SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Erdoğan'la Görüştüler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın çeşitli sorunlarını dile getirmek ve çözüm talep etmek üzere Ankara'ya giden bir heyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la, TBMM'de "yemekli randevu"da biraraya geldi. Görüşmeye AKP'li 2 milletvekilinin de katıldıkları bildirildi. İnönü Üniversitesi'nin kadro sorununun, Vali Kadıoğlu tarafından Başbakana kısa bir takdimin ardından iletilen 11 maddelik sorunlar listesinde yeraldığı da belirtildi.

TBMM'de saat 14.15'de başlayan yemekli görüşmeye; Vali Osman Derya Kadıoğlu, AKP Milletvekilleri Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkanı İhsan Koca, ESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Kayısı Birlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mikail Pelit, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, 2. Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği ve aynı zamanda Palulular Derneği Başkanı olan Süleyman Ataş'ın katıldıkları öğrenildi. AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın eşinin rahatsızlığı nedeniyle bu buluşmaya katılamadığı belirtilirken, CHP ve ANAP'lı 4 milletvekilinin de bu görüşmeye katılmadıkları haber alındı. Daha sonra, AKP'nin dışındaki 4 milletvekilinin davet edilmedikleri anlaşıldı.

Başbakandan randevuyu AKP Milletvekili Münir Erkal'ın aldığı öğrenilirken, heyetteki basın meslek kuruluşlarının temsilcilerinin Vali tarafından davet edildiği bildirildi.

Görüşmede; Vali Kadıoğlu'nun 11 maddeden oluşan sorunlar dosyasının bazı bölümünden başlıklar halinde bahsettikten sonra, dosyayı Başbakana verdiği belirtildi. Belediye Başkanı Akın da, 24 maddeden oluşan sorunlar dosyasını Başbakana sundu.

Valinin sunduğu sorunlar listesinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve kadro sorununun da yeraldığı haber alındı.

Heyette bulunanlar, daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'i ziyaret edip, bu bakanlarla ilgili sorunları aktardılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız