SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana MİT Soruları

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:25
Başbakana MİT Soruları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Ağbaba, soru önergesinde MİT bünyesinde istihdam edilen ve görevden uzaklaştırılan personel sayısının yanı sıra Cilvegözü, Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır, Adana'da gerçekleştirilen patlamalarda MİT'in istihbarat zafiyeti olup olmadığını ve bu kapsamda ilgililer hakkında açılmış soruşturma bulunup bulunmadığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın  Başbakan Ahmet Davutoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği sorular şu şekilde; “Suruç, Diyarbakır, Reyhanlı, Cilvegözü, Adana gibi son dönemde meydana gelen patlamalarda istihbarat zafiyeti söz konusu olduğu gerekçesiyle açılmış soruşturma mevcut mudur? Bu soruşturma neticesinde sorumluluğu tespit edilen personel var mıdır? Bu olaylar dolayısıyla bir zafiyet söz konusu olduğunu düşünüyor musunuz? Almayı düşündüğünüz tedbirler var mıdır? MİT’in mevcut üst kademesi ve yurt dışı yapılanmasında değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? 2005-2015 yılları arasında Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde istihdam edilen personel sayısı yıllar itibariyle kaçtır? 2005-2015 yılları arasında istihdam edilen personel hangi meslek gruplarından alınmıştır? 2005-2015 yılları arasında istihdam edilen personel hangi bölgelerde görevlendirilmiştir? 2005-2015 yılları arasında hakkında soruşturma açılan personel sayısı yıllar itibariyle nedir?  2005-2015 yılları arasında görevden uzaklaştırılan Milli İstihbarat Teşkilatı personel sayısı yıllar itibariyle kaçtır? Hangi nedenlerle görevden alınmışlardır? Milli İstihbarat Teşkilatı zaman zaman gündeme geldiği üzere etnik köken, mezhep, siyasi düşünce gibi sebeplerle fişleme yapmakta mıdır? Bunun yasal dayanağı mevcut mudur?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız