SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakan Yakından Biliyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, esnaf temsilcileri ile bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (ESOB) düzenlediği toplantıya ESOB Başkanı Şevket keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda esnaf odası başkanı da katıldı.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı konuşmasında, milletvekili Fındıklı'nın sivil toplum kuruluşunda uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra milletvekili olduğunu aktararak, "Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken çok iyi bir diyaloğumuz vardı. Malatya'nın meselelerini birlikte takip ediyorduk. Malatya'nın meselelerini birlikte Ankara'ya taşıdık. Bugün ise milletvekilimizin yine esnaf ve sanatkarın içerisinde olması bizleri sevindirmiştir. Hem esnaf ve sanatkarımızın içerisinde olduğu sıkıntıların ve hem de ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle böyle bir toplantı düzenledik. Biz 22 Temmuz'dan sonra milletvekillerimizi Ankara'ya gönderdiğimiz zaman 'bir yıl size hiç dokunmayacağız, hiç bir konuyu gündeme getirmeyeceğiz. Sadece destek vereceğiz' demiştik. Artık 1 yıl doluyor. Bundan sonra Malatya'nın sıkıntılarını, esnafın tüm sıkıntılarını ve Türkiye'de olup bitenlerin takipçisi olacağız. Artık gün yüzüne çıkmaya başlayacağız. Milletvekilimize başarılar diliyoruz. Bizimle birlikte olması bizleri sevindirmiştir" dedi.

Keskin, Maliye Bakanlığı'nın vergi borcu olan araçların trafikten men edilmesi uygulamasının kaldırılmasından dolayı hükümete teşekkür ettiklerini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, ekonomik sıkıntıların aşılmasını beklediklerini ifade ederek, "Biz faiz oranlarının düşmesini arzu ediyorduk. Tahminimize göre bu biraz güçleşti. Biz sicil affının getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Malatya'daki kurum ve kuruluşların müşterek hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, "Malatya'nın sorunlarına çözüm bulmak için ortak akılla hareket ediyoruz. Şuanda orta esnaf dediğimiz esnafımızın sorunları çok büyük" şeklinde konuştu.

Fındıklı da, "Sizinle beraber çalışırken gündemimizde ne varsa, yine aynı gündemle Ankara'da gayret ediyoruz. Bir ülkenin eğer gayri milli hasılası kişi başına 10 bin dolara çıkarsa, demokrasisini yerli yerine oturtursa, bir siyasi istikrarını da sağlarsa, ekonomi kendiliğinde gelişiyor, genişliyor ve büyüyor. Türkiye'nin yalnızca ekonomisi büyümüyor, birde itibarı artıyor. İstikrar ile irtibat artınca ne oluyor? O ülkenin insanı da kıymetli oluyor, bankası da, arsası da kıymetli oluyor. Bir ülkeye katma değer katan onun dünyadaki konumudur. Dünyadaki konumunu da belirleyen o ülkenin demokrasisidir. Önce demokrasi lazım, hukuk lazım, istikrar lazım. Ondan sonra ekonomi bunun üzerinde gelişsin ve büyüsün. Türkiye şuanda çok zor dönemlerden geçiyor. Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu zorluklar ve sıkıntılar, zaten 2002 yılında yaşadığımız o ekonomik krizden sonra yavaş yavaş toparlanmaya başlarken, siyasi istikrarın bozulması ile birlikte, aslında yapmamız gereken mikro ekonomik düzenlemeleri maalesef geciktirmek zorunda kalıyoruz. Başbakan bize bu dönemde ısrarla esnaf arkadaşlarımızla iç içe olmamızı tavsiye ediyor. Başbakan esnafımızın yaşadığı sıkıntıları yakından biliyor" diye konuştu.

Türkiye'de kurumlar arasındaki diyaloğun en büyük problemlerden bir tanesi olduğunu belirten Fındıklı, "Kurumların kafasındaki gelecekteki Türkiye, farklı farklı. Bütün gerilimlerde sıkıntıyı belli kesimdeki esnaf ve sanayici çekiyor. Ülkenin bu istikrarsızlığı döneminde faizlerin oynaması hep bize tesir ediyor. Bu dumanlı havada piyasadaki para iyice çekiliyor. Biz bunun farkındayız" dedi.

Malatya için iyi gelişmelerin olduğunu söyleyen Fındıklı, Malatya-Darende Karayolu'nun 4 büyük ihale ile tamamlanacağını belirterek, "Geriye sadece tünel işi kaldı. Tünelinde projesi hazırlanıyor. Projesi bittikten sonra Darende tünelinin de ihalesi yapılacak" diye konuştu.

Malatya Havaalanı'nın ana pistinin ihalesinin yapıldığını ve apron ihalesini büyüdüğünü belirten Fındıklı, "2008'de prefabrik, 2009'da ise asli bina olmak üzere sivil terminalde büyüyecek. Malatya Havaalanı, günde 15 uçağın kalktığı bir hava limanı haline dönüşmüş olacak. Havaalanı yolu da bu yıl içerisinde bitirilecek" şeklinde bilgi verdi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı ihalesinin yapılarak sorunu çözüldüğünü anlatan Fındıklı, "Siyasi mücadele devam ederken, Malatya'nın hiç bir konusunu kenara atmadan çözüm arıyoruz" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız