülkenin başbakanı hakkında bu tür yakıştırmalarda bulunamazsınız’ diyor. İptal ediyor. Daha sonra ‘ben iptal ettim’ diyerek orada da dürüst davranmıyor. Swoba da daha geniş bir açıklama yapmak suretiyle işin aslını ortaya koyuyor. Böyle bir insanın bu tür yaklaşımlarını kale almak Türkiye’ye zaman kaybettirmektir. Ben şu an CHP’nin içinde düştüğü duruma üzülüyorum. Türkiye’de böyle bir muhalefet olmamalıydı. Demokrasi, güçlü muhalefetlerle güç kazanır. Temenni ederim ki ülkede demokrasimizi daha da güçlendirecek güçlü muhalefetlere kısa zamanda konuşuruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız