SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana Malatya'dan Mektup

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 5 ilçesinde kayısı bahçelerinde meydana gelen don zararı nedeniyle mağdur olan çiftçilere destek verilmesi için İl Genel Meclisi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara temenni mektubu gönderilmesi kararı alındı.

Malatya İl Genel Meclisi, Mayıs 2006 dönemi çalışmalarına Özel İdare Salonu'nda başladı. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda, geçtiğimiz hafta Doğanşehir, Akçadağ, Darende, Kuluncak ve Hekimhan İlçeleri'nde dondan dolayı kayısı bahçelerinde meydana gelen zarardan etkilenen çiftçilere yardım yapılması için Başbakan Erdoğan'a, bakanlara ve milletvekillerine temenni mektubu yazılması kararı alındı. Kayısı üreticisine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, "Göndereceğimiz mektuplar Türkiye genelinde ses getirecek" dedi.

Meclis toplantısında ayrıca, Akçadağ İlçesi'ne bağlı olan ve 3 yıl önce Çat Barajı'nın su tutmasıyla baraj gölü sahasında kalan 8 köyde oturan vatandaşlar için oluşturulan 306 hanelik Tohma Köyü'nün merkeze bağlanması kararı ise meclis üyelerince reddedildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi'ne sunulan ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü zamanında Şahnahan Belediyesi sınırları içerisinde olan ve Köy Hizmetleri ağında bulunan bazı yoların asfaltlanması sırasında su geçitlerinde köprü vazifesi görmesi için kullanılan çelik borulardan dolayı, Köy Hizmetleri Müfettişleri tarafından belediyeye zimmet çıkartılmıştı. Boru bedellerinin faiziyle birlikte istenmesi konusu hakkındaki teklifte yer alan faizlerin affedilmesi hususundaysa komisyon tarafından hazırlanacak raporun beklenmesine karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız