SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana Mektup Gönderdiler..

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen ) Malatya Şubesi tarafından eğitim çalışanlarının ücretlerinin artırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderildi.

Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesince Başbakan Erdoğan’a gönderilen taleplere ilişkin mektup basın mensuplarına da dağıtıldı. Sendika tarafından Posta İşletmesi Başmüdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir -Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, “ Açıklanan rekor büyüme rakamlarına, düşen enflasyona rağmen , refah payının bir türlü artmadığı, ücretlerimizin ve alım gücümüzün yerinde saydığı acı bir gerçektir. Ülke kalkınmasının motor gücü olan eğitim ve bilim hizmet kolu çalışanları ise tüm kamu çalışanları gibi düşük ücret baskısını rencide edici biçimde yaşamaktadırlar.” dedi.

Kayaduman basın açıklamasında 2001 yılında çıkartılan bir kararname ile memurlara ödenecek görev tazminatının en yüksek devlet memurundan başlanarak daire başkanına kadar ödendiğini, Şube müdürü ve daha alt düzeydeki kamu çalışanları nın ise henüz görev tazminatı alamadıklarını da belirterek, “ Bakanlar Kurumlu, bir an önce bu ücret eşitsizliğine yol açan uygulamadaki aksamayı gidermeli, tüm çalışanların görev tazminatlarının oranı belirlenerek ödenmelidir” dedi.

Daha sonra Eğitim Bir -Sen yöneticileri ve üyeleri hazırlanan mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiler. Eğitim Bir-Sen'cilere, bağlı olduğu konfederasyon çatısı altındaki diğer bazı sendikalar da destek verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız