SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana 4 Soru

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, 8 Eylül Cuma günü TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, AKP iktidarı döneminde Malatya ekonomisinde önemli işlevleri olan kuruluşların birer birer yokedildiğini öne sürdü ve 4 soru yöneltti.

Kılıç'ın soru önergesi şöyle:

"AKP İktidarı döneminde Malatya ekonomisinde önemli işlevleri olan fabrikalar, kurum ve kuruluşlar birer birer yok edilmekte her geçen gün Malatyalının işi,aşı,ekmeği elinden alınmaktadır.

Malatya,bölgesinin ekonomik,sosyal ve kültürel anlamda lideri konumunda olduğu halde Bölge Müdürlüklerinin çoğu iptal edilerek komşu illere kaydırılmıştır.

Binlerce işçinin çalıştığı,Malatya ekonomisine önemli katkılar sağlayan Sümer bank Fabrikası, özelleştirme adı altında iktidarın yandaşlarına adeta hediye edilmiştir.Bu fabrikanın aynen çalıştırılacağı sözü verilerek yerel seçim öncesi iş başvurusu formları bile dağıtıldığı halde yerel seçimlerden sonra fabrikanın makineleri satılarak arsasına konut yapılması için çalışmalar başlatılmıştır.

Malatya ekonomisi için önem arzeden fabrikalardan “Malatya Sigara Fabrikası”nın önce kapatılmasına karar verilmiş,gelen tepkiler üzerine ise şimdilik kapatılmayacağı belirtilerek ürettiği “Samsun;Maltepe”sigarasını üreten makineler sökülerek “Sipahi”sigarası üretimine geçilmiştir.Şimdi ise üretilen sigara yeterli alıcı bulamıyor diye üretime ara verilmiştir.Yani fabrikayı satarak arsasını iktidarın yandaşlarına hediye edilebilmesi için gerekçe yaratılmaya çalışılmaktadır.

İktidarınız döneminde dört yılda Kayısı Birliğe 5.75 milyon TL.kredinin yarıdan fazlası geri ödendiği halde yeni kredi imkanı yaratmayarak kayısı fiyatının belirlenmesinde denge unsuru olan Kayısı Birliği yok etme aşamasındasınız.Oysa Fisko Birlik ve başka birliklerin yüklü borçlarını affetmiştiniz.Uygulamalarınızla kayısı fiyatı dibe vurmuş ve Malatyalı kayısı üreticileri de zor durumda kalmıştır.

Malatya Şeker Fabrikasının kapatılması için Özelleştirme İdaresinin aldığı karar tepkiler üzerine durduruldu.Bu kez de bu fabrikanın arsasının önemli kısmını Malatya Belediyesine devrederek fabrikayı çalışamaz duruma getirerek kendililiğinden kapanmasının yollarını aramaktasınız..Bu fabrikanın ihtiyaç fazlası arsasının Malatya Belediyesine verilmesine bir itirazımız yoktur.Ancak,yapmak istediğiniz fabrikanın zarar ederek kapanmasını sağlamaktır.

İktidarınız dönemindeki bu uygulamalarla;

Bölge Müdürlüklerinin hizmetlerinden yararlananlar bu işlerin takibi için bölge müdürlüklerinin bulunduğu illere gidip gelme durumunda kalmışlar;buralarda çalışan elemanların Malatya ekonomisine katkısı ortadan kakmıştır.

Çalışanlarıyla,üretimiyle Malatya’ya büyük katkı sağlayan Sümer bank yok edilmiştir

Tekel Sigara Fabrikasının üretiminin durdurulmasıyla ; çalışanlarının ,tütün üreticilerinin,esnafın ekonomik durumu bozulmuştur.

Son olarak Şeker Fabrikasının kapatılmasıyla da bu fabrikada çalışanlar,pancar ürecileri,üretilen ürünlerin taşınmasında çalışanlar,hayvan üreticileri ve kısaca tüm Malatyalılar zarar göreceklerdir.

Bu bağlamda:

1-Bölge Müdürlüklerinin kapatılması,Sümerbank’ın satılması,Tekel Sigara Fabrikasının satışını kolaylaştırmak için üretiminin durdurulması uygulamalarınızla;Kayısı Birlik’in kendi kendisini fesih etme noktasına gelmesi,Şeker Fabrikasının üretimini sürdüremeyecek ölçüde arazilerinin Malatya Belediyesine verilmesi uygulamalarından haberiniz var mı?Bu olanlar sizin dışınızda mı yapılmakta yoksa bilginiz haricinde bürokratlarınızca yapılan uygulamalar mı?

2-Şu anda kapanma tehlikesi altında bulunan Şeker Fabrikasının,Tekel Sigara Fabrikasının ve Kayısı Birlik’in sorunlarının çözümü için bir çabanız olacak mı?

3-2002 genel seçimlerinde ve 2003 yerel seçimlerinde Malatya insanı size ve partinize büyük destek vererek genel seçimlerde 7 milletvekilinin 5’ini çıkarttınız;yerel seçimde ise Malatya Merkez olmak üzere ilçelerin ve beldelerin çoğunda seçimleri kazandınız.Malatya esnafından,işçisinden,köylüsünden hatta iş bulabileceğiniz umuduyla işsizlerinden oy aldınız.Bu alınan oyların karşılığını bu şekilde mi ödemeyi düşündünüz?

4-Seçim döneminizin bitmesine erken seçim olmazsa bir yıl kadar bir zaman kaldı.Bu süre içinde Malatya ekonomisini düzeltecek,esnafın,köylünün,çalışanların yüzünü güldürecek;üniversite mezunu,lise ve ortaöğretim mezunu gençlerimizin işsizliklerine çözüm üretecek projeleriniz var mıdır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız