SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakana İlettik'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi İhsan Koca, Taş Atan Çocuklar Yasası olarak bilinen tasarının Adalet Komisyonu'ndan Alt Komisyona gönderildiğini ve terörist başının yeniden yargılanma imkanı kazanacağı endişesine neden olan taslağın da tasarıdan çıkartılacağını ifade etti.

AKP İl binasındaki halk gününe nöbetçi vekil olarak katılan Malatya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi İhsan Koca, "Kamuoyunda Taş Atan Çocuklar Yasası olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı Adalet Komisyonu'nda görüşüldü.

Burada terörist başının yeniden yargılanma imkanı kazanacağı endişesi taşıyan muhalefetin görüşleri de dile getirildi. Tasarı Alt Komisyona havale edilerek, orada bu endişelerin giderilmesi, eğer giderilmezse de o konuyla ilgili madde taslağının tasarıdan çıkartılması planlanıyor. İnşallah önümüzdeki 7 gün içerisinde alt komisyon çalışmalarını tamamlayıp, Adalet Komisyonu'nun gündemine gelecek. Oradan da hızlı bir şekilde genel kurulda yasalaşarak geçecek. Demokratik Açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında bir adım daha böylece atılmış olacak" dedi.

Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Koca şunları söyledi:

"Hükümetin öncelikli gündemlerinden biri de Yargı Reformu kapsamında Anayasa Değişiklikleri Paketi'nin hazırlığı tamamlandı ve son aşamaya getirildi. Muhalefet partilerine takdim edilecek. Daha sonrada muhalefet partileri ile bir araya gelinerek, onlardan uzlaşma ve destek talepleri dile getirilecek. Muhalefetten destek bekliyoruz. Bu Türkiye içinde, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum içinde güzel bir gelişme olur.

Onların uzlaşı ve desteği olmasa da hükümetimiz Anayasa değişikliğini Meclise getirme ve nihayetinde de reforma götürme kararlılığındadır. Hükümetimizin bu girişimi başarılı olacaktır diye umuyorum."

Koca, Malatya'daki dondan zarar gören kayısı çiftçilerine gerekli desteğin verilmesi için çalışma yapılacağını dile getirdi.

TARIM BAKANI EKER MALATYA'YA GELECEK
AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ise, toplantıdaki açıklamasında Malatya'daki kayısı ağaçlarını don vurması ile ilgili sıkıntıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini belirterek, "2090 sayılı Tabi Afetle ilgili zararlardan çiftçilerimizin yaralanması için talebimizi Başbakanımıza ilettik. 2005 yılında da buna benzer bir sıkıntı olmuştu ve o günde Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Başbakanımızın bugünde aynı beklentide olan çiftçilerimize müjdeli bir haber verilmesi talebimizi arzumuzu kendilerine ilettik. Biz iktidar partisiyiz, laf üretmekten ziyade mutlaka, gereği neyse onun yapılması noktasında çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Bunu hiç bir zaman reklam olsun diye, siyasi propaganda vasıtası olsun diye konuşmadık, düşünmedik" dedi.

Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in 1 Nisan'da Malatya'ya gelerek çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacağını belirtti.

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI..
Malatya'da yaşanan don dolayısıyla bazı bölgelerde ciddi hasarların gerçekleştiğini öğrendiklerini söyleyen AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da,bu konuda hasar tespit sonuçlarına göre afet kapsamına girilip girilmeyeceğinin belli olacağını, milletvekilleri olarak gerekli girişimleri ve görüşmeleri sürdüreceklerini, Malatya’da yaşayan binlerce vatandaşın geçimini kayısıdan sağladığını,il ile özdeşleşen tek ürün olduğunu ve ilin ekonomisini ayakta tutan en önemli girdilerden birininde kayısı olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız