SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Gelince Geçeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Teşkilatı tarafından başlatılan "Nöbetçi Vekil" uygulamasının 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde sonuncusu yapıldı. Haftalık nöbetçi vekil toplantısında Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili soru yöneltilen Çalık, bu kez, rüzgar panelleri olmadan da viyadüğün trafiğe işleyecek şekilde hazır olduğunu söyledi ve ‘Bu yatırımların üzerine gölge düşürmek isteyenler’ var dedi.
Çalık, geçtiğimiz aylarda bir günlüğüne trafiğe açıldıktan sonra, Karayolları yetkililerinin de kabul ettiği iki ucunun birleşme noktasında ortaya çıkan kot farkı, orta refüj çalışmaları ve rüzgar paneli eksikliği gibi sorunlar nedeniyle trafiğe kapatılan Beylerderesi Viyadüğünde bir sorununun bulunmadığını iddia etti.

AKP Malatya Teşkilatı'nda gerçekleştirilen halk günü toplantısının son nöbetçi vekili Öznur Çalık oldu.
Çalık, vatandaşların sorun ve isteklerini dinlemeden önce basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Malatya İl Başkanlığı görevine getirilen Bülent Tüfenkçi'ye görevinde başarılar dileyen Çalık, "Bugün nöbetçi vekil uygulamasının son günü olduğunu öğrendim. Çok büyük bir gurur yaşıyorum. İnanıyorum ki, bundan sonra 12 Haziran 2011'de yapılacak olan genel seçimlerde; milletvekili olacak olan arkadaşlarımızın çıtası çok daha fazla yükselmiş olacak. Artık her hafta aynen 3,5 yıldan
milletvekillerimizin yapmış olduğu gibi vatandaşla; teşkilat ve milletvekillerini buluşturan bu uygulama deva edecek. Her hafta sonu vatandaşla milletvekili yan yana olacak. Bu Malatya'da bir ilkti. Ve inanıyorum ki, bundan sonrada devamı gelecek" dedi.

12 haziran genel seçimlerinde AKP'nin bir kez daha iktidar olacağına inandıklarını belirten Çalık, "TBMM Genel Kurulu'nda seçimlerin 12 Haziran'da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. Ve inşallah nasip olursa, 12 Haziran 2011 tarihinde genel seçimimiz var. Ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar 80 yılda 60 hükümet gören bu ülke, ilk kez istikrarlı bir hükümete, istikrarlı bir ekonomiye ve güvenilen bir siyasete sahip oldu. Buda AK Parti sayesinde oldu. Ben inanıyorum ki, genel seçimlerdesizlerin desteği ve gücüyle bir kez daha AK Parti, iktidar olacaktır" diye konuştu.

Çalık, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Malatya'ya ne zaman geleceği yönündeki soruya; "Sayın Başbakanımızın Malatya'ya gelişiyle alakalı ocak 15'inden sonra Malatya programıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Ama sizde taksir edersiniz ki, 1 günde 4 ülkeyi gezen bir başbakan var. Bu programları da çok önceden programlanmış vaziyette. Ve Malatya'ya mutlaka gelmek istediğini, Mart ayında da burada olmak istediklerini iletti. Bununla ilgili olarak ta, bize verilen bilgiyi kamuoyuyla paylaştık. Biz, Sayın
Başbakanımızın programı müsait olduğunda Mart ayı içerisinde Malatya'da olacak şekilde hazırlığımızı tamamlamış vaziyetteyiz. 50'ye yakın açılışı yapılacak kurum, fiziki yapısını tamamlamış bina ve açılmayı bekleyen önemli icraatlarımız var. Sayın Başbakanımızın gelişiyle beraber bunları da açacağız" cevabını verdi.

Bir gazetecinin Beylerderesi Viyadüğü'nde eksikler bulunduğu yönündeki soruna ise, Çalık, "Bir şeyi çok net söylemek istiyorum. Biz çok önemli bir icraat yaptık. Ve bu yaptığımız icraat, Turgut Özal'ın rüyasıydı. 40 milyon TL'lik yatırım yaptığımız Beylerderesi Viyadüğünün üzerine gölge yapmak isteyen bireyler var. Tabi ki muhalefet olmalı, tabi ki eleştiri yapılmalı. Ama Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Müsteşarımızın ve Bakanımızın yapmış olduğu çok net bir açıklama var. Bu açıklamada kamuoyunda yer
alan Beylerderesi Viyadüğü'nün ayağında mı eğrilik var? Kenarında mı yamukluk var? Asfaltında mı eksiklik var? Ortasında mı eksiklik var? Her gün geliyoruz, kamuoyunda bir şeyler dolaşıyor. Arkadaşlar, Beylerderesi Viyadüğü'nün hiçbir eksiği, hiçbir aksaması yok. Sizlerde takdir edersiniz ki, bizler teknik eleman değiliz. Ve biz Beylerderesi Viyadüğü'nün bitirilmesi için çok yoğun bir çaba sarf ettik. Şuan Beylerderesi Viyadüğü bitmiş ve üzerinden geçilebilecek kalite ve konuma sahip. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Beylerdesi Viyadüğümüzde hiçbir aksama yok. Başbakanımız geldiğinde burayı hep birlikte açacağız. Rüzgar panelleriyle alakalı olarak, bu konu karayollarımızın bilgisi dahilindedir. Rüzgar panelleri olmasa da orası geçişe açık ve hazır haldedir. Geçişiyle alakalı hiçbir problem yok. Sayın Başbakanımız geldiğinde de hep birlikte üzerinden geçiş yapacağız" cevabını verdi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında milletvekilleriyle vatandaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız