SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Sözünü Tutsun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:52:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz yıl ekim ayında Malatya’ya gelerek  semt polikliniğine dönüştürülen devlet hastanesinin tekrar hastane olarak düzenlenmesi talimatını verdiğini belirterek "Aradan on dört ay geçti, ya Başbakan Malatyalıları kandırdı ya da birileri Başbakanın sözünü tutmuyor. Başbakanı sözünü tutmaya çağırıyorum.”dedi.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada , kapatılan devlet hastanesinin Malatya’da doğu bölgesinde yaşayan insanları mağdur ettiğini belirterek “Malatyalıların sağlıkları Allaha emanet” dedi.

Ağbaba’nın TBMM’de yaptığı konuşma şöyle:

“Sayın Başkan, Malatya'nın sağlığı çile ve kimse duymuyor maalesef. 769 bin nüfuslu Malatya merkezinde 1 tane hastane var. 2 devlet hastanesi TOKİ'ye devredildi. Hastanelerden biri kapatılarak sadece semt polikliniğine çevrildi. Malatya'nın Fırat, Yıldıztepe, Çöşnük, Zafer, Göztepe, Tandoğan mahallelerinde yaşayan insanlar ve Kale, Doğanyol, Pütürge, Battalgazi ilçelerinde yaşayan insanlar şehrin bir ucundan diğer ucuna giderek hastaneye ulaşmaya çalışıyorlar, tabii yol parası bulabilirlerse ve yollarda başlarına iş gelmezse. Başbakan, 2014 Ekim ayında Malatya'da sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda eski devlet hastanesinin semt polikliniği projesi yerine hastane olarak düzenlenmesi talimatını verdiğini açıkladı. Aradan on dört ay geçti, ya Başbakan Malatyalıları kandırdı ya da birileri Başbakanın sözünü tutmuyor. Başbakanı bu sözünü tutmaya çağırıyorum. Malatyalıların maalesef sağlıkları Allah'a emanet ve Malatya'nın en eski hastanesi, bütün insanların istediği hastane, iktidar duymazdan gelerek TOKİ'ye devredilmiş, orası bir konut alanı olarak yapılmaya çalışılıyor. Ayrıca o semtte bulunan o caddede hayat ölmüş durumda. Daha önce Malatya'nın en hareketli Hastane Caddesi şu anda ölü durumda.Bu soruna çözüm bulunmasını bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız