SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakan Talimat Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’nın ihracatında sektörel dağılımın arttığını belirterek, “Malatya’nın sadece iki sektöre bağlı kalmadan ihracat kalemini artıran bir il olması bizleri ayrıca sevindirmektedir” dedi. Erkoç, 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kamulaştırma maliyetinin ise 60 milyon TL olduğunu ve bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimat verdiğini söyledi.

Malatya TOS Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı Oda’nı kendi salonunda gerçekleştirildi. TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Meclis oturumunu açmadan önce  TSO Meclis Başkan Vekili Ömer Dinç’e bıraktı.

TSO Meclis Başkan Vekili Ömer Dinç,  Ankara’da yaşanan canlı bomba katliamına tepki göstererek başladığı konuşmasına, “Ülke olarak teröre karşı verilecek en büyük cevabın birlik ve beraberlik içinde el ele vermeliyiz” dedi. Dinç, Cumhuriyetin 92. yılını da kutlayarak, “Cumhuriyeti bize armağan eden ve emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu topraklarda barış, huzur ve güven içinde yaşanmasını temenni diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Konuşmasına Muharrem Ayını tebrik ederek başlayan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Cumhuriyetin 92. Yıldönümünü de kutlayarak; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi karakterimize en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.  ‘Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ anlayışıyla yürütülen büyük kurtuluş savaşının ardından ilan edilen Cumhuriyet, bizim en güzel yol haritamızdır. Bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşayacağımızın, demokrasiye sarılacağımızın ve esas hedefimizin uygarlık yarışında en öne geçmek olduğunun ilanıdır. Bağımsızlığa ve hürriyete inanan milyonların, atalarımızdan aldığımız bu emaneti, yeni nesillere, medeniyet yarışında bir adım daha fazla atarak teslim edecektir. Aydınlık geleceğimiz ve büyük Türkiye için çaba sarfetmeyi kendisine şiar edinmiş büyük Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

“SAĞDUYUMUZU KORUMALIYIZ”

Ankara’daki bombalı katliama tepki göstererek kınayan Başkan Erkoç, “Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Terör saldırılarının amacının ülkemizin huzur, güven ve istikrarını bozmak ve toplumda korku havası ve kaos ortamı yaratmak olduğunu biliyoruz. Milletimizi ayrıştırarak ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratma gayretine girenlerin oyunlarını boşa çıkaracağımıza güvenimiz tamdır. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Ülkemizin birlik, beraberlik, kardeşliğine ve huzuruna kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“3. OSB İÇİN BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ”

Geçtiğimiz hafta Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın Malatya’ya geldiğini hatırlatan Erkoç, “Sayın bakanımız 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin incelemelerde bulundu. Buradaki sıkıntılarımızı dile getirdik. Alan içerisinde serpilmiş yaklaşık 102 tane şahıs mülkiyeti var. Buranın kamulaştırılması gerekiyor. Kamulaştırma yetkisi daha önce Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetindeydi. 2013 yılında çıkan bir yasa ile Anayasa Mahkemesi bu yetkiyi büyükşehirlere verdi. Büyükşehir müteşebbis heyet adına kamulaştırma işlemine başladı. Karşımıza 60 milyonluk çok ciddi rakamlar çıktı. Organize Müdürlüğü olarak bunu bizim şuan ki imkânlarla karşılamamız mümkün değil. Sayın bakanımızda kredi talebin de bulunduk. Bu konuda sıkıntıları ortada kaldırmamız lazım. Parsel üretmemiz lazım. Şuan ciddi arsa talebi olan firmalarımız var. Bu yatırımcılarımıza arsa tahsisi yapmamız gerektiğini ifade ettik. Sayın bakanımız bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti. Akabinde Başbakan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz Malatya’ya geldi ve aynı sıkıntıları anlattım. Sayın Başbakanımız Malatya mitinginde 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri’nde doluluk oranının yüzde yüz olduğunu, 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yapılan çalışmalar hakkında bilgisinin olduğunu seçimden hemen sonra tamamlanması için talimat verdiği söyledi. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu sorunu çözdüğümüz zaman Malatya’da yatırım yapan sanayicilerimiz 15 yıl sıkıntı çekmeyecektir” dedi.

“İHRACATTA SEVİNDİRİCİ YÖNLERDE VAR”

İhracat rakamları hakkında bilgi veren Başkan Erkoç, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya’da Eylül 2015 dönemi ihracat rakamı yaklaşık 35 milyon dolar olurken, Eylül 2014 dönemindeki ihracat rakamı ise 34 milyon 750 bin dolar olarak gerçekleştirildi. Eylül 2015 dönemindeki ihracat, Eylül 2014 dönemindeki ihracata göre yüzde 0.07 oranında artış gösterdi. Bölgede yaşanan sıkıntılar ve huzursuzluk dolayı ihracatta ciddi bir düşüş söz konusu. Malatya’da 2015 yılının ilk 9 ay döneminde gerçekleştirilen ihracat rakamının 227 milyon 981 bin dolardı. Geçen yılın aynı döneminde ise 299 milyon 567 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Malatya ihracatı yüzde 23.90 oranında düşmüş durumda. İhracat kalemlerine baktığımızda sevindirici yönleri de ortaya çıkıyor. Genelde ihracatımız kayısı, tekstil, gıda ve su ürünleri oluştururken son dönemlerde Makine ve Aksamları Sektörü, Savunma ve Havacılık Sanayi, Çelik Sektörü ve Madencilik Sektöründe artış söz konu. Bu da Malatya’nın sadece iki sektöre bağlı kalmadan ihracat kalemini artıran bir il olması bizleri ayrıca sevindirmektedir” dedi.

“MİLLETİN TERCİHİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”

Girişimcilik kursları açtıklarını aktaran Erkoç “Bu çalışmayı KOSGEB ile birlikte yürütüyoruz, son dönemde hükümetimizin de desteği var. Şu anda 2 sınıfımız var iş düşüncesi olan, girişimcilik ruhu olan gençlerimizin bu sertifikayı almaları lazım” dedi.

Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle ihtiyaç sahibi 800 öğrenciye kaban ve bot dağıtımı yapacaklarını belirterek, bunun 200 tanesinin Suriyeli mültecilerin kaldığı konteynır kentteki çocuklara ulaştırılacağını ifade etti.

TSO Başkanı Erkoç, 1 Kasım’da yapılacak seçiminde hayırlı olmasını dileyerek; “Demokrasilerde milli irade esastır. Milletin tercihi her şeyin üstündedir. Toplumumuzun sahip olduğu demokratik olgunluk ve sağduyu eşliğinde huzur içinde bir seçim geçirmemizi temenni ederken; seçim sonuçlarının da milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız