SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan 'Malatya' Dedi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:42
Başbakan 'Malatya' Dedi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz aşırı uçlar nerede olursa olsun, ister ülkemizde olsun, ister diğer ülkelerde olsun, bu bizim temel prensibimizdir, temel ilkemizdir, biz aşırı uçların hepsine karşıyız” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ilk kez başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunu eşi Emine Erdoğan ile katıldı. Burada soruları cevaplayan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Kerry ve Ahmet Bey ile görüşmeler sürüyor. Gerekirse bu hafta başı falan gibi zaten çarşamba günü Saint Petersburg'da bir araya geleceğiz. Orada fazla kalmayacak, görüşeceğim. Kendisi de orada fazla kalmayacak zaten. Aldığım habere göre belki açılışta bulunacak, sonra Saint Petersburg'dan ayrılacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bölgedeki gidişatın sıkıntılı olması durumunda Arjantin ziyaretini erteleyebileceğini belirtti.

“BİZ AŞIRI UÇLARIN HEPSİNE KARŞIYIZ”

Operasyona şüphe ile bakan kesimlerin, operasyonun El Nusra'ya yakın cephelere yarayacağı konusunda endişelerini dile getirdiklerinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizim bir defa aşırı uçların hiçbirine yakın olmamızı kimse lütfen konuşmasın. Biz aşırı uçlar nerede olursa olsun, ister ülkemizde olsun, ister diğer ülkelerde olsun, bu bizim temel prensibimizdir, temel ilkemizdir; biz aşırı uçların hepsine karşıyız. Hepsinden uzağız. Açıklama yapmış BDP'nin Başkanı, diyor ki 'Ben adresleri veririm' Yani bu kadar bu işlerde kabiliyetli ise bize PKK'lıların da adreslerini versin. Onlar da aşırı uçtur. Biz onların da üzerine gidelim. Nusra'nın da üzerine gidelim. Biz biliyorsunuz El Kaide ile güvenlik güçlerimiz çok ciddi mücadeleler verdi. Malatya'da olan hadiseleri hatırlayın, neler olduğunu. Bizim bu konularda asla tavizimiz yok. Ama bunu BDP'nin Genel Başkanı söylerken PKK'lıların adreslerini daha iyi bilirler. Bize o adresleri de versinler. Biz hepsinin de üzerine gideriz, tavizsiz ."

“ŞU ANDA MİLLETİN ÖZETİ BURADA”

Erdoğan, Gül’ün ilk kez başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyonla ilgili de, “Hamdolsun gayet güzel. Şu anda milletin özeti burada. Ama tabii gelmemekte direnenler de var. Ayrı mesele " şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, demokrasi paketine ilişkin bir soru üzerine ise, "Herhalde Arjantin sonrası olur. Şöyle arkadaşlarla bir araya gelip oturup konuşup değerlendirmemizi yapamadık. Bu olaylar sebebiyle. Ben çalışmamı yaptım. Arkadaşlarla şöyle bir görüşeceğiz. Arjantin dönüşü inşallah" dedi.

BAŞBAKAN BU OPERASYONLARI MI KASTETTİ?

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda "Malatya'da olan hadiseleri hatırlayın, neler olduğunu?" sözleriyle hangi olayları kastettiği tam olarak anlaşılamazken, bu sözlerin Malatya'da gerçekleştirilen bazı operasyonlarla ilgili olup olmadığı merak konusu oldu.

Aralarında Malatya’nın da olduğu birçok ilde 2010-2011 yıllarında düzenlenen operasyonlarda El-Kaide mensubu olduğu belirtilen çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Malatya’da 22 Ocak 2010 tarihinde yapılan operasyonda örgüt elemanı olduğu ileri sürülen 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Malatya ve İstanbul emniyet müdürlüklerinin EL-Kaide Örgütü mensuplarına ait olduğu tespit edilen adreslere 12 Temmuz 2010 tarihinde yapılan operasyonda ise, Malatya’dan 6 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

El-Kaide’ye Malatya’da yapılan en önemli operasyon ise 27 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 4 kişi gözaltına alınırken, örgütün Malatya İl Sorumlusu olduğu belirtilen Emrullah Ö. çıkarıldığı Malatya 3. Ağır Ceza (Özel Yetkili) Mahkemesi tarafından tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevine konmuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız