SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Talimat Vermişti'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın, Şeker Fabrikası'nın mevcut alanının Malatya'ya mutlaka yeşil alan olarak kazandırılması gerektiğini belirtirken, çevreyolu projeleri konusunda da Kuzey Çevreyolu gibi Güney Çevreyolu'nun da yapılması gerektiğini ifade etti. Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın, "Şeker arazileri ile ilgili geçmişte yaşadıklarımızı burada tekrar edelim. Başbakanımız Malatya'ya teşrif ettiğinde, Malatya'da yeşil alanın az olduğunu ve özelleştirme kapsamındaki Şeker Fabrikası'nın alanını yeşil alan olarak talepte bulununca, Başbakanımız bizden 'Malatya'daki park ne kadar' deyince bende Hürriyet Parkını göstermiştim. Bunlardan bahsedince Başbakanımız bin dönümlük alanın yeşil alan olarak kullanılması hususunda tasarrufta bulunacağını ve İngiltere'deki meşhur park konusunda da bizi talimatlandırdı. Bu çalışmalar esnasında özelleştirme kapsamında Malatya Belediyesi'ne devredilen bu uygulamayı idari yargı iptal etmişti. Daha sonra yapılan düzenleme ile arazinin bir kısmı Malatya Belediyesine devredildi. Daha sonraki düzenlemede fabrika alanını için daha büyük yer ayrıldı. Ben inanıyorum ki, şuanda görevde olan belediye başkanı kardeşimiz ve milletvekillerimizin o alanın Malatya Belediyesine kazandırılması konusunda gerekli çalışmayı yapacaklardır. Burası bir rahmet elmasıdır. Böylesi bir yerin Malatya'ya kazandırılması çok önemlidir. Abdullah Gül Parkı'nın Malatyalıların hizmetine sunulması, Malatya'da insanlarımızı rahatlatmıştır. Şeker Fabrikası alanı Abdullah Gül Parkı'ndan kat kat daha büyük. Orası da Malatya'ya yeşil alan olarak kazandırılmalıdır. Meyvecilik Enstitüsü'ne ait arazinin satılacağı konusunda duyum alınca, Malatya Belediyesine devri hususunda çalışmalar yaptık ve yaptığımız protokoller de oranın yeşil alan olarak kalması şartını koyduk ve oranın imara açılmasını engelledik. Oradaki şartlardan birisi Malatya Belediyesince Meyvecilik Araştırma Enstitüsüne bir hizmet binası yapılmasıydı. Biz bu hususta benim dönemimde gerekli olan resmi yazıyla bina yapımı konusunda talepte bulunduk. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Malatya'ya yeşil alan olarak hizmet edecektir. Oradaki hizmet binasının arkasında 30-40 dönümlük bir boş alan vardı, biz oranın Malatyalılar için piknik ve gezinti alanı olarak düzenlemek ve diğer taraflarda boşaltıldıkça oraları da Malatyalıların biran önce hizmetine sunma konusunda çalışmalar yaptık. Oradan Malatyalıların istifade edecektir. Özelleştirme kapsamında olan arazileri almak isteyen kişi ve kuruluşlar oluyor. Onlarda o arazileri alarak değerlendirmek istiyor. biz bütün Malatyalıların hak ve menfaatlerini korumak için seçilen kişileriz. Onlardan bütün Malatyalılar için hizmet edecek fedakarlıkları beklemek imkansız. Bu çalışmaları yaparken, zaman zaman bir kısım sıkıntıları yaşadık" şeklinde
konuştu.

"KUZEY GİBİ GÜNEYE DE ÇEVRE YOLU YAPILMALI"
Alt geçitler projeleri ile ilgili olarak ta konuşan Akın şunları söyledi:

"Biz göreve geldiğimizin ilk yılımızda yalnız Belediyenin uhdesinde Emeksiz ve Sıtmapınarı'nda 2 tane alt geçit yaparak Malatyalıların imkanına sunduk. Benim dönemimde Karayoları ile protokol yaparak, Sanayi Kavşağı, Emeksiz alt geçit ve Akpınar Kavşakyparında alt geçit yapılması hususunda protokol imzalamıştık. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın teşrifi ile Sanayi alt geçidini hizmete sokmuştuk. Şuanda alt geçitler için çalışmalar sürdürülüyor. Belediye kendi uhdesindeki çalışmaları, Karayolları ise kendi uhdesindeki çalışmaları yapıyor. Bu projeler bittince Malatya trafiği bu noktalarda rahatlayacaktır. AK Parti'nin hizmet çalışması devam ediyor. Battalgazi ve Emniyet Kavşağındaki alt geçitlerde ihale edilirse çok iyi olur. Yeni alternatif yollar oluşturmak zorundayız. Kuzey çevre yolu, Devlet Planlama Teşkilatından geçmiş ve orası hizmete girecek. Ancak Kuzey Çevreyolu'nun o bölgedeki ziraat alanlarını inşaat
haline dönüştürmemesi için Güney'den de bir çevreyolunun yapılması gerekiyor. Ben yapılan çalışmaların suretle devam ettiği inancındayım. Güney'e de çevreyolu yapıldı mı Malatya çok merkezli, çağdaş bir şehir haline gelecektir."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MALATYA İÇİN ELZEMDİR"
Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda kendisi döneminde yapılan eylemleri ve protestoları demokratik tepkiler olarak değerlendiren Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın, "Kentsel Dönüşüm Projesi, Malatya için elzemdir. İnşallah Malatya'da gecekondusuz bir şehir meydana gelecek. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Benim dönemimde bu çalışmalar yapılıyordu, Şuanda da bu çalışmalar yapılıyor. Beydağı'nda ki konu 8 mahallemizi yani gece kondu haline gelen bu bölgemizi ilgilendiriyordu. O bölgenin daha modern, çağdaş insan ihtiyacını karşılayacak bütün alt yapıların meydana getirildiği bir şehrin inşa edilmesi lazım. Oradaki en büyük sıkıntımız, ekonomik yönden çok zayıf olan hemşerilerimize evleri nasıl yapıp teslim edeceğimizi düşünüyorduk. Orada 20 metrekarelik evlerden 500 tane var. Hatta hatırlarsanız, başbakanımızın bir açıklamasında, sigortasız, işi olmayan, memurluk yapmayan hemşerilerimize para alınmadan ev yapılacağı açıklandı. Diğer bölgelerde bu sıkıntıları yaşamayan, ekonomik sıkıntısı olmayan hemşerilerimiz kira öder gibi ev sahibi olacaktı. Bu şekli ile gecekondusuz bir şehir olacaktır. Gecekondusuz şehir belediyecilerin rüyasıdır. AK Parti yarım milyonun üzerinden ev yaparak, insanımızı ev sahibi yapan bir icraat gerçekleştirmiştir. Beydağı bölgesi bitirildikten sonra Taştepe, Melekbaba, Sarıcıoğlu gibi bölgelerdeki insanlarımızı insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için AK Parti'nin hizmetleri devam edecektir. Biz başlattık, bizden sonraki kardeşlerimizde devam ettirecektir. Kentsel Dönüşüm Projesine karşı çıkanlar, oradaki arkadaşlarımız demokratik tepkilerini dile getiriyorlardı. Biz yeterince anlattiardan bütün Malatyalılar iık ama bir kısmına anlatamamışız. Oradaki en yüksek oy oranı AK Parti'ye ait. O tartışmaların yaşandığı süreçte de yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında yine en yüksek oy oranı AK Parti'ye çıkıyordu. Tepkiler gösteriliyordu, ancak büyük bir halk kesimi Kentsel Dönüşümü'nü istediği, seçim sonucunda ortaya çıkmıştır. El birliği ve gönül birliği ile bundan sonra meseleyi kaldığı yerden devam ettirerek Malatya'yı gecekondusuz bir hale getirmektir" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız