SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan'a İddiaları Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:32
Başbakan'a İddiaları Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemi ile soru önergesi verdi.

Ağbaba, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, "Adli tıp uzmanları tarafından Turgut Özal'ın naaşından alınan örnekler üzerindeki toksikolojik inceleme sırasında, fazla miktarda zehir bulgusu tespit edildiği iddia edilmektedir. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili tarafınıza ulaştırılan herhangi bir belge ve bilgi mevcut mudur? Mevcut ise içeriği nedir" sorusunu yöneltti.

Özal'ın zehirlendiği iddialarının kesin olarak ispatlanması halinde, zehirlenme olayının açığa çıkarılması ve faillerin bulunabilmesi amacıyla Başbakanlık tarafından özel bir inceleme ekibinin kurulup kurulmayacağını da soran Ağbaba, "Turgut Özal'ın ailesi, 1993 tarihinden beri şüphelerini dile getiren çeşitli örnekler vererek, Özal'ın öldürüldüğünü iddia etmektedir. Ancak, aradan 19 yıl geçtikten sonra zehirlenme iddiaları dikkate alınarak incelenmiştir. Bu süre içerisinde görevini yapmayan, Özal ailesinin iddialarını incelemeyen ve ölüm olayının tam olarak aydınlatılmasını sağlamayan yetkililer hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir? Özal ailesi tarafından sıklıkla dile getirilen kan ve tahlil örneklerinin kaybolması, 2000 yılında teslim edilmek üzere ailesine yazdığı 5 mektubun bulunamaması gibi iddialar bugüne kadar araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonuçlar nelerdir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız