SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakana İleteceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’ya uçak seferinin düşürülmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini söyledi. 

Türk Hava Yolları’nın (THY) Malatya’ya Ankara seferinin 2’den 1’e düşürülmesi nedeniyle ilgili ve yetkili yerlerle görüşmelerini sürdürdüklerini, ancak bir sonuç alınmaması halinde konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini söyleyen Erkoç, THY uçak seferi istatistikî rakamlar konusunda bilgiler aktardı.

Erkoç, “THY’nin Malatya’ya yaptığı seferlerin 2013 yılı ortalaması yüzde 81’dir. Ankara’ya yapılan seferin doluluk oranı yüzde 75. 2014 yılının ilk 5 ayında ise bu yüzde artmış. İstanbul’a yüzde 85, Ankara’ya ise yüzde 77’ye çıkmış. Demek ki, Malatya’nın doluluk ile ilgili ve yolcu sayısıyla ilgili sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

Hasan Erkoç, Malatya’nın büyük şehir olmuş bir il olduğunu, uçak seferi düşürülmesi yerine arttırılmasını beklediklerini söyleyerek, THY yetkililerinin bu kararı tekrar gözden geçirmelerini de istedi. Erkoç, sorunun çözülmemesi durumunda Malatya’ya uçak seferinin düşürülmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini kaydetti.

MÜSİAD'IN AÇIKLAMASI..

Bu arada Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “ Malatya için kritik öneme sahip günlük Malatya-Ankara karşılıklı sefer sayısının tekrar ikiye çıkarılmasını bekliyoruz” dedi. 

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Türk Hava Yolları tarafından Malatya’ya her gün Ankara’dan yapılan 2 seferin 1’e indirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Hava Yolları kuruluşu olan Anadolu Jet tarafından Malatya-Ankara arasında gerçekleştirilmekte olan karşılıkla sefer sayısı duyulan ihtiyaç üzerine 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ikiye çıkarılmıştı. Son derece önemli ve gerekli bir gelişme olarak gördüğümüz bu uygulama 2 Haziran 2014 tarihinde sonlandırılmış ve maalesef karşılıklı sefer sayısı bire indirilmiştir. Tüm Malatya kamuoyu gibi iş âlemi olarak da anlamlandıramadığımız bu iptalin çok olumsuz yansımaları olacağını değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Malatya Havaalanımızın yurt içi uçuş trafiği incelendiğinde son 10 yılda uçuş sayısı 3,5 kat artarken yolcu sayısının 5 kattan fazla arttığı ve 14 binlerden 76 binlere çıktığı görülmektedir. Düzenli olarak artmakta olan yolcu sayısının 2014 sonu itibariyle 86 bini aşması beklenmektedir. Sadece sefer sayısının artırıldığı 2013 yılına baktığımızda iç hat uçuş sayısındaki artış yüzde 13,6 iken yolcu sayısında yüzde 17,7’lik artış söz konusudur. 2014 yılının ilk yarıyılında da benzer tablo devam etmektedir” diyen Balin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Anlaşılacağı üzere yolcu trafiği Malatya’nın hızlı gelişimine paralel olarak sürekli bir artış içindedir. Bu artış nedeniyle son dönemde Devletimiz Malatya havaalanı ve bağlantı yollarının iyileştirilmesine yönelik yaklaşık 100 Milyon TL’lik yatırım yapmıştır. Mevcut yolcu trafiği ve Devletimizin yatırımları dikkate alındığında, uçak ve mürettebatın gece Malatya’da kalmasının uygun görülmemesi nedeniyle seferin iptal edildiği iddiaları vahimdir.

Malatya MÜSİAD olarak, ilimizin sosyo-ekonomik gelişimi ile ulaşılabilirliği arasında büyük bir ilişki bulunduğunu hatırlatıyor ve iş alemi başta olmak üzere tüm Malatya için kritik öneme sahip günlük Malatya-Ankara karşılıklı sefer sayısının tekrar ikiye çıkarılmasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız