SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Teşekkür Etti, Güldü'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:42
'Başbakan Teşekkür Etti, Güldü'
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte yeniden göreve seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

 Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Sorunları Ankara’ya, çare merkezine ileten iki önemli kurum var, birisi Malatya basını ve biriside iktidar partisini il başkanlığıdır. Bütün sorunların tespitleri burada yapılır ve burada değerlendirilir, gerek medya ile gerekse de şifaen Ankara’ya iletilir. Birlikteliğimiz, ortak hareketlerimiz, dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edecektir” diyerek ziyaret için teşekkür etti.

"Basının Önemli Sorunları Var"

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise cemiyet yönetimine yeni dönem için hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Basının Malatya’da çok önemli sorunları var. Bunun bilincindeyiz. Özellikle meslek ahlakı ve etiği noktasında, çalışanların iş güvencesi ve ücret noktasında, ayrıca basın kuruluşlarının kendilerine yeter geliri olmaması ve Basın İlan Kurumu’nun son yapılanmadan dolayı tutum ve davranışlarından dolayı bir takım sıkıntılar var. Cemiyetler bir anlamı ile birlik ve beraberliği ifade ediyor, ama bunlardan da öte artık gazetecilerinde artık meslek odaları şeklinde örgütlenmesi gerektiğini, bunun yasal alt yapısının hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok çeşitli basın kuruluşlarımız var. Bunlar belki birlikteliğin tamamını şu veya bu nedenle sağlayamayıp, önüne gelenin ‘basın mensubuyum’ deyip hemen gazete açmakta ve yayın yapmaktadır. Bunların belli bir disipline edilmesi gerektiğine inanıyorum. Tabi bunların tamamının da çerçevesinin basın özgürlüğü noktasında olması gerektiğini düşünüyorum. Bunları sansür uygulayacak şekilde veya baskı uygulayacak şekilde değil, ama basın özgürlüğünü esas alarak bir yapılanma içerisine girilmesi gerekiyor. Özellikle Anadolu’da görev yapan Doğu’da görev yapan basın mensuplarını çok baskılara maruz kaldığının da bilinci içerisindeyiz. Bunun yanında bazı gazeteci arkadaşlarımızın gazetecilik ilkelerine ters düşecek şekilde, adeta kalemlerini ve güçlerini şantaj aracı olarak kullanmaları da doğru değil. Bu gibi sorunlar da var. Bütün bunların halli noktasında cemiyetlerin, derneklerin, birliklerin elbette önemi var. Esas önemli olan meslek örgütü şeklinde oda yapılanması şeklinde olması, yasal alt yapısı ile disipline edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu noktada önümüzdeki dönem içerisinde eğer bize bu konuda bir talep gelirse, çalışmalar yapılırsa, biz bunu ilgili bakanlara ve Sayın Başbakanımıza iletiriz. Bu taleplerin öncelikle bu işin içinde olan meslek mensuplarınca getirilmesi gerekiyor. Çünkü tepeden inme düzenlemeler her zaman bir takım sıkıntılar gösteriyor” dedi.

"İptalde İlk Malatya Akla Geliyor"

 THY’nin Ankara-Malatya akşam geliş, sabah gidiş ek seferinin iptal edilmesi ile ilgili olarak ise Tüfenkçi, “Malatya’da uçak seferlerin iptal ettirecek bir durum bulunmamaktadır. Tamamen THY’nin her zaman kolaycılığa kaçarak, uçak seferleri kısıtlaması geldiğinde ilk Malatya’nın aklına gelmesi de doğru bir yaklaşım değil. Bu anlamı ile de biz itirazlarımızı kendilerine ifade ettik, aynı bu şekilde söyledik. Diğer komşu illerde günde iki sefer, üç sefer olursa, ondan sonrada Malatya’daki seferler düzenli olmayıp kafalarına göre iptale sokup, kafalarına göre uçurdukları zaman da elbette ki yolcu akışı da çok düzenli olmayabilir. Seferlerin sabah akşam olması, ara seferlerin düzenli olması yolcu kapasitesini çok çok arttırır. Bizim biliyorsunuz Organize Sanayi Bölgelerimiz ile birlikte işadamlarımızın, dışarıdan gelen öğretim üyelerimizin, insanlarımızın sabah gidip akşam gelmesi Malatya için ayrıca önemlidir. Sefer saatlerini de bu anlamıyla doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili girişimlerimizi yaptık. Bundan sonrada takipçisi olacağız. Umarım THY, en kıza zamanda bu yanlıştan döner. THY’nin seferleri kaldırması doğrumu, doğru değil” dedi.

"Malatya'nın İhtiyacı Var"

 Tüfenkçi, bir gazetecinin AKPnin Malatya’da yüzde 62 oranında aldığı oya karşılık böyle bir hizmetin THY tarafından kaldırılmasının doğru olup olmadığına yönelik sorusuna verdiği cevap da, “AK Parti’nin Malatya’da yüzde 100 oy alsa ekstra sefer koymasıda doğru değil. Bu ilin ihtiyacı var. Esas itibariyle bunun gözetilmesi lazım. Oy oranlarının bir hizmetin gelmesiyle, gitmesiyle alakalı olmaması gerekir. Eğer Malatya’nın ihtiyacı varsa, ki var. Malatya’nın sosyo-ekonomik durumu bunu kaldırıyor mu, kaldırıyor. Yolcu sayısı bunu kaldırıyor mu, kaldırıyor. İş alemi bunu kaldırıyor mu, kaldırıyor. Malatya, bölgedeki diğer illerde daha gelişmiş düzeyde mi, düzeyde. O zaman bu uçak seferlerinin hem saatinin düzgün olması gerekiyor, hem sayısının düzenli olması gerekir ve arttırılması gerekir” ded.

"Malatya'ya Gelirse, Adaylığını Açıklamış Olur"

 Başbakan Erdoğan’ın Malatya’ya yapacağı ziyaret konusunda ise AKP İl Başkanı Tüfenkçi şunları söyledi, “Biliyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı seçimi var önümüzde. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar ki süre içerisinde Sayın Başbakanımızın başbakan olarak Malatya’ya gelmesi biraz zor gibi görünüyor, yoğun bir program nedeniyle. Ama biz şöyle bir teklifte yaptık, ‘Sayın Başbakanım ilk sivil cumhurbaşkanı Malatyalı rahmetli Turgut Özal. Eğer adaylığınız kesinleşirse siz de halkın seçeceği ilk sivil cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Malatya’da başlatmanızı istiyoruz’ dedik ve davette bulunduk. Tabi Başbakanımız teşekkür etti ve güldü. Eğer ‘Geliyorum’ deseydi, zaten cumhurbaşkanlığı adayını açıklamış olurdu. O anda verilecek cevap buydu. İnşallah Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarsa, biz yine davetimizi yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüfenkçi, Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçe başkanlarının istifa ettikleri bilgisini de verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız