SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Esnafı Üzdü'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakkalların miadının dolduğu şeklinde açıklamada bulunmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "Bugün bakkalın miadının doldurduğunu söylenmesi doğru değildir. Küçük esnaf ve sanatkarı kaldırırsanız, toplumun yapısını bozarsınız. Hükümetimiz önce marketlere bir sınırlama getirmelidir" dedi.

Battalgazi ilçesindeki esnaf odası seçimine katılarak, esnafları işyerlerinde ziyaret ederken açıklamalarda bulunan ESOB Başkanı Keskin, "Esnaflarımız zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Hükümetten son günlerde Marketler Yasası'nın çıkarmasını beklerken, Başbakanımızın son dönemdeki bir açıklaması esnaf ve sanatkarımızı üzmüştür. Artık bakkalın miadının dolduğunun söylenmesi bizleri üzmüştür. Bakkal kültürümüz çok önemlidir. Mahallenin adresi bakkallarımızdan sorulurdu, kız verilecekse, oğlan evlendirilecekse bakkaldan sorulurdu, evin anahtarı bakkala bırakılırdı. Bugün bakkalın miadını doldurduğunun söylenmesi doğru değildir. Küçük esnaf ve sanatkarı kaldırırsanız, toplumun yapısını bozarsınız. Hükümetimiz önce marketlere bir sınırlama getirmelidir. Bir market neredeyse 15 tane şube açıyor. O zaman marketlerde tek şube haline getirilsin. Biz hükümetimize, esnaf ve sanatkar camiası olarak çok büyük destek verdik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Biz hükümetten fazla bir şey istemedik. Bakkal bir kültürdür, kahvehane bir kültürdür. Biz hükümetten her zaman 3 konuda çözüm istedik. Biz planlama istedik, biz haksız rekabetin önlenmesini istedik ve zengine verilen desteklerin bize de verilmesini istedik. Bizim hiç bir bakkalımız ve dükkanımız devletten alınan teşvik ve kredilerle açılmamıştır. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Kendi primlerimizi kendimiz yatırıyoruz. Esnaf ve sanatkar, bu toplumun sosyal dengesidir. Bu denge bozulursa, Türkiye'de her şey bozulur" şeklinde konuştu.
Keskin, "Bakkallara ihtiyaç var. Bakkalsız olunmaz. Bir markete gittiğinde 50 kuruşun eksik olunduğunda bütün malzemeni alırlar, ama bakkalda 2 TL para yoksan bizim bakkalımız canın sağ olsun diye gönderir. Yetki hükümetimizdedir, bir yasa çıkartsınlar bütün küçük esnafı lağvederler. Bizim sermayemiz 20 bin TL'dir. Bir marketin maliyeti 700 bin TL tutarında. Bir ilçedeki bütün küçük işyerlerinin toplam sermayesi bir marketin yerinin kirasına yetmez" şeklinde konuştu.

Keskin, "Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkar hiç bir şekilde bitmeyecektir ve biz dürüst olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız