SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana 'O Patlamayı' Sordu!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:29
Başbakana 'O Patlamayı' Sordu!..
A- A+ PAYLAŞ
 
8 Ağustos günü saat 10.50 sularında Malatya'nın bir çok yerinde duyulan esrarengiz patlamayla ilgili olarak CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemi ile soru önergesi verdi. Esrarengiz patlama duyulduktan sonra resmi kurumlar tarafından uzun süre bir açıklama yapılmamış, konunun ulusal basının internet sitelerinde ve televizyonlarında yeralmasından sonra, yetkili birinin imzasının ve resmi kayıt numarasının bulunmadığı bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklama Valiliğin resmi elektronik postasından gönderildiği için resmi açıklama olarak kabul edilmişti. 
 
Milletvekili Veli Ağbaba'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesi şöyle; 
 
"8 Ağustos 2012 tarihinde, saat 10:40 sularında şiddetli bir patlama olmuştur. Bu patlamanın sesi  Malatya merkez, bazı ilçe ve köylerinde şiddetli duyulmuştur. Patlama sonrası yaşanan sarsıntı, Kandilli Rasathanesi tarafından 1.9 büyüklüğünde bir depreme olarak ölçülmüştür. Konuyla ilgili olarak aynı gün valilik tarafından bir açıklama yapılmıştır. 15:42’de basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada “Çelikhan-Yeşilyurt İlçesi arasında yol yapım çalışması sırasında kontrollü olarak dinamit patlatılmasından kaynaklandığı ve patlatmanın Çelikhan sınırları içinde olduğu belirlenmiştir. Herhangi bir olumsuz durum olmamakla birlikte patlamanın İlimizle bir ilgisi bulunmamaktadır.” denilmiştir. Ancak Kara Yolları söz konusu bölgede bir çalışmalarını olmadığını duyurmuş ve patlama sesi, Çelikhan ve civarında duyulmamıştır. 
 
Bu bağlamda;
 
Patlamanın nedeni nedir?
 
Patlamayla ilgili olarak valiliğin yaptığı açıklamanın Karayolları yetkilileri tarafından yalanlanmış olması nasıl değerlendirilmektedir?
 
Uzun bir süre geçmesine rağmen halan net bir açıklama yapılmamasının nedeni nedir?
 
Bölgede füze denemelerinin yapıldığı iddiası doğru mudur?
 
Patlamanın Kürecik Füze Kalkanıyla ilgisi var mıdır?
 
Malatya il sınırları içinde uluslararası bazı güçlerin silah denemeleri yaptığı yönündeki iddialar nasıl değerlendirilmektedir?"
 
Kaynak:Görüş Gazetesi
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız