SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başbakan ve Bakanlara Bunları Anlattık..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Heyeti ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmenin Malatya’nın sorunlarının çözülmesi bakımından son derece verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Belediye Başkanı Akın, Malatya Belediyesi olarak Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a 24 maddelik bir dosya sunduklarını, bu dosyada Malatya’nın temel sorunları ve bu sorunların çözülmesine yönelik öneriler ile merkezi yönetimden taleplerin yer aldığını kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Ankara’dan dönmeden önce Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü aracılığı ile Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı.

ŞEKER ARAZİSİNİN BELEDİYEYE DEVRİ İÇİN BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmenin en önemli kazanımlarından birinin Malatya Şeker Fabrikası arazisinin özelleştirme yolu ile satılması yerine Malatya halkının ortak kullanımı için Malatya Belediyesi’ne devredilmesine yönelik çalışmanın son aşamaya getirilmesi olduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “ Şeker Fabrikası arazisinin belediyemize devri konusundaki ısrarlı takibimiz sona yaklaşıyor. Sayın Başbakan’ın Malatya ziyareti sırasında da konuyu iletmiş, başbakanımız da ilgili bakanlıklara talimat vermişti. Ancak bu ziyaretimizde çalışmaların arzu ettiğimiz hızda olmadığını iletince, Sayın Başbakanımız ilgili bakanlıkları yeniden talimatlandıracağını söyledi. Bu görüşmeden sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun’la da görüştük ve Sayın Başbakanımızın Şeker Fabrikası arazisine dair talimatını hatırlattık. Sayın Bakanımız da çok yakın ilgi gösterdi ve bu işlemi hızlandıracağını söyledi bize” şeklinde konuştu.

Malatya Şeker Fabrikası arazisinin Malatya’ya yakışır nitelikli bir proje ile değerlendirmek istediklerine vurgu yapan Akın, “ Başbakan Erdoğan, Bakan Coşkun ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ile yaptığımız görüşmelerden sonra, artık, bu alanın Malatya halkı için modern bir park, rekreasyon alanı, kongre ve kültür merkezi olarak değerlendirilmesi hedefini hayata geçirmek için çalışacağız” dedi.

Başkan Akın, Şeker Fabrikası arazisinin belediyeye devri işleminin uzamasında bu arazinin hissedarlarından birinin Türkiye İş Bankası olmasının etkisi olduğunu söyledi.

Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirilen ziyaretin sonuçlarına ilişkin olarak diğer konularda şunları söyledi :

" * GÜNEY VE KUZEY ÇEVRE YOLLARI

Malatya’da yeni yerleşim alanlarının açılması, ulaşım ağının genişletilmesi ve trafiğin rahatlatılması için Güney ve Kuzey Çevre Yolları’nın açılmasının büyük önemi var. Bunu hem dosyamızda ilettik, hem de Sayın Başbakan’a şifahi olarak illetik.Özellikle Kuzey Çevre Yolu konusunda destek istedik. Çünkü bu yolun açılmasında merkezi yönetimin yolu yatırım programına alması en önemli faktör.

* 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı hizmetlerinin bitirilmesi için gerekli destek talebinde bulunuldu. Sayın Başbakan ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Coşkun bu konuda bizlere vaadlerde bulundu. 2. OSB’nin sorunlarının bitirilmesi Malatya’daki işsizliğin azaltılması için büyük önem taşıyor. Başbakan Sayın Erdoğan ilgili yerlere talimatlarını verdi. DPT ile yapılacak yazışmalar sonucunda inşallah 2. OSB’nin sorunlarını önemli ölçüde çözecek ödeneğin ayrılması sağlanacak.

* BEYLERDERESİ VİYADÜĞÜ

Malatya Şehir Merkezi ile OSB’leri birleştirecek Beylerderesi Viyadüğü’nün temelinin bu yıl atılması için arzumuzu ilettik. Bu konuda önemli ilerlemeler sağlandı. İnşallah viyadükle ilgili kısa sürede somut gelişmeler olacak.

* NEMRUT DAĞI VE BATTALGAZİ YOLUNUN AÇILMASI

Malatya’nın turizm potansiyelinin en verimli biçimde değerlendirilmesi için Nemrut Yolu’nun bitirilmesi gerekiyor. Hem Kuzey ve Güney Çevre Yolları hem de Nemrut Dağı Yolu konusunda Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Zeki Ergezen ile görüştük. Sayın Bakan hasta olmasına karşın bizleri evinde kabul etti. Bu halde bile Sayın Bakan Nemrut Dağı ve Malatla- Battalgazi Yolu için Karayolları Genel Müdürü’ne talimat verdi. Sayın Bakan daha önce de Kuzey Çevre Yolu’nun proje ödeneğinin çıkarılması için yaptığımız talebi çok kısa sürede karşılamış ve ödeneğin çıkmasından sonra Kuzey Çevre Yolu projesi çabalarımız sonucu bitirilmişti."

FOTOĞRAF: Heyette yeralanların Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'u ziyaretleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız