SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan.. Sesimizi Duy.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:25
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı ihracatçıları ve üreticileri, kuru kayısının okullarda öğrencilere dağıtılması için eylem yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'da üzüm üreticilerine yönelik 'kuru üzümlerin okullara dağıtılacağı' müjdesini vermesi umutlanan kayısı ihracatçıları, üreticileri ve esnafları, kuru kayısının da okullarda öğrencilere dağıtılması için başlattıkları çalışmaları sürdürüyor.

Şire Pazarı'nda açıklamada bulunan Kuru Kayısı ve Kuru Yemişçiler Derneği Başkanı Duran Kocaman, "Kayısı ülkemizin tarım ürünleri ihracatı içerisinde hatırı sayılır bir seviyededir. Son dönemlerde Malatya'nın çevre illerden de kayısı üretimi önemli miktarda arttıkça, kayısı piyasası etkilenmiş ve satışlar maliyetinin altında seyretmiştir" dedi. 

"Kayısı İçin Bir Destek Görmedik"

Kocaman,  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'da üzüm üreticilerine yönelik 'kuru üzümlerin okullara dağıtılacağı' sözünü anımsatarak, "Hükümetlerin belirli dönemlerde bazı ürünlerin üretimini artırmak veya piyasasını canlı tutmak için ekonomik destek programları uyguladıklarına şahit oluyoruz. Daha geçen hafta Sayın Başbakanımız destek olsun diye okullarda kuru üzüm dağıtacaklarını Manisa'dan açıkladı. Yine fındık için yapılanlar hepimizin malumu. Aynı desteğin birçok ürüne ve birçok alanda uygulamalarını gördük. Nedense bugüne kadar kayısı için bir destek görmedik" ifadelerini kullandı.

"Kuru Kayısı Okullarda Öğrencilerimize Dağıtılsın"

Kuru kayısının okullarda öğrencilere dağıtılmasını istediklerini dile getiren Kocaman, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda sağlıklı nesiller yetiştirmek için okul kantinlerinde beslenme bozukluğu oluşturacak ürünlerin satışına sınırlama getirdi. Bu kapsamda çocukların gelişimini etkileyecek bazı ürünlerin devlet desteği ile ücretsiz dağıtıldığını görüyoruz. Bizde, kayısının insan sağlığına olan faydaları çocukların gelişmesine, özellikle beyin ve zihin gelişimine olan etkileri ve daha sayamayacağımız faydaları, tıp literatüründe ortaya konmuştur. Bunlarda göz önünde bulundurularak tıpkı kuru uzum gibi kuru kayısı okullarda öğrencilerimize dağıtıldın. Bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan 50 bin üretici ailenin yüzünün gülebilmesi için hükümetimizden hayırlı ve müjdeli haberler bekliyoruz. Ülkemiz çocuklarının sağlıklı beslenebilmesi için kayısı tüketimi kampanyasının bir an önce başlatılmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız