SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Gül" Sloganları

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:57
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya'da Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı Beydağı Konteyner Kenti'ndeki iftara katıldı ve yemekten sonra bir de konuşma yaptı. Gül, "Bölgemiz ateş içerisinde, Müslümanlar birbirlerini öldürüyor, hepimizin yüreğini dağlıyor." dedi. Cumhurbaşkanı Gül, konteyner kent ziyareti ve iftarından oluşan Malatya programına son anda Büyükşehir Belediyesi ziyaretini de ekledi. Gül'ün belediye ziyareti sırasında, vatandaşlar "Başbakan Gül" sloganları attılar.

"ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ.."

İftar programında Suriyeli imamın dua etmesi ile başlarken Cumhurbaşkanı Gül, masasına oturan Suriyelilerle birlikte iftarını açtı. Gül, iftarın ardından akşam namazını konteyner kentte kılarak programa yeniden katıldı.

Programda konuşan Vali Vasip Şahin, Malatya olarak 1 yıldan fazla bir süre ile her türlü imkanın Suriyelilere sunulduğunu belirterek, yapılan ziyaretin moral ve motivasyon açısında önemli olduğunu vurguladı. Vali Şahin, “Malatyalılar ve Malatyalı sivil toplum kuruluşlarını gayret ve yardımları ile yanımızda gördük” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir esnan bilinci ile Suriyeli mültecilere yardımcı olmaya çalışıldığını belirterek, “Bugün cumhurbaşkanımız burada misafirlerimizi ziyaret etmek istedi. Bizde kendisine refakat etmek istedik. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Suriyeli misafirlerimiz siz bizsim kardeşlerimizsiniz. Siz bizim misafirlerimizsiniz. Ben devletimiz adına hükümetimiz adına bütün Suriyeli misafirlerimizin hizmetlerinden sorumlu başbakan yardımcısıyım. Sizlerin inşallah ülkemizde elimizden geldiği kadarıyla sizleri rahat ettirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mutlaka eksikliklerimizde vardır, onun içinde bağışlayınız şundan emin olun, biz sizleri ülkemizde misafir etmekten gurur duyuyoruz, Şüphesiz büyük sorunlar yaşayarak geldiniz, o sorunları yaşamanızı istemeyiz. Bu bölgede yaşanan acıları burada hatırlıyoruz. İsrail’in zulmünü de burada hatırlıyoruz. Suriyeli ve diğer kardeşlerimizin yaşadıklarını da bugün üzüntü ile hatırlıyoruz. Şunu tekrar ifade edeyim, Türkiye’de bütün vatandaşlarımız, Suriyeli kardeşlerimizi bir ensar bilinci ile ağırlıyor, bütün vatandaşlarımız sizlerin kardeşleridir ve onlar da öyle görüyor” dedi.

“GÖZYAŞLARI KAN, MAALESEF BU MÜBAREK RAMAZAN’DA İSLAM DÜNYASININ ÇOK ÜZÜNTÜLÜ BİR GERÇEĞİ OLDU”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün bu mübarek akşam Ramazan akşamı sizlerle birlikte Malatya’da Beydağı Kampında, sizlerle birlikte iftar açmanın memnuniyetini ifade ediyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sizler tarihinizde zor bir dönemi yaşıyorsunuz. Maalesef evinizde, barkınızda yurdunuzda oldunuz ve buralara kadar geldiniz. Bizler İslam tarihinde de en iyi şekilde bilindiği gibi ensar muhacir ilişkisini yaşıyoruz. Biliyorum ki sizlere ne kadar iyi imkanlar tanısak, sizleri altın kafeslere koysak buralar kendi eviniz gibi olamaz. Herkesin kendi ve kendi memleketi ayrıdır. Her milletin tarihinde acı tatlı günler vardır, Suriye halkı olarak da kardeşlerimiz olarak da bin yıla dayalı komşuluk ilişkilerimiz, beraberliklerimiz, akrabalıklarımız olarak siz tarihinizin çok zor bir dönemini yaşıyorsunuz. Tarihimizde Türkler olarak bizlerin de acılı günleri olmuştur, bizlerde güç etmişiz, sürgünler olmuştur, çok acı günler geçirdiğimiz günler olmuştur. Sizlere kucak açarak insanlık görevini, kardeşlik görevini yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımı da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını da yani sizlerin kardeşlerinizi de tebrik ediyorum. Çünkü onlarda bu acıyı yaşıyor. Bu vesile ile büyük duyarlılığını gösteren hükümetimize ilgili başbakan yardımcımıza AFAD genel müdürlüğümüzü, tabii ki Malatya’da olduğunuz için Malatyalı vatandaşlarıma, valiliğe, belediyeye, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi burada sunmak istiyorum. Değerli misafirlerimiz maalesef bu mübarek ramazan ayında içimiz kan ağlıyor, bütün İslam dünyası nerdeyse perişan, bildiğimiz şehirler yıkılıyor, tanıdığımız insanlar katlediliyor. Gözyaşları kan, maalesef bu mübarek Ramazan’da İslam dünyasının çok üzüntülü bir gerçeği oldu” şeklinde konuştu.

“İNANIN Kİ KENDİ EVLERİMİZİ YANGIN İÇİNDE GÖRÜYORUZ”

“Bu bölgenin en değerli halklarından birisi Suriye halkı olarak sizler uzun süredir büyük çileler çekiyorsunuz, en tabi hakkınız olan daha çok özgürlük, daha çok hürriyet, kendi ülkenizde başınız dik yaşama arzusu karşısında çektiğiniz bu çileler sizlerin karşı karşıya kaldığınız bu açılar bizleri de derinden üzmekte ve sizlerin açılarınızı inanınki bütün Türk milleti derinden hissetmektedir” diyen Gül, şunları söyledi:

“Tanıdığımız şehirlerimiz Şam’ı Halep, Humus’u televizyonlarda harap halini görünce, inanın ki kendi evlerimizi yangın içinde görüyoruz. İnanıyoruz ki, bir gün akliselim hakim olacak ve bu çekilen çiller bitecektir. Bir taraftan bunun bitmesi, Suriye’de huzurun sağlanması için Türkiye olarak bütün gücümüzle siyasi diplomatik çalışmaları yapıyoruz ve inşallah bütün arzulum sizlerin bir gün güvenli bir şekilde evlerinize dönmenizi temin etmek olacaktır. Sizler burada bulunduğunuz süre çerisinde elimizden gelen bütün imkanları seferber ediyoruz. Burada günlerinizi boşa geçirmeyin. Size her türlü eğitim imkanları, sağlık imkanları ve diğer fırsatlar bu kampta veriliyor. Bunları en iyi şekilde değerlendirin. Çocuklarınızın en güzel şekilde okumalarını temin edin. Okullar açtık burada, öğretmenler tahsis ettik sizlere.”

“MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRÜYOR, HEPİMİZİN YÜREĞİNİ DAĞLIYOR”

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasına şöyle devam etti:

“Aziz kardeşlerim bölgemiz ateş içerisinde. Sadece Suriye değil, yangın içinde olan. Maalesef Irak’ta olup bitenleri de görüyorsunuz. Müslümanlar birbirlerini öldürüyor, hepimizin yüreğini dağlıyor. Nereye gideceği bu olayların kimse tarafından bilinmiyor. Bu mübarek günde düşününki, ‘Komşusu aç iken kendisi tok olan bizden değil’ diyen bir dine mensup olanlar olarak komşuları ateş içerisinde, komşuları zulüm içerisinde, komşuları kan ve gözyaşı içinde olunca bizler kendimizi nasıl iyi hissederiz. İslam dünyası bu şekilde perişan olunca şüphesiz ki Filistin de ve Gazze’de yaşanan facialar ve bu saldırıları yapanlar kendilerini çok daha rahat hissetmektedirler. Bunun için son günlerde özellikle Gazze’deki İsrail saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıların durması içinde yine Türkiye olarak büyük bir gayret içerisindeyiz.”

“SURİYE’DE SİYASİ ÇÖZÜM GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, “Sevgili kardeşlerim, bütün arzumuz sizlerin burada huzurlu olmanız, ama en kısa süre içerisinde de evinize, yurdunuza dönmeniz. Tabii ki evinize ve yurdunuza ancak güvenli olursa, ancak oraya gittiğinizde gözünüz arkada kalmayacak şekilde hayatınızı devam ettirebileceğinize inanırsanız gideceksiniz. Bunun için Suriye’de bir siyasi çözümün muhakkak artık gelmesi gerekir ve bu kanın, bu ateşin ve bu katliamların durması gerekir. Ama şunu da bilmenizi isterim, Türkiye ve Türk halkı daima komşusu olan, kardeşleri olan, akrabalarını olan Suriye halkı ile dayanışma içerisinde olacaktır ve daima size her türlü desteği verecektir ve sizin için bu fedakarlıkları, bu misafirperverlikleri yapmaya ihtiyaç olduğu süre içerisinde yapmaya devam edecektir. Cenabı Allah’tan niyazım, bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine, yaklaşan bayram hürmetine bu çilelerin bitmesi, bütün İslam dünyasındaki yöneticilerin akli selim ile hareket etmesi, milletin birbirini bu şekilde kırmasına fırsat vermemesi ve zülüm ile bir yere gidilemeyeceğini öğrenmeleri ve kendi vatandaşlarına kucak açmaları ve onlara hizmeti en büyük, en kutsal vazife olarak bilmeleridir. Son olarak bir kez dana bütün Malatyalı vatandaşlarıma ve bütün yetkililere bu gösterdikleri asıl davranıştan, misafirperverlik, olgunluktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bir gün ülkenize dönerseniz, vesileler olur sizde evlerinizde Türk halkını misafir edersiniz. Burada yapılanları hiçbir zaman unutmazsınız. Hepinizin Ramazanını, yaklaşan bayramını tekrar tebrik ediyorum. Cenabı Allah’ın rahmeti, bereketi ve şefkati bütün Müslümanların ve bütün insanlığın üzerine olsun diyorum ve bu çektiğiniz acılar ve sıkıntılar en kısa zamanda bitsin diyorum” şeklinde konuştu.

BELEDİYE ZİYARETİ SÜRPRİZİ VE "BAŞBAKAN GÜL" SLOGANLARI..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Malatya programına son anda eklediği Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak “Başbakan Gül” sloganı attılar.

Cumhurbaşkanı Gül, Konteyner Kentte Suriyeli mültecilerle birlikte iftar açtıktan sonra programına Büyükşehir Belediyesi’ni de ekleyerek 22.00 sıralarında bu ziyareti gerçekleştirdi.

Malatya’ya görev süresi içerisinde ikinci ziyaretini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Belediye ziyaretine milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı katılmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşık yarım saat Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüştü.

Ziyaret sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nden çıkan Cumhurbaşkanı Gül’e biriken vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak “Başbakan Gül” sloganı attıkları görüldü.

Belediyeden ayrılırken, bir gencin Cumhurbaşkanı Gül’e bir gencin tespih hediye ettiği görülürken, bir kız çocuğunun ise ağlayarak Gül’ün yanına gelip fotoğraf çektirdiği de görüldü.

Gül, belediyeden havaalanına geçti ve gece saat 23.30 sularında Malatya’dan ayrılarak Ankara’ya gitti.

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız