SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Gelecek..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Teşkilatı, Belediye Başkanları ve İlçe Teşkilat Başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

İl binasında düzenlenen toplantıya AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'in yanı sıra, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe ve beldelerin teşkilat başkanları ile belediye başkanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Mustafa Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Malatya'yı ziyaret ederek bir dizi açılışlarda bulunacağını ifade ederek, "Her ay periyodik olarak yaptığımız belediye başkanları, ilçe teşkilatlarımızı ve il genel meclisi üyelerimizle yaptığımız toplantılarda yapılan hizmetlerin takibi konusunda ki konuları sıkıntıları ve eksik kalan bölgelerimizde ki eksiklikleri gidermek amacıyla istişarelerde bulunuyoruz. Şuana kadar özellikle belediyecilik konusunda Ak Parti iktidarları belki yüz yıl sonra bile hatırlanacaktır. Özellikle il merkezinde yapılan çalışmaları herkes görmekte. Bunun yanında Beylerderesi Viyadüğü'nün yapılması, havaalanı yolunun yapılması, kongre ve kültür merkezinin yapılması ve alt geçitlerin yapılmasının ardından bunların açılışlarının yapılması için dün Başbakanımızla yaptığımız görüşmede kendilerini Malatya'ya davet ettik. Mart ayına kadar tüm hizmetlerimiz tamamlanacak ve Sayın Başbakanımız Mart ayında ilimize gelerek bu açılışları yapacaktır" dedi.
Malatya'nın 12 Mart 2011'de Büyükşehir olacağını kaydeden Şahin, "Büyükşehir olmanın bir süreci vardır. Geçtiğimiz yıl Başbakanımız Malatya'ya geldiğinde kendisi için hazırlanan dosyalarda eksik görülen sıkıntıların giderilmesinin ardından Malatya'nın da Denizli ve Şanlıurfa gibi illerin yanında Büyükşehir olması yönünde İç İşleri Bakanımızın yaptığı açıklamayla birlikte bu süreç başlamıştır. Milletvekillerimiz gayretiyle ve Başbakanımızın olumlu yaklaşımıyla bu süreç başlamış durumda ve bu güne kadar bize karşı olumsuz bir yaklaşım olmamıştır. İnşallah 12 Mart tarihine kadar yasal düzenlemeyle birlikte ilimiz Büyükşehir statüsüne kavuşacaktır. Ancak bizlere bu konuyla ilgili olumsuz bir konu ulaşmamıştır" diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, belediye hizmetlerini anlattı. Ocak ayında tamamlanacak olan otomasyon sistemi ile belediye çalışmalarının tek tuşla kontrol edilebileceğini belirten Çakır, "Biz göreve geldikten sonra belediyeyi aktif hale nasıl getirebiliriz yönünde çalışmalar yaptık. Bunun neticesinde bir otomasyon sistemiyle belediyenin bütün birimlerini adeta tek tuşla hem Malatya'nın bütün sorunlarını görmek ve birimlerin çalışmalarını tek tek takip etme seviyesine geldik. Ocak ayı itibariyle otomasyon sistemimiz tamamlanacaktır. Belediye bütün sokaklarına caddelerine yeşil alanlarına, sıkıntılarına, sorunlarına hakim bir belediye yapısı oluşacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız