SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana 'Atama Mektubu'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:55:23
Başbakana 'Atama Mektubu'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir grup atama bekleyen öğretmen, yazdıkları mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a verdi. 

Öğretmenler adına Eyüp Polat tarafından kaleme alınan mektupta, şu ifadelere yer verildi: 

'Seçimleri kazandığınızın akşamında, yani en güçlü zamanınızda, mütevazı ve kucaklayıcı balkon konuşmalarınızla Türkiye'yi pek umutlandırdınız. O demokrat ve sıcak halinizle sorunları halledeceğinize inandık. Madem siz halkı seviyorsunuz, o zaman biz de sizi seviyoruz ve destekliyoruz. Halkın bu değerli desteğiyle de en güç sorunları bile aşabileceğinizi düşünüyoruz. Bizler geceyi sabırsızlıkla gündüze ekleyen, Kızılcahamam kampında yaptığınız konuşmada Allah'ın izniyle öğretmen ihtiyacını sıfırlayacağız söyleminizle heyecana kapılan öğretmen adaylarıyız. Siz Başbakan'ımızın önderliğinde başlatılacak bir iyileştirme hareketi, eğitime müthiş bir taze kan kazandıracaktır.'' 

Mektubu ''ne müsrif bir istek ne de ideolojik bir amaç uğruna'' yazdıklarını belirten öğretmenler, her yıl yapılan Şubat atamasının bu yıl da yapılmasını istediklerini ifade etti. Yeni eğitim sistemin oluşturduğu sinerjiden istifade etmek istediklerini dile getiren öğretmenler, ücretli öğretmenlik uygulamasının eğitim sistemine verdiği zararın bir nebze olsun önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın getirdiği alan sınavının KPSS puanlarının bir yıl geçerli olmasına sebep olduğunu hatırlatan öğretmenler, bunun kendilerini telaşlandırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

''Sadece bu durumun bile Şubat atamasını gerekli kıldığını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin merkezi bütçe içindeki payının gayrı safi yurt içi hasılaya oranının artırılması planını olumlu bulmakla birlikte bu durumun öğretmen atamalarına da olumlu yansıyacağını ümit ediyoruz. Projeler için on milyarlarca dolar kaynak ayırdığınız gibi biz öğretmen adaylarını da unutmayacağınıza inanıyoruz. Durumun düzeltilmesi için elinizden geleni yapacağınızdan şüphemiz yok, kaygılarımızı aşırı bulmayıp, mazur görürseniz çok memnun oluruz. Saygılar, muhabbetler ve hürmetlerimizi sunarız.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız