SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Talimat Verdi'

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Çalık, don zararının karşılanması için Başbakanın talimat verdiğini, ayrıca 'Malatya ve Adıyaman tarafından gelen yolların Nemrut Dağı mevkiinde birleştirilmesi' yolunda iki ilin Valiliği arasında yapılan görüşmelerdeki anlaşmayı da sevindirici bulduğunu bildirdi.

"ANLAŞMA SEVİNDİRİCİ.."
Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Malatya'nın Pütürge ilçesi sınırları arasında bulunan Nemrut Dağı'na gelen turistin, isterse Malatya tarafından, isterse Adıyaman tarafından gidip gelme imkanı sağlanmasının önemini anlatan milletvekili Öznur Çalık, yaşanan sürecin Malatya ve Adıyaman için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nemrut Dağı Yolu'nun dağda birleştirilmesi ve su kaynaklarını karşılıklı kullanılması konularında anlaşmaya varılmasının sevindirici olduğunu değerlendiren milletvekili Çalık, su konusunda Pütürge halkının aldığı karara saygılı olduklarını kaydetti.

"DON ZARARI TESPİT EDİLDİ VE.."
Bu arada Milletvekili Öznur Çalık, "Don zararları şuanda tespit edilmiş ve bu tespit oranları da Hazine Müsteşarlığına teklif edilmiş durumda" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte yapılan seçimle tekrar başkanlığı kazanan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, AKP'den ESOB Kongresi'ne katılım olmamasına da sitem ederek, "Bizim milletvekillerimizin, valimizden, belediye başkanımızdan istediğimiz, biz her zaman yanlarında olacağız. Gücümüz yettiği, dilimiz döndüğünce memleketin menfaati neyse destek vereceğiz, memleketin hayrına değilse mutlaka eleştireceğiz. Malatya'nın gelişmesi için, açılması için, esnaf ve sanatkarın gelişmesi içinde mutlaka eleştirilerimiz olacaktır. Bu bizim doğal hakkımızdır, bu bizim aslı görevimizdir" dedi.

Keskin, kayısının dondan zarar görmesi nedeniyle hükümetin üreticilere destek vermesi gerektiğini söyleyerek, gerekirse Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Malatya'da her kesimden sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu bir heyetin gitmesi gerektiğini kaydetti.

Keskin, ilk kez bir hükümet tarafından esnaf stratejisi hazırlandığını, yine bu hükümet döneminde esnaf ve sanatkar kesiminin KOSGEB kredilerinden faydalandığını ifade etti.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Şevket Keskin, Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı ile birlikte Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığını da sürdürüyor. Kendisine hayırlı olsun diyoruz. Kongreye gelmeyi çok arzu ediyorduk, ancak kongreden de önemli olan Meclis'e çok önemli bir işi yapıyorduk. Anayasa değişikliğini oyluyorduk" dedi.

Çalık, ekonomik krizde hükümetin başarılı bir şekilde krizi idare ederek, bugünkü Yunanistan örneğinin herkesin iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Çalık, kayısının dondan zarar görmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, durumu başından itibaren Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ve Tarım Bakanına ilettiklerini belirterek, "Sayın başbakanımız dondan zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için talimat verdi. Bu talimata istinaden geçen hafta kayısıların doludan zarar görmesi nedeniyle Tarım Bakanımız ile bir kez daha görüştük. Don zararları şuanda tespit edilmiş ve bu tespit oranları da Hazine Müsteşarlığına teklif edilmiş durumda. Bunu ilk kez burada açıklıyorum. Hazineden bu durum onaylandığı an, inşallah Malatyalı kayısı üreticilerimizin dondan gördüğü zararlar karşılanmış olacak. Bunu da baba ocağı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde açıklamış olduk" ifadelerini kaydetti.

Keskin ise açıklama üzerine, "Malatya'nın beklediği bir açıklamaydı. Çünkü kayısı Malatya'da her şeyin zincir halkasıdır. Eğer köylü çiftçi kazanamazsa, esnaf kazanamaz, esnaf mal satamazsa, tüccar kazanamaz, tüccar kazanamazsa, sanayici yerinde kalır. Onun için bunun baba ocağında açıklanması da fevkalade iyi oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız