SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Zammı Açıkladı

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşına en az 60 TL olmak üzere yüzde 4 oranında artış yapılacağını açıkladı. 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 21.7 ile yüzde 4 arasında artırılacağını belirten Başbakan Erdoğan, rakamsal olarak söylenmesi halinde en düşük emekli aylıklarına yıllık 80 TL ile 91 TL arasında artış sağlanacağını vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısında 7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin merakla beklediği 2011 yılı emekli maaşlarına zam oranını açıkladı. Başbakan Erdoğan, 2011 yılında emeklilere yapılacak artışın 2010 yılında olduğu gibi düşük aylık alanlara daha yüksek oranda artış gerçekleştirileceğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, 2011 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşına en az 60 TL olmak üzere yüzde 4 oranında artış yapılacağını açıkladı. İlk 6 aydaki enflasyona bakılmadan, enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranındaki artışın aynen geçerli olacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 21.7 ile yüzde 4 arasında artırılacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, rakamsal olarak söylenmesi halinde en düşük emekli aylıklarına yıllık 80 TL ile 91 TL arasında artış sağlanacağın vurguladı.

-BAĞKUR TARIM EMEKLİSİNİN AYLIĞI OCAK'TA 434'TL'YE ÇIKACAK-

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre en düşük aylık alan Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığı Ocak ayında 371 TL'den 434 TL'ye, Temmuz ayında ise 451 TL'ye çıkacak. En düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığına 2011 yılında yüzde 21.7 oranında, 80 TL tutarında artış yapılacak.

-SSK TARIM EMEKLİSİNİN EN DÜŞÜK AYLIĞI 85 TL ARTACAK-

SSK Tarım emeklisinin en düşük aylığı 492 TL'den, Ocak ayında 555 TL'ye, Temmuz ayı artışıyla birlikte 577 TL'ye ulaşacak. Böylece SSK tarım emeklisi aylığı yıllık 85 TL, yani yüzde 17.3 oranında artacak.

-BAĞ-KUR ESNAF EMEKLİSİNİN AYLIĞI OCAK'TA 574 TL'YE ULAŞACAK-

Bağkur Esnaf emeklisi aylığı Ocak ayında 511 TL'den, 574 TL'ye, Temmuz ayı artışıyla birlikte 597 TL'ye ulaşacak. Esnaf emeklisinin aylığına böylece 86 TL, yüzde 16.8 artış yapılacak.

-SSK İŞÇİ EMEKLİSİNİN AYLIĞI 91 TL TUTARINDA ARTACAK-

SSK işçi emeklisinin en düşük maaşı 648 TL'den 710 TL'ye çıkacak. Temmuz ayında da 739 TL'ye çıkacak. SSK işçi emeklisinin aylığı da 91 TL tutarında, yüzde 14 oranında artıyor.

-"EMEKLİ MAAŞLARINA ARTIŞ, MALİ DİSİPLİNİ BOZMAYACAK"-

Başbakan Erdoğan bu artışların mali boyutu hakkında da bilgi verdi. Emeklilere verilecek artışların Orta Vadeli Program'a ve 2011 yılı bütçesiyle tamamen uyumlu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kaynağını nereden buluyorsunuz diyenler, Orta Vadeli Program'a ve Bütçe'ye bakanlar, artışların bunlarla uyumlu olduğunu görecekler. Yani bütçe dengesinin bozulması, bütçeye ek yük getirilmesi, mali disiplinden taviz verilmesi asla söz konusu değil. Türkiye'nin şartlar iyileştikçe bunu emeklilerin maaşlarına, yaşam standartlarına azami düzeyde yansıtmaya devam edeceğiz. Yeni anayasa paketi çerçevesinde memurlarla yapılan sözleşmelerde orada ne tür artış olacaksa, zaten o da emeklimize yansıyor. Onlara vefa borcumuz var. Onların emeğine hürmetimiz var. Bunun gereğini yerine getirmekten 8 yıldır kaçınmadığımız gibi bundan sonra da kaçınmayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, istismar konusu yapıldığını belirterek, maaş zamları konusunda, geçmişte bir çok kuru vaatlerde bulunanlar olduğunu söyledi. Erdoğan, "Değerli kardeşlerim bildiğiniz gibi elimizdeki para pul olmuştur. Alım gücü ve satın alma gücü olmamıştır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız