SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakana Arzettik'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, kayısıda büyük çapta zarara neden olan don olayının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, çiftçilerinin yaşadığı sorun ve karşılaşılacak hasarla ilgili bir dosyayı sunduklarını, başbakanın da ilgililere talimat verdiğini bildirdi.

Çalık'ın bu konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya’mızın en önemli tarımsal gelir kaynağı kayısımızda 17-18 Mart 2010 tarihlerinde, gece yaşanan don olayı nedeniyle Merkez dahil tüm ilçelerimizde bulunan kayısı ağaçlarımızda büyük oranlarda maddi zararlar meydana gelmiştir.

Yaşanan Afetin yaralarını sarmak, çiftçilerimizin yegane geçim kaynağı olan kayısımızda meydana gelen hasarın tazmin edilebilmesi adına Malatya Milletvekilleri ve İl Başkanımız olarak sürecin başından itibaren, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Tarım Bakanımız, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde Çiftçilerimiz zararların tazmin etmek için girişimlerde bulunduk.

Bu çerçevede Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çiftçilerimizin yaşadığı sorunlar ve karşılaşılacak maddi hasarla ilgili bilgilerin yer aldığı dosyayı sunarak, Çiçek dönemindeki don hasarının Tarım Sigortası Teminatı kapsamında olmadığından dolayı çiçekte oluşabilecek hasarın TARSİM tarafından tazmin edilmediği, dolayısıyla oluşan bu hasarın 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilerin Zararlarının Karşılanması Hakkında Kanun kapsamına alınmasını ve bu kapsamda zararın tazmin edilmesi hususundaki beklentilerimizi arz ettik.

Sayın Başbakanımız da konunun önemine binaen Tarım Bakanımıza konunun takibi ve hasarın tespiti ile ilgili talimatlarını vermişlerdir.

Meydana gelen Afetin neticeleri hepimizi derinden üzmüştür. Yapılan çalışmalar en kısa zamanda sonuç verecektir. Konu en kısa zamanda çözüme ulaştırılarak çiftçilerimizin yaşayacağı sıkıntının önüne geçilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız