SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Vekile Demiş ki..!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:22
Başbakan Vekile Demiş ki..!
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine mensup milletvekillerinin Türkiye nüfusunun yaşlanmasının önlenmesi konusundaki parti ve hükümet politikalarına uyumlu olarak çocuk sayılarını 3’e çıkarmalarını istedi. 

Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak ilk sitemini ise Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a yaptı: ‘Televizyonlara çıkıp 3 çocuk yapın diyorsun ama senin 2 çocuğun var!’. 

Çocuk sayısının en az 3’e çıkarılması konusundaki ısrarlarını sürdüren Başbakan Erdoğan’ın bu konudaki gözdesi ise 6 çocuklu eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin. Başbakan geçtiğimiz günlerde Karadeniz Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda ‘İdrisciğim Ordu'nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. Onda 6 çocuk var. Sizde ne var?’ şeklinde konuşmuştu.

3 Çocuk Talimatına Yakın Takip 

Erdoğan’ın “3 çocuk” talimatı, 2 koldan takip edilecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuk teşvikinin parasal boyutunu, TBMM’de kurulacak komisyon da toplumsal sonuçlarını araştıracak. Başbakan’ın Bakanlar Kurulu’nda görevlendirdiği 4 bakan, 4 çocuğa kadar uygulanması planlanan ‘çocuk teşviki’nin alt yapısını oluşturacak. Çocuk teşviki konusunda Avrupa ülkeleri model alınacak. Çocuk başına 100-200 euro şeklinde teşvik uygulamaları olan Avrupa ülkeleri ve çocuk teşvikinin sınırları inceleniyor.

Başbakan’ın Siteminden Sonra Araştırma Önergesi Verdi

Erdoğan, “Gittiğiniz her yerde 3 çocuğun bilimsel gerekliliğini anlatın” uyarısında bulunurken, TV programlarına çıkarak, “3 çocuğun Türkiye için gerekliliğini” anlatan Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a, “Televizyonlara çıkıp 3 çocuk yapın diye anlatıyorsun ama senin 2 çocuğun var!” diye takılmıştı. 

Erdoğan’ın esprilerine konu olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye nüfusunun yaşlanmasının önlenmesi için bir araştırma önergesi hazırlayarak bazı milletvekili arkadaşları ile birlikte dün TBMM Başkanlığı’na verdi. Kurulması planlanan komisyon, bu konuda yapılması gereken çalışmaları belirleyerek, bakanlıklara önerilerde bulunacak.

Öznur Çalık ve arkadaşlarının imzası ile Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesi önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurul’unda ele alınıp bu konuda bir araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon, nüfus artış hızının yükseltilmesi için ne tür önlemler alınacağını belirlemek amacıyla uzmanları dinleyecek, dünya örneklerini inceleyecek. AKP'nin önergesinin gerekçesinde, doğurganlık hızının 2.1'in üzerinde olması gerektiği belirtilerek, 'Türkiye'deki bilimsel verilere göre nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu, ailelerin 2'den fazla çocuk sahibi olmak konusunda bilinçlendirilmesiyle mümkündür ' denildi. Önlem alınmazsa Türkiye'nin 2045 yılında yaşlı nüfus kategorisine gireceğinin altı çizildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız