SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Görse Çakır'ı Çeker!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:49
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını k sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı inşaat mühendisi Hakan İnci, Malatya merkeze bağlı Dilek beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın ilgisiyle karşılanan İnci projelerini anlatırken, AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı eleştirdi. 

CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci’nin belde ziyaretine, İnci’nin eşi Dilek İnci’nin yanı sıra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle CHP Gençlik Kolları üyeleri de katıldı. 

“BİZDE AYRIM YOK, ONLARDA VAR”

İlk olarak Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde kalabalık bir topluluğa hitap eden İnci, “Bizde ayrım yok, ayrım onlarda var. Şu anda burada iç içeyiz, hepimiz bir aradayız” ifadelerini kaydetti. Cem evlerinin ibadet yeri olduğunu vurgulayan CHP’li Hakan İnci, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda cem evleri için arsa tahsis edeceğini söyledi. 

Büyükşehir yasasıyla birlikte Malatya’nın bütçesinin arttığını belirten İnci, “Malatya’nın artık Ankara’ya ihtiyacı yok, iktidara ihtiyacı yok. İktidara ihtiyacı olduğu zamanlarda zaten iktidarın hiçbir şey yapmadığını gördük. Biz, kaynakların doğru kullanılması halinde çok iyi işler yapılabileceğini, toplumun her kesimine gereken hizmetin yapılabileceğini inanıyoruz” dedi. 

İnci’den sonra bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da AKP hükümetini eleştirerek, Malatya için çalışan tek milletvekilinin CHP Milletvekili Veli Ağbaba olduğunu söyledi. 

TEMEL HİZMETLERİ YAPMAK BİR PROJE Mİ!

CHP’liler daha sonra Dilek beldesinin Uğrak Mahallesi’nde düzenlenen kahvehane toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, burada yaptığı konuşmada ise, “Ben Malatya’nın birçok köyünü gezdim. Köylere gittiğimizde, buraya geldiğimizde en başta ne diyorsunuz? Yol, su, kanalizasyon diyorsunuz. Bugün Kuluncak ilçe merkezinde bile halen kanalizasyon dereye akıyor. Bu sorunlar dahi çözülmemiş. İnsanlığın temel ihtiyaçlarını sana getireceğim demek bir proje mi! Biz bunların hepsini planlı şekilde yapacağız, söylemeye gerek bile duymuyoruz” diye konuştu. 

OTOBÜS SATIN ALMAK BİR HİZMET Mİ?

Malatya’nın bilgili, birikimli ve irade sahibi bir belediye başkanına ihtiyacı olduğunu kaydeden CHP’li İnci, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ı eleştirerek, şunları söyledi: 

“5 yıldır belediye başkanı. Ne yaptığı ortada. Bir inceleyin, ne vaat ediyor, ona bakın. Bugün bakıyorum bilbordlara, belediye başkanı icraat olarak diyor ki 60 tane otobüs aldım. Bir büyükşehir adayı 60 tane otobüs satın almayı Malatya halkına bir hizmet olarak sunuyorsa, burada bir sorun var demektir. Başbakan o bilbordu görse onun adaylığını da geri çeker. Utanır insan. Sen büyükşehir adayısın, ne demek ben 60 tane otobüs aldım. Bir trambüs hikayesi çıkardılar. Zaten Malatya için uygulanma şansı yok. Bu hafta içinde ben trambüsün raporunu hem vatandaşlarıma açıklayacağım, hem de durdurması için belediye başkanının kendisine vereceğim. Malatya halkının parasını çarçur etmeye kimsenin hakkı yok. Bu paralar babamızın parası değil. Emanet parayı sen öyle kafana göre harcayamazsın. Harcarsan da bir gün hesabı sorulur.” 

Malatya’nın en önemli sorununun kayısı olduğunu kaydeden İnci, bu konuda da iddialı projeleri olduğunu vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız